به گزارش ایرنا، محمد صادق معتمدیان استاندار تهران در چهارمین سفر شهرستانی خود به همراه معاونان و مدیران کل استان در شهرستان فیروزکوه حضور یافت و ضمن بازدید میدانی از طرح ها و گفت وگو با با مردم شامگاه چهارشنبه در جمع منتخبان قشرهای مختلف مردم فیروزکوه به بررسی چالش ها و مزیت های این شهرستان پرداخت.
فیروزکوه دارای پیشرانهای اقتصادی و امکان توسعه است
استاندار تهران با بیان اینکه ۱۷ درصد از مساحت استان متعلق به فیروزکوه است و پهناورترین شهرستان استان محسوب میشود، گفت: این منطقه به علت شاهراه بودن و موقعیت جغرافیایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در مسیر بخشی از زائران حرم امام رضا (ع)، استان گلستان، مازندران و سمنان قرار دارد و دارای موقعیتی ممتاز است.
وی با بیان اینکه فیروزکوه نباید فقط به واسطه کمبود آب مورد سنجش قرار گیرد، اظهار داشت: باید مدیریت مصرف آب در دستور کار قرار و بازنگری در توزیع آب صورت گیرد و در حوزه آب و هوا و جاذبههای گردشگری دارای بسیاری از پیشرانهای اقتصادی است و امکان توسعه دارد و تلاش داریم در این دوره از سرمایه گذاری جدید و توسعه صنعتی در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران جلوگیری کنیم.
این مسئول توسعه نامتوازن و سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای ناکارآمد، چالش آب، آلایندگی هوا و ترافیک، حمل و نقل تهران را از چالشها دانست و افزود: در فیروزکوه مدل توسعه با تهران متفاوت است چرا که در این شهرستان همه مؤلفههای توسعه از قبیل زمین مناسب، آب و هوای مطلوب، مردم پرتلاش و با انگیزه وجود دارد و با محدودیتهای قانونی مثل شعاع ۱۲۰ کیلومتری نیز مواجه نیستیم و اگر بنا بر سرمایه گذاری است باید با ملاحظات زیست محیطی در این شهرستان صورت گیرد.
فیروزکوه دارای بالاترین سرانه توسعه فضاهای آموزشی در استان تهران است
وی با اشاره به سرانههای عمرانی شهرستان فیروزکوه خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی بازدیدهای صورت گرفته، فیروزکوه به لحاظ توسعه فضاهای آموزشی از وضعیت مطلوبی برخوردار است و با متوسط ۱۳ درصد بالاترین سرانه را در میان همه شهرستانهای استان دارد در صورتی که میانگین سرانه کشوری ۵.۲۸ درصد و میانگین استان ۵.۱۶ درصد و پایینترین میانگین شهرستانی متعلق به شهر قدس است که ۲.۲۵ میباشد.
معتمدیان ادامه داد: برخی شاخصها مانند بهداشت و درمان، راهها و زیرساختهای اقتصادی در فیروزکوه دچار عقب ماندگی است و نیازمند توجه و تمرکز بیشتر میباشد که در شورای برنامه ریزی برای موضوعات تصمیم گیری خواهد شد.
ظرفیت ۴۵ هزار تنی در تولید محصولات کشاورزی
استاندار تهران یکی از مزیتهای فیروزکوه را وضعیت کشاورزی منطقه با ۴۵ هزار تن محصول کشاورزی اعلام کرد و گفت: این منطقه از ظرفیتهای خوبی مانند رتبه اول شیلات و آبزیان و فعال در زمینه زنبور داری است که همگی از پیشرانهای منطقه محسوب میشوند و در شورای برنامه ریزی به توسعه فیروزکوه با توجه ظرفیتها و پتانسیلها از بعد اقتصادی خواهیم پرداخت.
این مسئول افزود: استان تهران بالاترین سرانه درآمدی را دارد اما نسبت به میانگین کشوری پایین است چرا که توزیع عادلانه درآمدها را نداشته ایم و نیازمند توجه تمرکز و برنامه ریزی است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه کشاورزی فیروزکوه برای ارزش افزوده و افزایش در آمد مردم این منطقه باید به سمت فرآوری محصولات کشاورزی برویم خاطرنشان کرد: یکی از سیاستها برای این منطقه احداث صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات به منظور ارزش افزوده و ایجاد اشتغال است که با تأمین زیرساختها، نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی میباشد و باید بر اساس نیاز، حلقههای مفقوده شناسایی و در حوزه معادن مطالعات صورت گیرد و در بخش گردشگری نیز به عنوان پیشران اصلی در حوزههای سلامت، سیاحتی کشاورزی، تفریحات زمستانی ظرفیتها و توانمندیها را با سرمایه گذاری معرفی کنیم.
بارگذاری جمعیت توسعه اقتصادی فیروزکوه را رقم می زند
معتمدیان اظهار داشت: در استان تهران ۱۹ برابر میانگین کشوری تراکم داریم در حالی که در فیروزکوه ۱۴ نفر و پایینتر از میانگین کشوری میباشد و با این ظرفیت میشود در حوزه بارگذاری جمعیت اقداماتی انجام داد که به توسعه اقتصادی هم کمک شود، که نیازمند مطالعه و بررسی است و در این خصوص میتوانیم به ایجاد شهرکهای صنعتی و کشاورزی و شهرکهای دامپروری و شیلات بپردازیم.
استاندار تهران ادامه داد: ۴۴ درصد از جمعیت این شهرستان روستایی است و باید برنامههایی را هم در حوزه توسعه روستاها داشته باشیم تا اشتغال به واسطه ایجاد بومگردی در این مناطق فراهم شود.
این مسئول اضافه کرد: طی بازدیدی که از تنگه واشی داشتیم عنوان شد در ۶ ماه اول سال ۲۰ هزار نفر از این منطقه بازدید میکنند و نیازمند ایجاد زیرساخت گردشگری است که تحرک و پویایی خوبی را ایجاد میکند همچنین با ریل گذاری مناسب و قانونی نیز میتوانیم از تخریب محیط زیست در این منطقه نیز جلوگیری کنیم.
وجود ۶۲ هکتار بافت فرسوده در فیروزکوه
وی با اشاره به وجود ۶۲ هکتار بافت فرسوده در شهرستان فیروزکوه گفت: برخی از این بافتهای ناکارآمد به لحاظ اجتماعی و فرهنگی نیازمند رسیدگی است و همچنین در مواقع بروز بحرانهای احتمالی طبیعی دچار آسیب میشود که باید برای آنها تدابیری اندیشیده شود.
معتمدیان افزود: در شرایط کنونی با توجه به شعار راهبردی دولت چهاردهم نیازمند اتحاد و وفاق هستیم و باید با وحدت و همدلی از این دوران سخت عبور کنیم، جایگاه امروز ما خادمی مردم است و باید کنار مردم و انگیزه کار شبانه روزی داشته باشند و وقف مردم باشیم.
استاندار تهران اظهار داشت: در انتخاب مدیران کارآمدی، پاکدستی و روحیه کار شبانه روزی و روحیه خدمت به مردم از فاکتورهای مهم است، چرا که ما مدیران برای حل مسائل در جایگاه مدیریتی قرار گرفته این نه ایجاد مسئله، مدیران باید در شهرستانها ایجاد اتحاد کنند و وظیفه دیگر هم افزایی میان دستگاهها میباشد و همه کسانی که در دولت هستند باید خادم مردم باشند.
اولویت خدمت رسانی در استان تهران با مناطقی است که شاخص پایینتری دارند
این مسئول با اشاره به نابرابریهای موجود در شهر و استان تهران در حوزه زیرساختها و امکانات، یکی از اولویتهای مهم دولت چهاردهم را ارتقای شاخصهای پایینتر از میانگین کشوری اعلام کرد و گفت: با این اقدام توجه و تمرکز بیشتر بر مناطقی که به هر دلیل شاخص پایینتری نسبت به استان و کشور دارند صورت میگیرد و این مهم نیاز به اولویت بندی و برنامه ریزی دارد که توازن ایجاد شود و به همین واسطه اولویت خدمت رسانی در استان تهران با مناطقی است که شاخص پایینتری دارند.
معتمدیان ارتقای شاخصها را منوط به انجام مطالعات دستگاههای اجرایی استان و شهرستانها، هم اندیشی با نخبگان و متنفذین هر منطقه اعلام کرد و افزود: اگر بنا بود که در اتاقهای در بسته تصمیم گیری کنیم سفرهای شهرستانی را انجام نمیدادیم لذا یکی از اهداف مهم این سفرها بازدیدهای میدانی و دیدارهای چهره به چهره و استفاده از نظرات همه اقشار در شهرستانها است.
وی نظر مردم بومی هر منطقه را برای گره گشایی از مشکلات بسیار مهم و مؤثر خواند و خاطرنشان کرد: هر زمان که به مردم مراجعه کردیم و نظر خواهی داشتیم موفق بوده ایم و اکنون نیز با تاسی بر اهداف انقلاب که عدالت محوری و توجه به مناطق محروم بوده است، شاهد خدمات شایسته ای هستیم که از ابتدای انقلاب تا کنون صورت گرفته و تداوم دارد.
استاندار تهران با اشاره به اینکه خدمات انقلاب اسلامی از ابتدا تا کنون در عرصههای مختلف سرانههای بهداشتی، آب رسانی، جادهها قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست، افزود: رویکرد همه دولتها با توجه به نگاه حاکمیت همواره خدمت به مردم بوده است و امروز نیز تمام تلاشمان را در استان تهران به کار گرفته ایم تا با شناسایی نظام مسائل و اولویت بندی چالشها با استفاده از ظرفیتهای گوناگون شهرستانی، استانی و ملی در حوزههای عمرانی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی قدم برداریم و تا پایان دولت به رفع آنها بپردازیم.
این مسئول با تاکید بر اینکه مصوبات لازم الاجرا هستند، اضافه کرد: مصوبات به عنوان نقشه راه جهت توسعه به دستگاههای اجرایی ابلاغ میشوند و استانداری تهران نظارتهای عالیه را برای اجرای آنها خواهد داشت.
معتمدیان گفت: بسیاری از این مصوبات در حوزههای عمرانی هستند و باید در مناطقی که سرانههای پایینتر هستند افزایش و سهم پیشرفت و وظایف هر دستگاه، زمان و آغاز و پایان عملیاتهای اجرایی مشخص و ابلاغ میشود و اعتبارات نیز بر حسب اولویتها توزیع خواهد شد تا با یک برنامه همه جانبه شتاب و سرعت اجرایی شدن مصوبات را افزایش دهیم تا در پایان دولت شاهد ارتقا و افزایش شاخصهای توسعهای باشیم.
این مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون شاهد ظالمانه ترین تحریمها هستیم گفت: فکر کردن به منافع فردی و جناحی ظلم به مردم محسوب میشود و باید تلاش کنیم و در میدان باشیم و کنار مردم و گوش شنوا داشته باشیم و مطمئن باشید با نظارت دقیق نیمی از نارضایتیهای مردم رفع خواهد شد، به شرطی که مدیران مردمی انتخاب کنیم که به فکر نفعهای قومی و قبیلهای نباشند.
استاندار تهران تاکید کرد: مصوبات شورای برنامه ریزی به اطلاع رسانی مردم خواهد رسید و دنبال حل مسئله هستیم و مشکلات و کمبودها باید اولویت بندی شوند و پیگیری صورت بگیرد تا مشکلات مردم برطرف شوند.
معتمدیان در پایان یادآور شد: اهداف سفرهای شهرستانی با تکیه بر شناخت و آگاهی از ظرفیت هر شهر بنا شده و حضور مدیران ارشد استانی و شهرستانی به جهت بررسی دقیق میدانی و کار کارشناسی در خصوص وضعیت شاخصها از اهمیت ویژه برخوردار است.
شهرستان فیروز کوه با جمعیت سیال ۵۰ تا ۱۵۰ هزار نفر در فصول مختلف سال در شرق پایتخت قرار دارد.
منبع