به گزارش ایرنا از استانداری اردبیل، مسعود امامی یگانه شنبه شب در نشست با جمعی از اعضای تشکلهای گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی اظهار کرد: برای توسعه همهجانبه باید در حمایت از حوزههای مختلف اقتصادی، کشاورزی، صنعتی و گردشگری، عدالت را رعایت کرده و گردشگری را هم جزو اولویتهای اساسی استان قرار دهیم.
وی داشتن برنامه برای جذب و ماندگاری گردشگران را ضروری دانست و افزود: استان اردبیل بهعنوان قطب گردشگری و دارای نعمات خدادادی نیاز به جذب سرمایهگذار دارد و حمایت از این بخش از اولویتهای دولت محلی است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای گردشگری در استان اردبیل منحصربهفرد است، ادامه داد: اگر تمام زیرساختها و سرمایهگذاریها انجام شود اما نیروی انسانی آموزشدیده نداشته باشیم قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد.
استاندار اردبیل تصریح کرد: باید هتلها و آژانسهای مسافرتی علاوه بر برگزاری دورههای آموزشی برای نیروهای خدماتی خود، دورههای آموزشی برای جذب گردشگر با استفاده از پلتفرمهای مجازی برگزار کنند.
امامی یگانه با اشاره به اینکه آموزش نیروی انسانی زیربنای توسعه و پیشرفت در دنیا است، تصریح کرد: در کشورهای توسعهیافته برای رسیدن به یک نتیجه ایدهآل، افراد آموزش دیده را در مدیریتهای مختلف تعیین میکنند.
وی تنوع خدماتدهی در حوزه جذب گردشگر را مهم دانست و گفت: استان اردبیل از هر لحاظ دارای ظرفیتهای گردشگری فراوان است که بخشهای مختلف مشتری ویژه خود را دارد.
استاندار اردبیل تصریح کرد: در کنار رقابت باید تفاهم و تعامل هم داشته باشیم تا با تحمل و معرفی یکدیگر سبب ماندگاری بیشتر مسافر در استان اردبیل باشیم.
امامی یگانه با تشریح اینکه در کنار سایر ظرفیتها، حوزه گردشگری جزو اولویت اساسی ما است، افزود: معرفی ظرفیتهای گردشگری میتواند به تنوع مسافران در فصول مختلف کمک کند و در هر نقطهای از استان ظرفیتهای متنوع طبیعی و خدادادی وجود دارد که لازم است متخصصان حوزه گردشگری و بخش خصوصی برای ماندگاری و دعوت از مسافران برنامه داشته باشند.
وی از تشکیل کارگروه و شورایعالی گردشگری با حضور متخصصان این حوزه خبر داد و بیان کرد: رویدادهای جهانی برای توسعه گردشگری مفید است اما برای برگزاری چنین رویدادهایی باید همه دستگاهها و حوزهها همکاری داشته باشند و برای معرفی ظرفیتها در نمایشگاههای ملی و بینالمللی برنامهریزی مدون داشته باشیم.
استاندار اردبیل همچنین از پیشنهاد راهاندازی صندوق حمایت از گردشگری استقبال کرد و گفت: با جمعآوری اطلاعات و نظرسنجی از مناطق مشابه و موفق و اخذ نظریههای کارشناسی، این موارد در جلسات آتی بررسی و پیگیری میشود.
در این نشست نمایندگان مجموعههای آبدرمانی، هتلداران، دفاتر خدمات مسافری و گردشگری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان دیدگاههای خود را مطرح کردند.
استان اردبیل با جاذبههای گردشگری طبیعی، تاریخی، اقتصادی و مذهبی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و از مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی است.
پل معلق مشگینشهر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی و وجود پیست اسکی آلوارس و سرعین به عنوان شهر چشمههای بهشتی از جاذبههای پر بازدید استان اردبیل است.
اردبیل در سال میلادی ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو بود.
منبع