به گزارش ایرنا، محسن کریمی روز چهارشنبه در پنجمین جلسه کارگروه مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری گفت: در این مدت یکهزار و ۱۴۸ مورد پایش از محلهای دفن زباله انجام شد که ۲۰۱ پرونده در خصوص دفن نامناسب پسماند از سوی شهرداریها و دهیاریها، در دادگاههای استان تشکیل شده است.
وی با اشاره اینکه وضعیت پسماند استان در حوزه مدیریت اجرایی مشکل دارد گفت: با توجه به وضعیت جغرافیایی استان که بیشتر کوهستانی و یا در مسیر رودخانهها و چشمهها قرار دارد، دفن نامناسب پسماند و یا سوزاندن زباله در محل دفن، از چالشهای پسماند در استان است.
به گفته وی، نبود طرح جامع پسماند و اجرایی نشدن کامل طرح تفکیک از مبدا در سطح استان از دیگر مشکلات پسماند است که با وجود جلسه ویژهای پسماند چهارمحال و بختیاری که خردادماه سالجاری در سطح ملی تشکیل و بر تهیه و اجرای طرح جامع مدیریت پسماند تاکید شد، اما این مساله مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
کریمی افزود: تاکنون برنامهای برای اجرای طرح جامع مدیریت پسماند در استان اقدامی از طرف شهرداریها و دهیاریها و فرمانداران به دبیرخانه مدیریت پسماند استان ارسال نشده است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از چالشهای مهم استان مدیریت پسماند صنعتی است گفت: در استان مرکز مدیریت پسماند صنعتی و امحاء پسماند صنعتی ویژه وجود ندارد و از ۱۰ سال گذشته راهندازی این مرکز در دست پیگیری قرار گرفته است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست چهامحال و بختیاری با اشاره به اینکه مطالعات اجرای این طرح از سال ۹۴ شروع شده و سال ۹۹ مجوز زیست محیطی این طرح از محیطزیست دریافت شده است افزود: از سال ۹۹ تاکنون برای اجرای این طرح با سرمایهگذار همکاری نشده است.
اجرای طرح مدیریت پسماند در چهارمحال و بختیاری در اولویت قرار گیرد
مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در طرح مدیریت پسماند ، استان به ۶ منطقه تقسیم شده است گفت: برای تهیه طرح جامع مدیریت پسماند استان باید یک برنامه زمانبندی در نظر گرفته شود تا در کمترین زمان این طرح از سوی مشاوران تهیه و به کارگروه پسماند برای اجرا ارسال شود.
علی محمدی افزود: هم اکنون طرح مدیریت پسماند شهرستانهای شهرکرد و فرخشهر در قالب یک طرح جامع تهیه شده است و با گذشت چندماه از زمان ابلاغ طرح به فرمانداران، هنوز در شهرستان بروجن جلسهای در این زمینه برگزار نشده است.
وی با اشاره به اینکه در استان ۴۲ شهر و ۵۶۰ دهیاری وجود دارد گفت: اجرای طرح منطقهبندی برای مدیریت پسماند یک ضرورت است.
ضرورت راهاندازی مرکز مدیریت پسماند صنعتی در استان
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری گفت : راهاندازی طرح مدیریت پسماند صنعتی در استان یک ضرورت است.
طرح جامع پسماند مرکز استان تهیه شده است
شهردار مرکز چهارمحال و بختیاری گفت: طرح جامع پسماند برای شهرکرد و فرخشهر با پهنه شهرستانی تهیه و تدوین شده است.
محمد حسین واحدیان با اشاره به اینکه مشکلات فراوان در زمینه کارخانه بازیافت شهرکرد وجود دارد گفت: برای راهاندازی و توسعه کارخانه بازیافت شهرکرد ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت برای شهرداری تصویب شده است تا بتوان تجهیزات کارخانه را فراهم کند و فازهای مختلف کارخانه راهاندازی و فعال شود.
وی با اشاره به اینکه طرح تفکیک زباله از مبدا در مرکز استان از اوایل سال آغاز شد گفت: در این راستا هشت کانکس در نقاط مختلف شهر مستقر شده است اما هنوز مشکلاتی وجود دارد.
واحدیان افزود: فعالیت زبالهگردها و فعال بودن انبارهای ضایعات به خصوص انبارهای بدون مجوز یکی از مشکلات در سطح استان است که باید برای ساماندهی فعالیت این افراد و واحدها یک ساماندهی انجام شود.
به گزارش ایرنا، روزانه ۷۲۵ تن و سالانه بیش از ۲۶۴ هزار و ۳۶۸ تن زباله خانگی در استان تولید میشود.
میزان تولید زباله در بیمارستانها و مراکز درمانی استان را روزانه چهار هزار کیلوگرم است و بیخطرسازی و تفکیک زباله در بیمارستانهای استان از سال ۸۴ تاکنون انجام میشود.
منبع