صادرات صنایع دستی نقره اصفهان در پیچ و خم یک قانون قدیمی

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با پیشینه‌ای غنی در تولید صنایع دستی به‌عنوان یکی از مراکز مهم هنری کشور شناخته می‌شود؛ نقره‌کاری و قلمزنی در این خطه از دوران صفوی رشد و اعتلای دوچندان یافت و به یکی از فاخرترین آثار صنایع دستی تبدیل شد.

با این‌ حال، هنرمندان و فعالان این حوزه به‌دلایلی مانند صادرات و کاهش خریداران داخلی و خارجی با مشکلاتی دست‌ و پنجه نرم می‌کنند و تاکید دارند که برای رفع برخی از این مسائل باید تعدادی از قوانین موجود، بازنگری و به‌روزرسانی شود.

قوانین قدیمی صادرات نقره؛ مانعی جدی برای هنرمندان
رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به یکی از چالش‌های صادرات نقره اشاره کرد و گفت: بر اساس قانونی که از سال ۱۳۹۱ در گمرک اجرا می‌شود، امکان صادرات بیش از سه کیلوگرم نقره در هر بار وجود ندارد که این موضوع به مانعی جدی در مسیر صادرات مصنوعات دستی نقره‌ای تبدیل شده است.

مجدالدین تاج تأکید کرد: در شرایط فعلی و با توجه به مسائلی مانند گردشگری خارجی و وضعیت خرید و فروش در بازار صنایع دستی، فعالان این حوزه چاره‌ای جز صادرات ندارند اما برخی قوانین ناکارآمد باعث شده است تا در این مسیر نیز با مشکلات زیادی مواجه باشند.
وی همچنین به موانع موجود در ارسال و پُست محصولات صنایع دستی نقره به‌صورت سفارشی و بین‌المللی نیز اشاره کرد و افزود: صادرات تجاری نقره تنها با حضور نماینده بانک مرکزی در اصفهان امکان‌پذیر بوده که این موضوع نیز کار ارسال محصولات را پیچیده‌تر کرده است.

انباشت محصولات صنایع دستی در کارگاه‌ها
وی با اشاره به انباشت محصولات صنایع دستی در کارگاه‌های تولیدی، گفت: بیش از یک‌هزار کارگاه قلمزنی نقره در اصفهان فعالیت می‌کند اما به‌دلایل مختلفی مانند وضعیت گردشگری خارجی، بازار و قدرت خرید، فروش این محصولات کاهش یافته و در کارگاه‌ها انبار شده‌اند.

رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان ادامه داد: این وضعیت نه‌تنها تولید را تهدید بلکه معیشت بسیاری از هنرمندان و فعالان صنایع دستی را نیز دچار مشکل می‌کند.

صادرات صنایع دستی نقره اصفهان در پیچ و خم یک قانون قدیمی

لزوم اصلاح قوانین برای تقویت صادرات صنایع دستی

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان، افزایش صادرات صنایع دستی یکی از محورهای راهبردی توسعه استان است که با رویکرد صادرات‌محور می‌تواند به‌عنوان یک افق آینده اقتصادی موثر، بررسی و پیگیری شود.

کوروش خسروی، رفع موانع قانونی و بهبود زیرساخت‌های صادرات را برای معرفی و عرضه محصولات صنایع دستی اصفهان به بازارهای جهانی و زمینه رونق اقتصادی این صنعت را ضروری دانست و اضافه کرد: باید ذخایر ارزشمند این حوزه از جمله فنون کار، صنعتگران و هنرمندان حفظ و تقویت شوند و در گام دوم، اقتصاد این حوزه برای توسعه پایدار ساماندهی شود.

خسروی با بیان اینکه بررسی مشکلات صنایع دستی در نشست‌های تخصصی و اقدام برای رفع آنها در دستور کار مدیریت استان اصفهان قرار دارد، تصریح کرد: باید با مجموعه اقدامات اساسی و حمایتی و اصلاح قوانین برای درخشش هرچه بیشتر هنر این دیار در بازارهای داخلی و جهانی و کسب جایگاه بهتر در این بخش تلاش کرد.

به گزارش ایرنا، اصفهان در سال ۱۳۹۴ بعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو (سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان ”شهر جهانی صنایع دستی” به آن اعطا شد.

۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۲۰۰ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

استخراج یک امتیاز سپاهان نوین از سنگ‌آهن بافق

به گزارش ایرنا، تیم هندبال سپاهان نوین از ساعت ۱۶ عصر دوشنبه در سالن «حماسه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ