به گزارش ایرنا، اورژانس اجتماعی شهرستان پردیس از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را در یک ساختمان استیجاری آغاز کرد و با تلاش مداوم کارشناسان تاکنون خدمات ارزنده بسیاری را به شهروندان ارائه کرده است.
کاهش آمار بالایی از سالمند آزاری، کودک آزاری، همسر آزاری، فرار از منزل و خودکشی تاکنون با تلاش و راهنمایی سودمند کارشناسان اورژانس شهرستان کاهش پیدا کرده که تمامی آنها قابل تقدیر هستند.
در حال حاضر ماموریتهای کارشناسان اورژانس اجتماعی با خودرویی استیجاری در حال انجام است و از خودروهای ون مناسب سازی شده برای اورژانس اجتماعی که در سایر شهرها و شهرستان ها در اختیار مرکز قرار گرفته، نشانی در پردیس نمی بینیم.
جمعیت شهرستان پردیس با توجه به مسکن های مهر در مدت کوتاهی افزایش یافته و بنا به نظر کارشناسان با توجه به اینکه ساکنان در این شهرستان از شهرها و قومیت های مختلف هستند بروز آسیب های اجتماعی امری اجتناب ناپذیر نیست و در این راستا شاهد بروز مشکلات بسیاری در بین خانواده ها هستیم و خدمات رسانی بهینه به این موارد با وجود محدودیت نیروی انسانی متخصص در این مرکز امکان پذیر نیست.
کنترل و کاهش بحرانهای فردی- خانوادگی و اجتماعی و در دسترس قرار دادن خدمات تخصصی و اورژانسی سازمان بهزیستی به آحاد جامعه، ارتقاء توانمندیهای افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی جهت مقابله با مسائل اجتماعی در شرایط بحرانی از طریق ارائه خدمات تخصصی و به موقع بخشی از اهداف اورژانس اجتماعی است.
زوجین متقاضی طلاق و افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد، زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده اجتماعی، افرادی که قصد خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی کرده اند،کودکان خیابانی و کار، همسران و کودکان و سالمندان و معلولان آزاردیده، مبتلایان به اختلال هویت جنسی و دختران و پسران فراری از منزل گروه هدف خدمات رسانی اورژانس اجتماعی هستند.
فعالیت ۲۴ ساعته اورژانس اجتماعی شهرستان پردیس
رئیس بهزیستی پردیس با بیان اینکه اورژانس اجتماعی این شهرستان در سطح سه فعالیت میکند به خبرنگار ایرنا گفت: ساعت کاری اورژانس اجتماعی شهرستان از هشت صبح تا هشت شب است و از هشت شب به بعد همکاران من فعالیت دائم دارند، از نظر رتبه بندی در سطح سه هستیم، اما فعالیت ما ۲۴ ساعته است.
ابوالفضل کرمانی ادامه داد:آسیبهای اجتماعی در پردیس با توجه به رشد جمعیت رو به افزایش است و با وجود مشکل کمبود نیروی متخصص انسانی و خودرو وتلاش بی وقفه همکاران که در شرایط نامطلوبی قرار دارند، نمی توانیم خدمات رسانی مناسبی به شهروندان داشته باشیم.
وی افزود: اورژانس اجتماعی یک مرکز در جهت خدمترسانی به مردم است؛ اما متأسفانه ادارات و مسئولان هیچ کمک و حمایتی نسبت به این مرکز عامالمنفعه ندارند.
رئیس بهزیستی شهرستان پردیس با اشاره به نیاز مرکز اورژانس اجتماعی به خودروی مناسب گفت: این مرکز جهت مراجعه کارشناسان به سطح شهرستان و ارائه خدمات به یک خودرو ون مناسب سازی شده نیاز دارد و بارها جهت اختصاص خودرو درخواست شده که تاکنون اقدامی صورت نگرفته و کارشناسان اورژانس اجتماعی با خودرو اجارهای به محل حادثه مراجعه میکنند.
با ۴ کارشناس و یک خودرو پاسخگوی مطالبات شهروندان هستیم
مسئول اورژانس اجتماعی شهرستان پردیس گفت: در حال حاضر ۴ کارشناس اورژانس اجتماعی که دو نفر در روزهای زوج و دو نفر در روزهای فرد فعالیت دارند و و یک خودرو در اختیار مرکز است خدمات رسانی داریم و شرایط کاری همکاران با توجه به حجم بالای کار مناسب نیست.
الهام تکلو به خبرنگار ایرنا گفت: اورژانس اجتماعی شهرستان از سال ۱۳۹۶کار خود را شروع کرده و در حوزه های رسیدگی به کودک آزاری ،همسرآزاری، سالمندآزاری و معلول آزاری،طلاق اعتیاد و اختلال هویت جنسی در سطح شهرستان که حوزه بسیار وسیعی است فعالیت می کند.
وی با اشاره به تعداد پرونده های اورژانس اجتماعی از ابتدای سالجاری توضیح داد: از ابتدای امسال تاکنون به ۶۲۷ پرونده به فوریت و در اسرع وقت رسیدگی شده است با توجه به اینکه پرونده های ارجاعی به اورژانس اجتماعی زمانی برای فوت وقت ندارند و باید به فوریت به آنها رسیدگی شود.
مسئول اورژانس اجتماعی شهرستان پردیس گفت: به طورمتوسط روزانه از ۵ تا ۷ مورد تماس با خط ۱۲۳ داریم که در برخی از روزها شاهد افزایش تعداد تماسها با این مرکز هستیم.
تکلو گفت: برخی از دستگاهها همکاری لازم را با اورژانس اجتماعی ندارند و با توجه به وسعت حوزه تحت پوشش خدمات رسانی از دستگاهها درخواست و انتظار همکاری و همراهی با اورژانس اجتماعی برای رفع مشکلات شهروندان و خدمات رسانی بهینه را داریم.
وی خاطر نشان کرد: بافت جمعیتی شهرستان به ویژه شهر جدید پردیس سنتی و همگون نیست و با توجه به این ناهمگونی شاهد مشکلات زیادی در سطح شهرستان هستیم، در شهرهایی که بافت سنتی دارند مشکلات اجتماعی به مراتب کمتر از شهرهای جدید با بافت جمعیتی ناهمگون است.
مسئول اورژانس اجتماعی شهرستان پردیس ضمن تقدیر از دستگاه قضایی در همکاری با اورژانس اجتماعی ، خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی همکاری بسیار خوبی با این مرکز دارد و عنایت اله علیپور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پردیس در بسیاری از موارد در خارج از وقت اداری دستور به اقدام وصدور مجوزهای لازم را می دهند و در این راستا با کمک دستگاه قضایی می توانیم خدمات بهتری به مدد جویان داشته باشیم.
مجوز رسیدگی به اتباع مجاز را داریم
مسئول اورژانس اجتماعی شهرستان پردیس گفت: بر اساس قانون ابلاغی جدید تنها مجوز رسیدگی به اتباع مجاز را داریم و در موارد استثنا اگر کودک مورد ظلم قرار گرفته باشد رسیدگی می شود و پس از ورود به پرونده و رسیدگی شخص را به کلانتری حوزه ای که مشکل را به ما اعلام کرده ارجاع می دهیم.
تکلو تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده موارد کودک، همسر، سالمند ومعلول آزاری موارد را به شماره ۱۲۳ گزارش بدهند.
سالمند آزاردیده ساماندهی شد
کارشناس اورژانس اجتماعی ۱۲۳ با اشاره به مورد سالمند آزاری ، اظهار داشت: گزارش سالمند آزاری توسط یکی از همسایگان فرد سالمند داشتیم که با خط ۱۲۳ گزارش شده بود و طی مصاحبه انجام شده با فرد مدد جو سالمند مشخص شد که وی توسط داماد خود در خانه مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود و سالمند توانایی دفاع از خود را نداشت.
بیک محمدی ادامه داد: سالمند در شرایط بحرانی و بدی قرار داشت، تنش ها و پرخاشگری هایی به وی وارد شده بود که با دستور قضایی مدد جوی سالمند را در یکی از مراکز بهزیستی ساماندهی کردیم و در حال حاضر وضعیت مناسبی دارد.
شهرستان پردیس با جمعیتی بیش از ۴۵۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.
منبع