به گزارش ایرنا، بهرام سرمست روز چهارشنبه در دیدار اعضای هیات امنای خانه موزه استاد شهریار با وی، از تداوم این جلسات برای تعیین شورای سیاستگذاری و بررسی و پیگیری مطالبات فرهنگی شهر تبریز خبر داد.
شهریار از معماران تفکر ایرانی و اسلامی در قرن است
رئیس هیات امنای خانه موزه استاد شهریار نیز در این دیدار با بیان اینکه «سید محمدحسین بهجت تبریزی» به نمادی از تبریز تبدیل شده است، گفت: اندیشه مندی شهریار زیر پرتو شاعر بودن او نهفته است درحالی که او از معماران تفکر ایرانی و اسلامی قرن اخیر است.
علی اصغر شعر دوست در دیدار با بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: مسائل عمرانی مهم و همیشه مطرح هستند اما مسائل فرهنگی بسیار مهمترند و کارهای ماندگارتری تلقی میشوند.
وی با بیان اینکه همواره کارهایی در ذهن مردم ماندگار ماندهاند که با فرهنگ و هنر ارتباط داشتهاند، ادامه داد: استاد شهریار، سرمایه بزرگ و آوردهای برای استان است که هرچقدر بخواهیم جا دارد از آن بهره بگیریم.
شعردوست با بیان اینکه بی مهریهای بسیاری بر شهریار تا امروز شاهد بودیم، گفت: قبلا خانه موزه شهریار به شکل سازمان یافته و با هیات امنا راه اندازی و منشاء کارهای خوبی شد و حمایت میشد اما مدتی بعد متوقف شد.
وی تاکید کرد: باید از این ظرفیت خانه موزه به عنوان بستر فرهنگی مهم شهر بهره بگیریم و این محل بتواند از مسافران داخلی و خارجی میزبانی کند.
وی با تاکید بر لزوم گسترش فضای این خانه موزه که نیازمند تملک خانههای اطراف است، افزود: این محل باید به عنوان پژوهشکده بزرگ شهریار در سطح دنیا شناخته شود و علاوه بر کمک به توسعه گردشگری، علمی و فرهنگی شهر به ماندگاری هرچه بیشتر نام شهریار کمک کند.
این فعال فرهنگی با تاکید بر لزوم کیفی کردن آثار شهریار و سازماندهی جایزه شهریار در تبریز، گفت: شهریار شناسی در واحدهای دانشگاهی شهرهای باکو و ترکیه تدریس میشود درحالی که در کشور ما وجود ندارد.
وی با اشاره به طرح تجمیع آثار موزهای استاد شهریار، گفت: برخی آثار شهریار در دست مردم است که میخواهیم حداقل نسخهای از این آثار را جمع آوری و برای پژوهشهای شهریارشناسی به کار بگیریم.
وی، ساخت مستند شهریار برگرفته از آثار اسناد و مدارک تصاویر واقعی استاد، برگزاری کنگره بین المللی شهریار و برپایی نمایشگاه تجسمی مستقل و چاپ کتاب به خصوص کتابت قرآن که شهریار از خط ابداعی استفاده کرده است را ازجمله مطالبات هیات امنای خانه موزه استاد شهریار عنوان کرد.
شعردوست اعلام کرد: سال آینده کنگره بین المللی بزرگداشت شهریار همزمان با ۲۷ شهریور ماه برگزار میشود.
علیرضا نوین، رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان نیز حرکت در مسیر فرهنگی و برداشتن گام در این راستا را کارنامهای موفق برای مجموعه استانداری عنوان کرد.
وی بر لزوم احیای اقدامات انجام گرفته برای گسترش فضای خانه موزه شهریار نیز تاکید کرد.
یعقوب هوشیار، شهردار تبریز هم از آمادگی تمام و کمال شهرداری برای اجرای برنامههای مدنظر فرهنگی مصوب این جلسه با شرط تعیین چارچوب فعالیتها خبر داد.
استاد شهریار سال ١٢٨٥ هجری خورشیدی در تبریز متولد شد و ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ چشم از جهان فرو بست.
منبع