طرح ابتکاری برخورد با رانندگان بدون گواهینامه در چهارمحال و بختیاری تصویب شد


به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، سید محمد موسوی روز چهارشنبه با اعلام این خبر افزود: این طرح شامل ۶ ماده و ۲ تبصره است که در چهارچوب قانون تدوین شده است.

وی با اشاره به اینکه این طرح ابتکاری استان است و تاکنون به صورت آزمایشی در استان اجرایی می‌شد افزود: این طرح به علت پوشش‌دهی خلا قانون، کاهش وارده‌ها و نبود بازدارندگی جرایم، در چارچوب قانون تدوین شده است.

به گفته وی، براساس ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، رانندگی بدون گواهینامه، جرم‌انگاری شده است و حسب مورد شخص، محکوم به حبس یا جزای نقدی و یا هر ۲ مورد می‌شود.

وی اظهار داشت: به موجب بند (ج) ماده‌ ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، در صورتی‌که راننده بدون داشتن گواهینامه اقدام به رانندگی کند نیروی انتظامی وسیله نقلیه را متوقف می‌کند و راننده به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

به گفته وی، رانندگی بدون گواهینامه با وسایل نقلیه زمینی تبعات زیادی از جمله امکان مراجعه به مقصر برای بازیافت دیه و خسارت از سوی شرکت‌های بیمه، اعمال جزای نقدی در دادگاه صلح یا اطفال، ترس و دلهره رانندگان بدون گواهینامه از پلیس و افزایش ریسک بروز حوادث و سوانح در این حالت و نیز ایجاد انگیزه بیشتر برای فرار از صحنه‌ تصادف یا صحنه‌سازی و جابه‌جایی راننده را در پی خواهد داشت.

موسوی افزود: برای اجرای شدن این طرح تکمیل فرم‌ها نزد پلیس راهور و شرکت در دوره‌های فرهنگ ترافیک، به جای معرفی به مراجع قضایی انجام خواهد شد.

وی افزود: در این طرح به تمام اشخاصی که هنگام رانندگی با وسایل نقلیه موتوری زمینی توسط ماموران انتظامی در اجرای بند “ج” ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جلب می‌شوند، فرصت داده می‌شود تا با تمایل خویش در فرآیندهای اصلاحی این طرح شرکت کرده و در صورت طی کردن تمام مراحل مورد نظر، از معرفی به مراجع قضایی معاف شوند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان چهارمحال و بختیاری گفت: در این طرح اشخاصی که قصد استفاده از فرآیند ارفاقی و اصلاحی را دارند باید نزد پلیس راهور فرم تعهدنامه‌ای را امضاء کنند که در این تعهدنامه آمده ابراز تقاضا و تمایل بر انجام تمام و کمال فرآیند ارفاقی و اصلاحی شامل اخذ گواهینامه متناسب با وسیله‌ی نقلیه‌ی مورد استفاده و شرکت در دوره‌های فرهنگ ترافیک حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ جلب و رضایت به توقیف وسیله نقلیه مربوطه تا پایان انجام تعهدهای و نیز پایبندی به اعمال تمام مقررات در حین رفع توقیف از وسیله نقلیه شامل داشتن پلاک و بیمه‌نامه و پرداخت جریمه‌های قانونی را رعایت کنند.

وی اظهار داشت: با اجرایی شدن این طرح چنانچه راننده‌ی خاطی، به تعهدات خود عمل نکند، علاوه بر معرفی به مراجع قضایی، برخورد قاطعانه‌ای با وی انجام می‌شود.

اعمال مجازات برای رانندگان فاقد گواهینامه بازدارندگی لازم را ندارد

موسوی با اشاره به اینکه برخی از رانندگان که گواهینامه رانندگی ندارند با توجه به بازدارنده نبودن جرایم اعمال شده توسط مراجع قضایی و همچنین وابستگی به وسیله نقلیه خویش، رغبتی به اخذ گواهینامه ندارند گفت: به صورت مستمر شاهد چرخه‌ی تکرار شونده‌ از جلب این افراد و محکومیت آنها توسط مراجع قضایی بدون تلاش متخلفان برای رفع اصل تخلف و دریافت گواهینامه بودیم و همین امر باعث فراگیرشدن تدریجی این تخلف و رانندگی هزاران شخص بدون گواهینامه در سطح استان شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان چهارمحال و بختیاری گفت : اعمال مجازات برای این افراد به دلیل اینکه مجازات مقرر در قانون بازدارنده نیست و نیاز به بازنگری در مجلس شورای اسلامی دارد و ممکن است فرد خاطی تنبیه نشود، سالانه صدها فقره پرونده در این خصوص به محاکم و شعب اجرای احکام دادگستری وارد می‌شود، وقت، انرژی، هزینه و نیروی انسانی زیادی صرف این‌گونه پرونده‌ها شده و کارکنان قوه قضاییه به جای رسیدگی به پرونده‌های مهم، باید به اینگونه پرونده‌ها نیز رسیدگی کنند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

معاون استاندار چهارمحال و بختیاری: اعتبارات مشاغل خانگی زودتر جذب شود

به گزارش ایرنا، ملک‌محمد قربانپور روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی تبصره ۱۸ در سالن شهید …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ