به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز طی سخنانی در نخستین همایش ملی «نماز، تندرستی و آرامش روان» که امروز، ۱۴ بهمنماه در محل تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، بیان کرد: از دیگران مسلمانتر نیستم و نماز هم متعلق به من نیست. برخی افراد هنگام سلامتی به یاد خدا نیستند ولی در مشکلات و بیماری به یاد خدا میافتند، در صورتی که انسان باید از یاد خداوند در ذهن خود نگهداری کند. بهتر است هیئتهای پزشکی تشکیل شود و به عیادت بیماران بروند و ایشان را به سمت عبادت و نماز برای رسیدن به آرامش تشویق کنند.
وی با اشاره به اینکه باید تسکینهایی برای بیماران در کنار تلخیهای بیماری در نظر گرفته شود، تصریح کرد: قرآن کریم میفرماید که برخی مسلمانان هنگام مشکلات فریاد میزنند ولی راهکار مشکلات پرداختن به نماز است. در قرآن کریم راجع به مسائل روانی نکات مهمی وجود دارد و قرآن کریم برای مشکلات و مصائب فردی و اجتماعی انسان راهکار دارد.
قرائتی اظهار کرد: انسان بدون غصه و درد در جهان وجود ندارد. گاهی بیماران نیاز دارند تا با ایشان حرف زده شود. برای آرامش بیماران باید با ایشان گفتوگو کرد. گاهی عیادت یک پزشک از بیماران باعث آرامش بیماران میشود.گاهی اوقات یک حرف پزشکان ممکن است بیماران را نجات دهد. امیددهی به بیماران از جمله کارهایی است که موجبات آرامش آنها را فراهم میکند. لذا گفتار درمانی میتواند بیماران را امیدوار کند.
قرائتی تصریح کرد: قرآن کریم میفرماید که والدین باید در خانواده و با حمایت فرزندان به پیری برسند اما متاسفانه امروزه برخی افراد والدین خود را رها کرده و آنها را به خانه سالمندان میفرستند. قرآن کریم از فرزندان با عنوان عضد به معنای بازو یاد کرده است. متأسفانه امروز فرزندان دیگر بازوی خانواده نبوده و بیشتر به شکم خانواده تبدیل شدهاند و همین مسئله موجب کاهش جمعیت شده است.
رئیس ستاد اقامه نماز اظهار کرد: قناعت، شجاعت و ایمان، زندگی انسان را میسازد. امروز تمامی مشکلات جامعه مربوط به حوزه معنویت است و باید معنویت در جامعه افزایش یابد. امروز بیش از ۹۰ درصد زندانیان از تارکالصلاةها هستند.
قرائتی با بیان اینکه مشکلات انسان با صبر و نماز حل میشود، گفت: نماز را باید از کودکی به فرزندان تعلیم داد و درون آنها نهادینه کرد. امام حسین(ع) در روز عاشورا سه بار سخنرانی کردند اما فرمودند چون دشمنان لقمه حرام خوردهاند، هیچ سخنی بر ایشان اثری ندارد. لذا لقمه و طعام در انسان اثر داشته و موجب خوبی و بدی انسان میشود. از اساتید و متخصصان تقاضا میکنم که نمازهای خود را روبهروی دانشجویان اقامه کنند؛ چراکه این موضوع تأثیر فراوانی در میان دانشجویان در رابطه با ترویج فرهنگ نماز بین ایشان خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه باید قرآن را سر سفره خانواده آورد، بیان کرد: متأسفانه مزه قرآن را به خوبی متوجه نشدهایم و باید در مسیر قرآن قرار گیریم تا بتوانیم مزه قرآن را به خوبی بچشیم. تمام حروف قرآن دارای نکات فراوان است و باید بدان بپردازیم. امروز وضعیت اقامه نماز در جامعه مطلوب نیست و دانشآموزان مقطع راهنمایی بیشتر از دبیرستانیها نماز میخوانند؛ لذا باید نسبت به ترویج بهتر و بیشتر فرهنگ نماز در جامعه اقدام کنیم.
انتهای پیام
منبع