ارتباط «هوش مصنوعی، سلامت و آموزه‌های اسلامی» بررسی می‌شود

محمدحسین نیکنام عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکیتمحمدحسین نیکنام، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی کشور و رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به برگزاری دوازدهمین اجلاس بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت در بهمن سال جاری، گفت: در این همایش به غیر از مراسم افتتاحیه و اختتامیه شش پنل طی دو روز برگزار می‌شود.

وی در خصوص محور پنل‌ها، گفت: پنل اول با موضوع «قرآن، عترت و سبک زندگی سالم»، پنل دوم با موضوع «محیط زیست سالم از منظر قرآن و عترت»، پنل سوم با موضوع «عدالت و سلامت در فرهنگ قرآن و عترت»، پنل چهارم با موضوع «نقش آموزه‌های قرآن و عترت در تکامل دوران اولیه کودکی» و پنل پنجم با موضوع «سلامت، فضای مجازی و رسانه» برگزار می‌شود.

نیکنام در خصوص پنل «سلامت، فضای مجازی و رسانه»، گفت: در این پنل ابتدا به این مقوله می‌پردازیم که برای تربیت قرآنی و مکتب اهل بیتی چه استفاده‌هایی می‌شود از فضای مجازی و رسانه کرد و دوم اینکه جنبه‌های منفی فضای مجازی بر روی تربیت و سلامت چیست.

وی ادامه داد: مبحث بعدی، هوش مصنوعی، سلامت و آموزه‌های اسلامی است که صاحب‌نظران این حوزه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود می‌پردازند.

رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی در خصوص تفاوت‌های این دوره از کنگره با دوره‌های قبل، گفت: در این دوره در خصوص عوامل مؤثر بر سلامت صحبت خواهد شد. 11 دوره قبل این همایش ناظر بر مسائل داخل حوزه سلامت بود ولی در این دوره فراتر رفتیم و به مباحثی از قبیل سبک زندگی می‌پردازیم. اگر چه حوزه کاری وزارت بهداشت و گروه‌های پزشکی این نیست که به مبحث سبک زندگی بپردازند اما با توجه به تأثیر این مقوله بر روی سلامت افراد و جامعه تلاش شد جنبه‌های پیشگیرانه در کنگره مطرح و تأثیر سبک زندگی بر سلامت را نشان دهیم.

وی اظهار کرد: همچنین مسئله محیط زیست که سازمان و نهادهای خاص خود را دارد نیز در این کنگره محور قرار داده شده است چراکه تأثیر تبعات منفی تخریب محیط زیست گریبانگیر حوزه سلامت است. همچنین مسئله عدالت که امری فراگیر است و در سلامت نیز نقش دارد به صورت تخصصی بررسی می‌شود.

نیکنام مقوله تکامل دوران اولیه کودکی را فوق‌العاده مهم ارزیابی کرد و گفت: آیات و روایات متعددی در خصوص اهمیت دوران کودکی چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی، روانی و تربیتی داریم و اگر به این دوره توجه کافی صورت گیرد فرد در بزرگسالی، انسانی سالم با شخصیتی مفید و مثبت خواهد شد. لذا تکامل دوران اولیه کودکی گلوگاه مهمی است و حتی ریزه‌کاری‌ها و نکات تربیتی این مقوله از دوران انتخاب همسر و بارداری شروع می‌شود که باید به آن توجه کرد. 

وی با تأکید بر اینکه اجلاس، بین‌المللی است و حتماً اندیشمندانی از خارج از کشور میهمان ما خواهند بود، گفت: امسال در هر پنل از مسئولان همان حوزه نیز در همایش حضور خواهند داشت. مثلاً در پنل محیط زیست و سلامت مسئولانی از محیط زیست نیز حضور دارند تا مسائل و مباحث خود را مطرح کنند. 

رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی در پاسخ به این سؤال که چگونه مباحث علمی این همایش را به بدنه جامعه منتقل می‌کنید تا مانع رواج بیشتر گوگل درمانی و جولان افراد غیر متخصص در فضای مجازی شوید؟ گفت: مطالب این همایش طی دو روز مطرح می‌شود اما گروه قرآن، عترت و سلامت در فرهنگستان به کار خود به صورت مداوم ادامه می‌دهد.

نیکنام از رسانه‌ها دعوت کرد تا ارتباط مداوم با گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان داشته باشند و گفت: خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها دو وظیفه مهم دارند؛ هم اخبار را منتقل کنند و هم واقعیات جامعه را به مسئولان و صاحبنظران منتقل کند تا جزو دستور کار خود قرار دهند. در این دوره از کنگره بر همکاری دائمی رسانه‌ها تأکید شده است و امیدواریم با همکاری خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها مطالب در اختیار عموم مردم قرار گیرد. 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تعویق زمان برگزاری مرحله نهایی مسابقات قرآن وزارت میراث فرهنگی

به گزارش ایکنا، زمان برگزاری اولین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت ویژه کارکنان و خانواده …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ