ساخت و راه‌اندازی بیمارستان نجف زاده اردبیل سرعت می‌گیرد


دکتر بهزاد داورنیا روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: برای تسریع در عملیات ساخت این واحد بیمارستانی، دیداری با مدیر کل منابع فیزیکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده و هماهنگی لازم به عمل آمده است.

وی افزود: در این دیدار مقرر شد که طی سال جاری، مراحل اسکلت بندی ساختمان به پایان رسیده و از سال آینده، پروژه احداث بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی نجف زاده اردبیل از سازمان مجری به شرکت مادر تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتقل و تحویل شود تا با سرعت گیری عملیات، روند احداث این پروژه حداکثر تا سه سال آینده به اتمام برسد.

سیدحامد عاملی استاندار سابق اردبیل، افزایش تخت بیمارستانی در این استان را یک ضرورت مهم خوانده و اعلام کرده بود که برای تحقق این هدف، تکمیل عملیات اجرایی بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی نجف‌زاده در اولویت قرار دارد ولی یک سال بعد از این وعده، اقدام موثری برای تکمیل این بیمارستان انجام نشد.

بنا به اعلام مدیران سابق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، پیشرفت فیزیکی احداث بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی نجف‌زاده به ۲۸ درصد رسیده ولی روند احداث آن به علت کمبود اعتبارات کند پیش می رود.

بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، سالانه بالغ بر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مورد خدمت درمانی در مراکز بیمارستانی، کلینیک‌های تخصصی و درمانگاه‌های استان اردبیل به مراجعان ارائه می شود و به طور متوسط هر شهروند استان اردبیل، سالانه حداقل دو بار خدمات درمانی در مراکز بیمارستانی، کلینیک‎‌های تخصصی و درمانگاه‌های استان اردبیل دریافت می کند.

علاوه بر این، سالانه یک میلیون و ۸۰۰ پرونده مراجعه شهروندان به مراکز بهداشتی استان اردبیل به ثبت می‌رسد و این آمار هم نشان می‌دهد که هر شهروند استان، به طور میانگین، سالانه ۱.۵ بار به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کند.

به گفته دکتر علی محمدیان اردی رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، میانگین کشوری تخت بیمارستانی برای هر یک هزار نفر ۲.۱ تخت است ولی این رقم در استان اردبیل ۱.۸۵ تخت برای هر هزار نفر بوده و این استان در ظرفیت تخت فعال بیمارستانی، ۲۵ صدم تخت عقب است.

بر اساس اعلام وی، برای رسیدن استان اردبیل به میانگین کشوری تخت بیمارستانی، باید یکهزار و ۶۳۵ تخت بستری جدید با احداث مراکز بیمارستانی جدید تامین شود که عملیات اجرایی این نیاز، در قالب سه پروژه بزرگ شامل احداث دو مرکز بزرگ و یک مرکز مکمل و الحاقی درمانی به ظرفیت یکهزار و ۶۶۰ تحت آغاز شده است.

این سه پروژه شامل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی نجف زاده شهر اردبیل، فاز اول بیمارستان بزرگ یکهزار و ۴۰ تختخوابی واقع در سایت مرکزی دانشگاه به ظرفیت ۵۲۰ تختخواب و بیمارستان الحاقی ۸۰ تختخوابی شهرستان مشگین‌شهر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیمه تابستان امسال اعلام کرد که بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی نجف‌زاده اردبیل با ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی در حال طی روند ساخت است ولی مراحل ساخت بیمارستان یک هزار تختخوابی اردبیل به علت نبود اعتبارات، متوقف مانده است.

وی از احداث بیمارستان یکهزار تختخوابی اردبیل با استفاده از توان فنی شرکت چاینا انرژی چین در قالب فاینانس به مبلغ ۳۸۵ میلیون دلار خبر داد ولی شواهد نشان می دهد که به رغم امضای تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه، این اقدام هنوز شروع نشده است.

بگفته مسئولان بهداشت و درمان استان اردبیل، کیفیت خدمات در مراکز درمانی این استان به علت مراجعه پرشمار و افزایش اجباری و ناخواسته ظرفیت پذیرش و بستری مراکز درمانی پایین آمده است و علاوه بر این، بیشتر از نیمی از مراکز درمانی استان اردبیل از کیفیت فضای فیزیکی و زیرساخت لازم برای ارائه خدمات استاندارد به مراجعان برخوردار نیستند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ساماندهی۷۰۰ دستگاه خودرو برای برفروبی راه‌های روستایی اردبیل

شاهپور آذروند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حدود چهار …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ