دانش فنی تولید گندم «همتا» در آذربایجان‌شرقی به بخش خصوصی واگذار شد

رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور روز چهارشنبه در حاشیه امضای این قرارداد به خبرنگار ایرنا بیان کرد: این قراردادها در راستای انتقال دانش فنی و بهره‌مندی از پتانسیل‌های بخش خصوصی در امر تولید و تکثیر بذر امضا می‌شود.

دانش فنی تولید گندم «همتا» در آذربایجان‌شرقی به بخش خصوصی واگذار شد
امتیاز فنی تولید گندم «همتا» در آذربایجان‌شرقی به شرکت «خوشه سهند مراغه» واگذار شد

به گفته «مظفر روستایی» شرکت‌های متقاضی این رقم برای استان‌های دیگر می‌توانند جهت مشارکت و عقد قرارداد در تکثیر این رقم و ارقام دیگر محصولات زراعی دیم این مؤسسه اقدام کنند.

به گفته وی در حال حاضر مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با احتساب واگذاری رقم فوق دارای ۹۸ قرارداد فعال تکثیر بذر ارقام جدید گندم، جو، نخود، عدس، ماشک و گلرنگ با شرکت‌های خصوصی است و از مشارکت تمام شرکت‌های فعال در این زمینه استقبال می‌کند.

«روستایی» اضافه کرد: رقم «همتا» دارای کیفیت نانوایی خوب، درصد پروتئین بالا، عملکرد دانه مطلوب در شرایط دیم، مقاوم به تنش‌های خشکی، سرما و گرمای آخر فصل، وزن هزار دانه بالا و مقاوم تا نیمه‌مقاوم به بیماری‌های زنگ زرد و قهوه‌ای است.

وی با بیان اینکه این رقم سال گذشته برای دیمزارهای مناطق سرد و معتدل کشور معرفی شد، ادامه داد: از دیگر خصوصیات این رقم می‌توان به ارتفاع بوته مناسب، مقاوم به ورس و ریزش دانه و سایر صفات مطلوب زراعی اشاره کرد.

به گزارش ایرنا نمایشگاه تخصصی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی ۴۰ غرفه دارد و موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور از جمله شرکت‌کنندگان فعال این نمایشگاه است.

این نمایشگاه از زیربخش‌های دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی یا «رینوتکس ۲۰۲۴» است که سوم دیماه در دانشگاه مراغه آغاز به کار کرد و در دومین روز هم قرارداد انتقال دانش فنی تولید و تکثیر رقم گندم «نفیس» در این نمایشگاه امضا شد.

دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در هشت حوزه فناوری و به میزبانی مراکز دانشگاهی آذربایجان‌شرقی برگزار می‌شود و بخش تخصصی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی آن به دانشگاه مراغه سپرده شده است.

این نمایشگاه تخصصی از سوم تا ششم دیماه در محل دانشگاه مراغه دایر بوده و از ساعت ۱۰ تا ۱۸ برای بازدید عموم مردم و دانشگاهیان مهیاست.

بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه قرار دارد

بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد و این موسسه دارای پنج ایستگاه‌ اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار می‌رود.

ایستگاه تحقیقاتی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل ، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم سرد و خشک است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کاهش طلاق در آذربایجان شرقی پس از ۱۰ سال

رضا ایمانی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تعداد طلاق های ثبت شده …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ