شرط استفاده از تجربیات بین المللی، فضای باز مدیریتی است


به گزارش ایرنا، با توجه به بروز بحران فرونشست در شهر تاریخی اصفهان و تهدید زیست پذیری، ابنیه تاریخی، میراث ملموس و ناملموس این خطه، بهره‌گیری از دانش و تجارب بین المللی از طریق سازمان یونسکو می تواند نقش بسزایی در راستای کنترل این بحران داشته باشد.

حسن فرطوسی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در رابطه با اینکه تا چه اندازه می‌توان نسبت به بهره‌گیری از این فرصت خوشبین بود، افزود: سازمان یونسکو و به تبع آن کمیسیون ملی یونسکو در ایران می‌تواند امکان انتقال دانش و تجربیات بین‌المللی را فراهم کند اما این موضوع مستلزم همگرایی بیشتر است.

وی گفت: مسوولیت و ماموریت کمیسیون ملی یونسکو در ایران این است که توجه افکار عمومی و مدیریت کلان را نسبت به بروز مخاطرات زیست محیطی و تهدید میراث فرهنگی ملموس و ناملموس جلب و نسبت به اهمیت این موضوعات جهت بدهد.

فرطوسی اظهار داشت: نقش یونسکو در ۲ نگاه پیشینی و پسینی برای پرداخت به موضوعاتی نظیر حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی کشورها قابل توجه است.

وی با بیان اینکه یونسکو در نگاه پیشینی توصیه‌های فراوانی دارد و نکات بسیار مهمی را برای بوجود نیامدن مسائل و چالش‌ها مطرح می‌کند، افزود: این سازمان بر اهمیت لحاظ کردن توسعه پایدار در توسعه‌های اقتصادی در راستای حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی کشورها تاکید زیادی دارد.

فرطوسی اضافه کرد: به عنوان مثال بر تعادل استفاده از منابع زیرزمینی به گونه‌ای که ضرر جبران ناپذیری بر محیط زیست وارد نشود، تذکر داده است اما اینکه آیا سیاست گذارها به این موضوع توجه کرده‌اند یا نکرده اند باید گفت، این یک امر ملی است و یونسکو نمی‌تواند در این رابطه اظهار نظر کند.

وی گفت: در سوی دیگر زمانی ممکن است بر اثر بروز برخی مسائل و چالش‌ها که میراث ملموس و ناملموس کشورها را در معرض خطر قرار می‌دهد، یونسکو از جنبه وظایف پسینی وارد عمل شود.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: اینجاست که یونسکو با صدای بلند اقداماتی که موجب شده میراث جهانی مورد تهدید قرار بگیرد را مطرح می کند و با تذکر، افکار عمومی جهان را در این رابطه جهت می ‌دهد چنان که تا کنون چنین اقداماتی را انجام داده است.

وی اضافه کرد: ماموریت کمیسیون ملی یونسکو هم این است که در این شرایط توجهات را نسبت به بروز چالش‌ها جلب کند.

فرطوسی گفت: این کمیسیون می‌تواند ضمن ایجاد هماهنگی و ارتباط بین دستگاه‌های مختلف اجرایی، علمی و فرهنگی داخل کشور با نهاد آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی مرتبط، زمینه را برای بهره‌برداری از دانش و تجارب آن‌ها فراهم کند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: در همین راستا و در رابطه با اصفهان خوشبین هستیم و دلیل آن هم برگزاری نشست ۲ روزه «بررسی ظرفیت‌های استان اصفهان در راستای همکاری با کمیسیون ملی یونسکو» است.

وی گفت: برگزاری چنین نشستی به همت استاندار اصفهان و همچنین دیدار موفق و خوبی که طی آن با شهردار داشتیم، نشان می دهد که در اصفهان پذیرش برای شنیدن، استفاده و حُسن تعامل با کمیسیون ملی یونسکو و سازمان یونسکو وجود دارد.

به گزارش ایرنا، نشست ۲ روزه «بررسی ظرفیت‌های استان اصفهان در راستای همکاری با کمیسیون ملی یونسکو» با هدف بهره‌گیری از دیپلماسی عمومی و به منظور افزایش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فعالیت‌های علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد یونسکو و همچنین تقویت همکاری‌های بین‌المللی استان اصفهان برگزار و در این رابطه بین استانداری اصفهان و کمیسیون ملی یونسکو تفاهم نامه امضا شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وزیر میراث فرهنگی از میراث جهانی سازه‌های آبی شوشتر بازدید کرد

به گزارش ایرنا در این بازدید «سیدرضا صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ