حسنعلی فولادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خراسان جنوبی سرشار از انواع گوهرسنگهای متنوع و با کیفیت بالا است.
وی ادامه داد: تاکنون پنج نشان جغرافیایی فلورین طبس، عقیق فردوس، عقیق شجر زیرکوه، عقیق پائیزه سه قلعه و کارنت نهبندان در حوزه گوهرسنگ خراسان جنوبی به ثبت رسیده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اظهار کرد: شهرستانهای زیرکوه، نهبندان، بیرجند، سرایان، فردوس و خوسف در حوزه گوهرسنگ فعالتر هستند و روستای خور روستای ملی گوهرسنگها معرفی شده است.
وی اضافه کرد: سایر شهرستانهای استان هم در این حوزه ظرفیت دارند که با مطالعات صورت گرفته، عرصههای جدید برای این شهرستانها نیز شناسایی و معرفی خواهد شد.
فولادی تاکید کرد: نخستین بازارچه تخصصی گوهرتراشی استان به منظور تکمیل زنجیره ارزشافزوده سنگهای قیمتی، با مشارکت صنعتگران بومی در روستای ملی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی «خور» در حال احداث است.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۴۰ نفر به صورت تخصصی در حوزه گوهرسنگها فعالیت میکنند اظهار کرد: اکنون ۱۵ کارگاه تجمیعی و ۳۳۰ کارگاه انفرادی سنگ تراشی در تمامی شهرستانهای استان فعال است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی عنوان کرد: امسال از محل اعتبارات سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات به ۶۰ کارگاه تولیدی استان پرداخت شد.
فولادی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی در حوزه گوهرسنگها یادآور شد: این دورههای آموزشی در سطوح مقدماتی، پیشرفته و ویژه شاغلان برای ۱۲۰ نفر توسط اداره میراث فرهنگی استان برگزار شد.
منبع