ناترازی انرژی با طرح های فناورانه قابل رفع است


به گزارش ایرنا، رسول خالقی روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب سانه و مراسم رونمایی از سامانه آوند (تحقیق و توسعه به وسعت ایران)، افزود: با توجه به مصرف بیش از ۳۵ درصدی انرژی کشور در بخش های صنعت، معدن و کشاورزی می توان با بهره گیری از طرح های مختلف نوآوری و فناوری نسبت به رفع این چالش مهم کشور اقدام کرد.

وی به کارگیری انرژی های تجدیدپذیر همچون خورشیدی و بادی، بازچرخانی آب در واحدهای صنعتی و معدنی و نوسازی ماشین آلات را از جمله راهکارهایی بیان کرد که صاحبان صنایع با ارتباط مستمر و موثر با فناوران می توانند بر مشکل ناترازی انرژی غلبه کنند.

خالقی رویکرد اصلی و محوری سامانه آوند و مرکز نوآوری توسعه تعاون آذربایجان شرقی را مساله‌ محوری و تمرکز بر نیازهای بخش صنایع ، معادن و کشاورزی برشمرد که اولویت اصلی در این زمینه حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب ها و مشکلات زیست محیطی در نقاط مختلف کشو.ر عنوان کرد.

وی ادامه داد: در تلاشیم برای شناسایی و رفع چالش‌های صنایع در موضوعات آب، انرژی و محیط‌ زیست وارد عمل شده و کارخانه‌هایی که با چالش فاضلاب و پسماندها روبرو بوده و عدم بهره‌برداری از فناوری و فرسوده بودن تجهیزات سبب ایجاد پسماندهای صنعتی می‌شود، را به مسیر اصولی و علمی هدایت کنیم.

خالقی مسئله محور و نیازهای فناورانه صنایع، معادن و کشاورزی در حوزه محیط زیست، انرژی و آب تحت عنوان رویداد ملی چرخه حیات را یکی از رئوس فعالیت مرکز نوآوری تعاون برشمرد و بر ارتباط نزدیک و فشرده بین فناوران و صاحبان صنایع، معادن و حوزه کشاورزی تاکید کرد.

وی لازمه بهره مندی صنایع و معادن کشور از طرح های فناورانه را فرهنگ سازی از طریق رسانه ها دانست و یادآور شد: بدون کمک رسانه ها و آگاه سازی آنها نمی توان به اهداف مورد نظر مرکز نوآوری تعاون برای کمک به حل مشکل ناترازی انرژی وارد شد و در این راستا به شدت نیازمند همکاری رسانه های گروهی هستیم.

خالقی بخش صنعت، معدن و کشاورزی را از جمله صنایع بسیار آب بر در کشور یاد کرد و با اشاره به تاثیر بازچرخانی آب در کاهش مصرف، ادامه داد: به راحتی می توان با طرح های نوآورانه و فناورانه در این زمینه وارد کارزار شد و نسبت به کاهش مصرف آب و جلوگیری از هدررفت منابع زیرزمینی اقدامات موثری را به انجام رساند.

وی یکی از چالش های مهم فناوران را نبود ارتباط دایمی و پایدار با صنایع و معادن عنوان و اضافه کرد: سامانه آوند درصدد است تا نیازهای اصلی صنایع ، معادن و بخش کشاورزی را به مسیر فناورانه هدایت کرده و با نیازسنجی و رصد کامل در این عرصه وارد شود.

مدیر مرکز نوآوری توسعه تعاون آذربایجان‌شرقی گفت: اگر امروز صاحبان صنعت در کشور نسبت به استفاده از طرح های فناورانه وارد عمل نشوند بدون تردید فردا با هزینه های بسیار هنگفت و از خارج مجبور به واردات انواع فناوری ها می شوند که این به ضرر صنعت و کل کشور ختم خواهد شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مسدود شدن آزاد راه تبریز – زنجان به علت برف و کولاک شدید+ فیلم

سرهنگ حبیب آبراهه پنجشنبه شب در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه ممنوعیت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ