زائران رضوی در سفر به مشهد نیازمند فعالیت‌های فرهنگی و هنری فاخر هستند

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

مهدی محمدی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، مهدی محمدی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز 20 دی‌ماه، در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در سالن تئاتر شهر مشهد، اظهار کرد: در ابتدای کلام ضمن عرض خیر مقدم به اهالی فرهنگ و رسانه و بزرگانی که در جلسه حضور دارند، به محضر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) عرض ادب دارم بسیار خوشحالم که در جمع بزرگان حضور پیدا کرده‌ام و پیشاپیش ولادت امام جواد(ع) و فرا رسیدن سیزده رجب، تولد امیرالمؤمنین (ع) را تبریک می‌گویم. 

وی ادامه داد: خراسان رضوی همیشه و در همه اعصار خصوصاً در حوزه فرهنگ و هنر به دلیل وجود مضجع شریف حضرت علی بن موسی الرضا(ع) از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. در استان خراسان رضوی بزرگان و مفاخر فرهنگ، هنر، ادب و حوزه فقاهت حضور دارند. برخی می‌گویند که خراسان رضوی ایران کوچک است و از هر قومیت و روستایی در این استان زندگی می‌کنند یا به عنوان زائر و گردشگر حضور می‌یابند. به همین دلیل مدیریت فرهنگی و هنری در این استان بسیار چالش‌برانگیز و در عین حال متنوع است.

محمدی بیان کرد: با وجود آستان قدس رضوی، معمولاً فعالیت‌های فرهنگی و هنری در شعاع فعالیت‌های فرهنگی آستان قدس رضوی قرار می‌گیرد. اما با توجه به مطالعات و تجربیاتم، معتقدم که آستان قدس رضوی در حوزه مسائل فرهنگی، دینی و مذهبی کارهای تحلیلی انجام می‌دهد و موفق بوده است. اما در خراسان رضوی، ظرفیت‌ها و ذائقه‌های مختلف فرهنگی و هنری و حتی رسانه‌ای وجود دارد که یکی از وظایف اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اقناع این ذائقه‌ها است. این مسئله باعث می‌شود که کار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سخت‌تر شود. به همین جهت، با تمام قوا از مدیرکل محترم و همکاران در اداره کل خراسان رضوی حمایت‌های معنوی و مادی خواهیم کرد.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  تصریح کرد: در خراسان رضوی به دلیل وجود حضرت رضا(ع)، زائران و گردشگران فراوانی داریم. طبق مطالعات، خراسان رضوی دومین شهر جهان اسلام از نظر جمعیت است. در مراسم تحویل سال حدود سه میلیون نفر زائر داریم و جمعیت مشهد به چهار میلیون نفر می‌رسد. باید برای این جمعیت، فعالیت‌های فرهنگی و هنری فاخر انجام دهیم.

وی افزود: با توجه به صنعت گردشگری و فرصت‌های موجود، باید تلاش کنیم تا از این فرصت‌ها با کارهای فرهنگی و هنری مناسب، به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم چرا که به دلیل عدم وجود پیوست فرهنگی و گردشگری ممکن است این فرصت‌ها به تهدید تبدیل شود.

محمدی گفت: این حجم بالای مسافرانی که به خاطر گردشگری به مشهد می‌آیند، باعث شده برخی اعتراض کنند و بگویند ناهنجاری‌های اجتماعی به وجود می‌آید و بنیان خانواده تضعیف می‌شود. بسیاری از خانواده‌های متدین مشهدی نسبت به تغییر سبک زندگی خود معترض هستند. درست است که این حجم از گردشگران رونق اقتصادی برای ما به ارمغان آورده، اما به واقع، بر سبک زندگی ما تأثیرگذار بوده است. به عنوان مثال، فرزندان ما در مواجهه با مسائل فرهنگی جدید دچار چالش‌هایی می‌شوند. 

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این زمینه، شورای فرهنگی عمومی باید وارد عمل شود و با حضور امام جمعه، استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیدواریم که جلسات مستمری برگزار شود. در خصوص بحث‌های مطرح شده، باید بگویم که داریم اقداماتی انجام می‌دهیم. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به عنوان مدیر ارشد فرهنگی هر استان، با همکاران و دستگاه‌های مربوطه هماهنگی کند. وجود نهادهایی چون اوقاف و امور خیریه، اداره فرهنگ و ارشاد، نهاد کتابخانه‌ها و سایر نهادها در راستای هماهنگی‌های لازم بسیار ضروری است.

وی اظهار کرد: ایران تنها تهران نیست و ما باید این موضوع را در عمل نشان دهیم. امیدواریم با رایزنی‌هایی که در سطح وزارت‌خانه انجام می‌شود، اختیارات بیشتری به استان‌ها داده شود. من خودم سیزده سال است که در این حوزه خدمت می‌کنم و به عنوان یک خدمت‌گزار در سطح کشور، متوجه شده‌ام که اگر دستگاه‌های مرتبط در هر استان هماهنگی داشته باشند، می‌توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم. برای مثال، ما در این حوزه قصد داریم به مشکلات مؤسسات فرهنگی و هنری استان‌ها رسیدگی کنیم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری و همیاری، بار سنگین فرهنگ و هنر را مدیریت کنیم.

محمدی در ادامه افزود: در اینجا نگاهی به کارهای جناب آقای حسین‌زاده دارم که در طی سه سال و چند ماه خدمت در اداره کل ارشاد خراسان رضوی، زحمات زیادی کشیده‌اند و ارتباط نزدیکی با من داشته‌اند. آقای حسین‌زاده با علاقه و دلسوزی به دنبال تأمین اعتبار برای اصحاب فرهنگ و هنر در خراسان بودند و به‌طور مداوم با وزارتخانه در حال تعامل بودند. همچنین، تولید ایده‌ها و خلاقیت‌های ایشان در این حوزه قابل تقدیر است و من برخی از ایده‌های ایشان را در استان‌های دیگر نیز تعمیم داده‌ام در مورد آقای مسگرانی باید بگویم نیز که ایشان از کارشناسی آغاز کرده‌اند و پس از فعالیت‌های فرهنگی در استان به مدت هفت سال مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان بلوچستان را عهده‌دار بودند و اکنون در اداره کل ارشاد خراسان رضوی مسئولیت مدیریت این نهاد را بر عهده دارند. ما برای ایشان و همه عزیزانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، آرزوی موفقیت می‌کنیم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

چرا امام زمان را شریک‌القرآن می‌خوانیم

برای امام زمان(عج) بیش از 300 لقب ذکر شده که هر یک بر بُعد خاصی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ