علیرضا کریمزاده روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در سالجاری ۱۳ هزار و ۹۵۱ نفر دوره در بخش دولتی و شاغلان در چهار خوشه اصلی صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر فنی حرفهای استان برگزار شد.
به گفته وی، در آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای استان نیز هشت هزار و ۳۸۸ نفر در بخش خصوصی و فعالان بنگاههای اقتصادی آموزش دیدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری گفت: این آموزشها برای دانشگاهها، صنایع و اصناف، سربازان پادگانها، مراکز بین کارگاهی، روستاییان و عشایر، زندانیان و حوزه آسیبهای اجتماعی، ساکنان مناطق روستایی، زنان سرپرست خانوار و خانهدار و دانشآموزان برگزار شد.
به گفته وی، هماکنون ۸۳ کارگاه آموزشی دولتی در ۱۲ مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی با فعالیت ۶۲ مربی و ۵۰۰ آموزشگاه بخش خصوصی فعال ا ست.
کریمزاده با اشاره به اینکه آموزشهای فنی و حرفهای نقش اساسی و تاثیرگذار در رونق تولید، توسعه پایدار و کارآفرینی جامعه دارند و توسعه این آموزشها با توجه به ظرفیت استان در حوزه صنعت، کشاورزی، جوش، گردشگری و نیازهای روز جامعه یک ضرورت است گفت: در سالجاری برای حمایت از کسب و کارهای مهارتبنیان نیز ۳۶۵ نفر دانشجو و ۶۲۶ دانشآموخته دانشگاهی در قالب طرح “کهاد” و “نخلستان” آموزشهای مهارتی را فراگرفتند.
به گفته وی، در این مدت یکهزار و ۴۸۹ دانشآموز نیز از آموزشهای فنی و حرفهای بهرهمند شدند.
کریمزاده افزود: بیشتر آموزشها براساس نیاز استان از جمله در بخش صنعت در رشتههای تراشکاری، cnc، سیم پیچی، برق صنعتی و در رشته کشاورزی در رشتههای امور باغبانی،گیاهان دارویی، گلخانه، تعمیرکار تجهیزات گلخانه، کارگر فنی، طراح گلخانه و شیلات و آبزیپروری و در بخش خدذمات دررشتههای هوش مصنوعی، گردشگری و هتلداری، بافت، طراحی و دوخت، طراحی و نقشه کشی ساختمان، بنای، قالببندی و کفراژ برگزار شد.
وی گفت: پارسال میانگین آموزشهای فنی و حرفهای ۱۲ ساعت برای هر فرد فعال اقتصادی در استان بود که پیشبینی میشود پایان سالجاری این آمار به ۱۵ ساعت برای هر فرد افزایش پیدا کند.
مدیرکل فنی و حرفهای استان اظهار داشت: سرانه فضای آموزشی هماکنون ۳۶ سانتیمتر مربع است.
به گفته وی، ۸۰ درصد آموزشهای فنی و حرفهای منجر به شغل میشود.
به گزارش ایرنا، استان چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.
منبع