احتمال آغاز جنگ هسته‌ای در صورت خطای موشکی اوکراین

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: بیش از ۳ سال است که از جنگ فشرده و گسترده روسیه و اوکراین می‌گذرد و دو طرف در حمله به مواضع یکدیگر از هیچ ابزاری دریغ نمی‌کنند.

احتمال آغاز جنگ هسته‌ای در صورت خطای موشکی اوکراین

جنگ روسیه و اوکراین امروز فراتر از یک جنگ بر سر سرزمین است؛ تقریباً می‌توان به آن به عنوان یک جنگ جهانی کوچک در وسعتی بالغ بر ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع نگاه کرد. اما اخیراً با توجه به پیشروی‌های ارتش روسیه، کشور‌های غربی به این فکر افتادند که موشک‌های بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهند تا با آنها بتواند اهداف مورد نظر خود را در خاک روسیه مورد هدف قرار دهد. 

موشک‌های «آتاکمز» و «استورم شد» نمونه تسلیحاتی هستند که ایالات متحده آمریکا و انگلیس در اختیار ارتش اوکراین قرار داده تا با آنها بتواند به خاک روسیه حمله کند. اما بر اساس پروتکل‌های داخلی ارتش روسیه، آنها اگر کشوری به خاکشان تجاوز کند می‌توانند از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کنند و طرف مقابل را مورد هجوم قرار دهند.

احتمال آغاز جنگ هسته‌ای در صورت خطای موشکی اوکراین

اکنون که کشور‌های غربی و در راس آن انگلیس، آمریکا و آلمان در حال گسیل تجهیزات و تسلیحات به سمت اوکراین هستند باید دید در آینده دکترین ارتش روسیه در مقابل این اقدامات چه خواهد بود.

گزارش منابع میدانی نشان می‌دهد که ارتش روسیه می‌تواند در موقع لزوم از موشک‌های بالستیک با سرجنگی هسته‌ای استفاده کند و کشور‌های متخاصم را مورد هدف قرار دهد.

نشریه نشنال اینترست در این زمینه می‌نویسد: اوکراین موشک ATACMS را که از آمریکا تامین و موشک‌های هوا به هوا را که از انگلیس تهیه شده بود، علیه اهدافی در خاک روسیه شلیک کرده است. همچنین ارتش اوکراین موشک‌های Storm Shadow که از بریتانیا تامین شده بودند را علیه اهدافی در خاک روسیه استفاده کرده است. 

موشک «استورم شدو» یک موشک کروز هوابه‌هوا برد بلند است که دارای یک سرجنگی ۴۵۰ کیلوگرمی است. این موشک بردی حدود ۳۰۰ تا ۵۵۰ کیلومتر دارد و می‌تواند از انواع هواپیما‌های اروپایی مانند میراژ ۲۰۰۰، رافال، سوخو-۲۴، تورنادو، تایفون و گریپن شلیک شود. موشک «استورم شدو» به خاطر توانایی نفوذ به پناهگاه‌های مستحکم و انبار‌های مهمات شناخته شده است.

احتمال آغاز جنگ هسته‌ای در صورت خطای موشکی اوکراین

گزارش‌های از میدان نبرد معمولاً مبهم هستند و در شرایط فعلی، مقامات از پاسخ مستقیم به سوالات خودداری می‌کنند. به عنوان مثال، دولت بریتانیا به دلایل امنیتی از اظهار نظر درباره ساز و کار و نحوه استفاده از موشک استورم شدو خودداری کرده است. 

استفاده از موشک‌های تامین شده از خارج علیه اهداف روسی بسیار مهم و قابل تامل است؛ زیرا روسیه دکترین هسته‌ای خود را با هشداری صریح به‌روزرسانی کرده و آستانه پاسخ هسته‌ای را پایین‌تر آورده است؛ این مساله اجازه پاسخ هسته‌ای به حملات متعارف در خاک روسیه را می‌دهد و این ممکن است برای پیمان آتلانتیک شمالی بسیار دردناک باشد. 

شلیک موشک‌ها و تسلیحات غربی از خاک اوکراین به روسیه ریسک یک جنگ هسته‌ای را به میزان قابل توجهی بالا می‌برد.

انتهای پیام/ ۱۳۴


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

جزئیات سومین دوره دو سالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت تشریح شد – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار مهر، سردار رمضان شریف، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس نیز …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ