مصطفی احمدی روشن در ۱۷ شهریورماه ۱۳۵۸ در بیمارستان بوعلی شهر همدان به دنیا آمد. خانواده پدری وی از نوادگان ملا مصطفی همدانی و مادر وی نواده آیتالله مهدی مهدوی و اهل یزد هستند. رحیم احمدی روشن، پدر مصطفی، از درجهداران شهربانی وقت بود که بعدها راننده مینی بوس شد و در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران سالهای بسیاری را به مبارزه با دشمن بعثی پرداخت. تحصیلات خود را در زادگاهش همدان، آغاز کرد و پس از گذراندن دوره راهنمایی در مدرسه خیام، دوره متوسطه را در رشته ریاضی فیزیک دبیرستان ابن سینا همدان به اتمام رساند و پس از آن در آزمون سراسری دانشگاهها شرکت کرد.
در سال ۱۳۷۷ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز کرد. از بسیجیان فعال دانشگاه بود و در دوران دانشجویی بهعنوان مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف فعالیت میکرد. در سال ۱۳۸۱ در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی شد و در همین رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد و پس از آن وارد مرحله دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی شد. در دوران تحصیل در دانشگاه در پروژه ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گازها که برای اولین بار در کشور انجام شد، همکاری داشت و چندین مقاله ISI به زبانهای انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر علمی جهان به چاپ رساند.
در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۹۰، پس از شهادت به شهید مصطفی احمدی روشن مدرک دکترای افتخاری در رشته نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران اعطا شد. همسر وی فاطمه بلوری کاشانی، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد رشته شیمی دانشگاه صنعت شریف است که در سال ۱۳۸۲ با مصطفی عقد ازدواج بست و بعد از یک سال و نیم زندگی مشترک خود را آغاز کردند. حاصل این ازدواج یک پسر به نام «علی» است که از شهید احمدی روشن به یادگار مانده است. مصطفی احمدی روشن پس از اخذ مدرک کارشناسی از رشته مهندسی شیمی، علیرغم اینکه همزمان موقعیتهای کاری دیگری داشت با توانمندیهای خود وارد سازمان انرژی اتمی شد. سال ۱۳۸۳-۱۳۸۲ برای فعالیت در سازمان انرژی اتمی، پدر و مادرش را راضی کرد تا وارد این کار شود.
مصطفی یکی از پایهگذاران سایت هستهای نطنز بود. تأثیر بسیار مطلوبی در بخش تأمین کالاها و خرید تجهیزات هستهای در حوزه غنیسازی در زمان تحریمها داشت که در مدت حضورش بهعنوان معاون بازرگانی، کالاها به موقع، به تعداد و با کیفیت تأمین میشد و در همه جا از پیمانکاران خود دفاع میکرد. با وجود اینکه بهعنوان معاون بازرگانی سایت نطنز فعالیت میکرد اما به گفته یکی از همکارانش، در تعبیر علمی، معاونت توسعه فناوری و تکنولوژی را برعهده داشت. سرانجام ساعت ۸:۳۰ صبح ۲۱ دیماه ۱۳۹۰، مصطفی احمدی روشن در حالیکه عازم محل کار خود بود، در خیابان شهید گل نبی (میدان کتابی) و روبه روی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طبابایی، هدف عملیات تروریستی دو موتورسوار قرار گرفت. با انفجار این بمب مهندس احمدی روشن بلافاصله به شهادت رسید و رضا قشقایی فرد، راننده خودرو نیز به شدت مجروح شد و ساعتی بعد در بیمارستان رسالت تهران بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسید. پیکر پاک شهید مصطفی احمدی روشن در جوار امام زاده علی اکبر چیذر به خاک سپرده شد.
انتهای پیام
منبع