۸۰ هکتار از جنگل‌‎های بلوط چهارمحال و بختیاری دچار آفت و بیماری است

به گزارش ایرنا، اصغر احمدی روز یکشنبه در نشست کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری چهارمحال و بختیاری افزود: از این میزان مساحت آلوده جنگل‌های زاگرس به بیماری‌ها و آفت‌ها ۳۵ هزار هکتار دچار خشکیدگی و زوال و ۴۵ هزار هکتار نیز دچار آفت و بیماری است.

وی با اشاره به نقش حفاظتی جنگل‌های بلوط در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: حفاظت فیزیکی، علمی و پژوهشی از جنگل‌های بلوط این استان ضروری است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی برای کنترل آفت‌ها و بیماری‌هایی که در اثر شرایط اقلیمی و برخی مداخله انسان جنگل‌های زاگرس را فراگرفته است از جمله الزاماتی به شمار می‌رود که باید به آن پرداخته شود.

وی با تاکید بر ضرورت غنی‌سازی جنگل‌ها و مراتع چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در راستای غنی‌سازی جنگل طرح تحقیقاتی شکست خواب بذرهای سخت رشد جنگلی و مرتعی با استفاده از علوم پژوهشی و استفاده از فناوری‌های نوین و یا علوم هسته‌ای صلح آمیز در دستورکار قرار دارد.

احمدی ادامه داد: در این ارتباط و با هدف تعیین میزان آلودگی جنگل‌های زاگرس سالانه پایش‌های مستمری در سطح جنگل‌ها ومراتع انجام می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در این ارتباط ۲ قرارداد پژوهشی با موضوع شناسایی ژنوتیپ‌های مقاوم به خشکیدگی بلوط به منظور مدیریت پدیده زوال جنگل‌های زاگرس و احیای مناطق آسیب دیده و شناسایی عوامل خشکیدگی گون‌زارهای استان در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به انجام طرح پژوهشی شناسایی و پهنه بندی آفت‌های برگ‌خوار و جوانه‌خوار در چهارمحال و بختیاری افزود: در بعضی مناطق برخی درختان جنگلی وجود دارد که مقاومت بیشتری در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها دارند که باید این درختان و ژن مقاوم آنها شناسایی به عنوان جایگزین استفاده شود.

احمدی با تاکید براینکه مبارزه با آفت‌ها نیازمند عزم ملی و جدی است اظهار داشت: با احیای سند رویشگاه زاگرس می‌‎توان وضعیت نابسامان جنگل‌ها و رویشگاه‌های زاگرس را از تهدیدهای پیش رو نجات داد.

وی ادامه داد: جنگل‌های زاگرس با گونه‌های غالب بلوط، تنفس‌گاه کشور شناخته می‌شود و به عنوان گنجینه و سرمایه‌ای مهم برای آینده‌گان باید حفاظت شود.

احمدی ۹۵ میلیون ریال اعتبار پژوهشی مصوب منابع طبیعی و آبخیزداری را ناکافی اعلام کرد.

نجات جنگل‌های زاگرس؛ وظیفه‌ای همگانی

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: جنگل‌های زاگرس به عنوان یک منبع بزرگ اقتصادی و گنجینه‌ای غنی در استان شناخته می‌شود که با توجه به آفت و بیماری که این درختان را فراگرفته می‌طلبد تیمی از نخبگان پژوهشی استان برای حفاظت از این گنجینه غنی اقدامی موثر انجام دهند.

یحیی رمضانی افزود: نخبگان و فعالان اجتماعی تلاش کنند با تدوین طرح‌های مطالعاتی و تحقیقاتی که پیوست اقتصادی و اعتباری داشته باشد از این جنگل‌های زاگرس به عنوان گنجینه اقتصادی چهارمحال و بختیاری حفاظت کرد.

وی با اشاره به فعال‌سازی دبیرخانه جنگل‌های زاگرس اظهار داشت: حفاظت از این جنگل‌ها به عنوان یک اولویت و دغدغه در کشور مطرح است وباید با استفاده از توان متخصصان در قالب طرح‌های تحقیقاتی از این عرصه‌ها حفاظت کرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری جنگل‌های زاگرس را نماد بین‌نسلی و به عنوان میراثی مهم در کشور شناخته می‌شود که حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت را در این اقلیم بر دارد.

وی ۴۰ درصد از نزولات جوی، ۷۰ درصد عشایر، وجود ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاهی که ۴۷۰ گونه آن در چهارمحال و بختیاری است، ۴۰ درصد آب شیرین کشور، تولید سالانه ۲.۵ تن اکسیژن، ۶۸.۵ تن ترسیب کربن در هر هکتارجنگل، نفوذ ۲۰۰ تا ۲هزار مترمکعب آب در هر هکتار جنگل را مزیت‌های جنگل‌های زاگرس عنوان کرد.

رمضانی یادآور شد: از ۶ میلیون عرصه جنگلی در منطقه زاگرس ۱.۴میلیون هکتار آن در معرض تخریب (خشکی و زوال ) قرار دارد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: درختان بلوط گاهی هشت‌ماه در شیب‌های جنوبی جنگل‌های زاگرس تشنگی را تحمل می‌کنند تا از آب و خاک این سرزمین حفاظت کنند.

وی تاکید کرد: در این ارتباط کارشناسان و نخبگان چهارمحال و بختیاری باید در قالب تدوین طرح‌های تحقیقاتی مدون و کاربردی از نظر اقلیمی، زراعی، باغی و جنگلی بتوانند از جنگل‌های زاگرس به عنوان یک گنجینه غنی در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها محافظت کنند.

رمضانی خطرآفت و بیماری‌ها را در جنگل‌های بلوط را جدی اعلام کرد و نیاز است که با سرعت و اقتدار در قالب طرح‌های پژوهشی از این سرمایه استان مراقبت و نگهداری کرد.

۸۰ هکتار از جنگل‌‎های بلوط چهارمحال و بختیاری دچار آفت و بیماری است

کارگروه پژوهش، آموزش و فناوری باید کاربردی باشد

معاون توسعه و مدیریت نیروی انسانی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت کارگروه پژوهش، آموزش و فناوری استان گفت: این کارگروه باید براساس دستور کار و به صورت کاربردی باشد.

ملک محمد محمودیان افزود: در این ارتباط مسائلی که در این کارگروه مطرح می‌شود باید درقالب طرح‌های تحقیقاتی به صورت کاربردی دنبال شود.

وی با اشاره به ضرورت تشکیل کمیته‌های تخصصی اظهار داشت: همچنین برای کاربردی‌تر شدن این کارگروه کمیته‌ای با عنوان ارتباط صنعت و دانشگاه تشکیل شود.

معاون توسعه و مدیریت نیروی انسانی استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: ارتباط صنعت با دانشگاه، مراکز دانش بنیان و تحقیقاتی مهمترین اصلی است که باید مورد توجه این کارگروه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: طرح‌های تحقیقاتی مصوب باید پیوست اقتصادی و فرهنگی داشته باشند و همچنین کاربردی و تجاری سازی شده باشند.

به گزارش ایرنا، یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگل‌ها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

محور لردگان – ایذه ؛ جاده‌ای پرتردد و پرخطر

به گزارش ایرنا، ۲۹ تیر سال ۱۴۰۰ در یک روز تابستانی گرم عملیات اجرایی چهارخطه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ