سرهنگ یحیی حیدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای صدها ویژهبرنامه در قالب همین کنگره ملی با هدف تکریم مقام ۱۴۰۰ شهید مراغه و همچنین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین جوانان، از اوایل بهمن سال جاری آغاز شده و اختتامیه آن به احتمال زیاد در سال ۱۴۰۵ برگزار میشود.
وی با تاکید بر اینکه مراغه با تقدیم ۱۴۰۰ شهید در دوران دفاع مقدس، برگ زرینی در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زده است، اضافه کرد: شهدای این شهرستان باید همچون نگینی در سطح ملی بدرخشد و برگزاری این کنگره ملی همین فرصت را هم فراهم میکند.
سرهنگ حیدری به ویژگیهای خاص مراغه در عرصه ایثار و شهادت هم اشاره، و بیان کرد: اولین استاندار شهید آذربایجانشرقی در میان شهدای گلگون کفن مراغه قرار دارد.
فرمانده سپاه مراغه: اولین استاندار شهید آذربایجانشرقی در میان شهدای گلگونکفن مراغه قرار دارد و چون نگینی میدرخشد وی با بیان اینکه شهیدپرورترین روستای ایران با نام «ورجوی» در مراغه قرار دارد، افزود: وجود فرماندهان بزرگی چون سردار شهید «حمید محمدی درخشی» و سردار شهید حمید پرکار در میان شهدای مراغه هم جزو ویژگیهای خاص این شهرستان در عرصه ایثار و شهادت است.
وی با بیان اینکه گردانهای مختلف توحیدی و امیرالمومنین (ع) این شهرستان به صورت مستقل تشکیل شده و در دوران دفاع مقدس عملیات انجام داده، افزود: مراغه در عملیات طلوع فجر ۳۶ شهید تقدیم دفاع از کیان اسلامی کرده بود.
فرمانده سپاه مراغه با تاکید بر اینکه کارگروههای اجرایی این کنگره ملی از اوایل بهمن ماه آغاز به کار میکند، ابراز امیدواری کرد: المانهایی که در طول برگزاری این کنگره در سطح شهر احداث میشود، ماندگار و دارای بنا باشد و حال و هوای ایثار و شهادت را در جایجای شهر تداعی کند.
به گفته وی در طول برگزاری این کنگره ملی، فضاسازی شهری، تولید محتوای فرهنگی، خدمترسانی گروههای جهادی و صدها ویژهبرنامه دیگر همچون یادوارههای شهدا برگزار شده و موجب میشود تا معنویت شهدا در شهر تبلور یابد.
سرهنگ حیدری همچنین ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمام متولیان امر، کنگره ملی ۱۴۰۰ شهید مراغه در شان شهدای این شهرستان برگزار شود.
فرمانده سپاه مراغه به انتشار فراخوان طراحی نشان برای کنگره ملی ۱۴۰۰ شهید مراغه اشاره، و بیان کرد: نشان این کنگره باید نشاندهنده ارزشهای ایثار، شهادت، مقاومت و هویت فرهنگی و مذهبی شهرستان باشد و روحیه وحدت، افتخار و حماسه را القا کند.
سرهنگ حیدری مفهومگرایی، خلاقیت و نوآوری، سادگی و ماندگاری و استفاده از المانهای بومی را جزو ویژگیهای مورد انتظار از نشان این کنگره ملی دانست و افزود: به طرح منتخب ۵۰ میلیون ریال به صورت نقدی و لوح تقدیر از سوی دبیرخانه کنگره اهدا میشود.
وی مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این کنگره را از امروز، ۱۹ دیماه تا اول بهمن ماه ۱۴۰۳ عنوان کرد و افزود: شرکتکنندگان میتوانند آثار خود را جهت داوری از طریق ایمیل «۱۴۰۰shahid@gmail.com» » به دبیرخانه این کنگره ارسال کنند.
به گزارش ایرنا مراغه در عرصه ایثار و شهادت ناگفتههای بسیاری دارد؛ از خاطرههای شیرین مربوط به شهدا تا جانفشانی فرماندهان شهید سپاهی و بسیجی و شجاعت ارتشیان پادگان امام رضا (ع) که انتظار میرود با برگزاری کنگره ملی ۱۴۰۰ شهید این شهرستان، برجستهسازی شود.
گفتنی است در کنگره ملی ۱۴۰۰ شهید مراغه تنها روی اختتامیه متمرکز نمیشود و برگزاری صدها ویژهبرنامه در طول بیش از یک سال آینده (از زمان آغاز به کار آن در اوایل بهمن ماه تا روز آخر کنگره)، فضای معنوی ایثار و شهادت را در جایجای این شهرستان گسترش میدهد.
هرچند که سخنرانی یکی از شخصیتهای تراز اول کشور در آیین اختتامیه و مطرح شدن نام و نشان مراغه در سطح ملی نیز برای همیشه در تاریخ این کهنشهر ماندگار خواهد شد.
منبع