به گزارش ایرنا ، حسین توکلی کِجانی روز شنبه با بازدید سرزده از محیط بانی گرمابدر رودبار قصران ضمن خداقوت و تشکر از زحمات شبانه روزی محیط بانان این منطقه، تاکید کرد: حفظ محیطزیست یک وظیفه ملی است و باید با برنامهریزی و تدبیر مناسب از تخریب محیط زیست منطقه جلوگیری نمائیم و این جز با همراهی ادارات و مردم منطقه ممکن نیست.
در این بازدید توکلی کِجانی بر صیانت از امانت نسل های آتی در حوزه مناطق حفاظت شده تاکید کرد.
یکی از آثار ساخت و سازهای بیرویه، مسدود شدن مسیر کوچ حیات وحش و ماندگاری آنها در فصول سرد در مناطق حفاظت شده ورجین و البرز مرکزی در شمیرانات است، پائین آمدن حیات وحش برای یافتن غذا، آن ها را در معرض شکار سودجویان قرار میدهد.
در این ۲ منطقه حفاظت شده (ورجین و البرز مرکزی)، انواع گونههای گیاهی و جانوری موجود است؛ عمده گونه جانوری در منظقه حفاظت شده ورجین، قوچ و میش است که جمعیت آن در آخرین سرشماری حیات وحش (آذر ۱۴۰۰) افرون بر ۳ هزار راس برآورد شده است.
گونههای دیگر مناطق حفاظت شده شمیرانات شامل کل و بز، گراز، خرگوش، سمور، خرس قهوهای؛ و پرندگان شکاری مثل عقاب طلایی، شاهین، دلیجه، سارگپه است و گونههای گیاهی متفاوتی نیز میروید.
ساخت و سازهای بیرویه و تصرف اراضی این منطقه طی سالیان گذشته که همچنان ادامه دارد، سبب شده منطقه به حالت جزیرهای درآید و باعث شود وحوش منطقه که باید در فصل زمستان کوچ کنند و به مناطق گرمسیرتر بروند، عملاً این اقدام را نداشته باشند.
وقتی تصرفات به این شکل صورت گرفته و اتوبانها احداث شده است، طبیعتاً مسیر اینها مسدود شده و به ناچار در همین منطقه حفاظت شده میمانند. ماندن اینها در فصل زمستان با توجه به بارش برف سنگین سبب میشود شکار برای تامین غذای خود به کنار جادهها و حاشیه منطقه روی آوردند، که این اقدام خطرات زیادی را به دنبال دارد؛ و شکارچیان آنها را با توجه به حجم کار ماموران، کمبود نیرو و امکانات شکار میکنند.
منبع