تامین آب شرب عشایر استان اردبیل نیازمند ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار است

به گزارش روز جمعه ایرنا ، علی پیرجاهد در بازدید خبرنگاران از قشلاق جبارلو طایفه مغانلو در بخش مرادلو شهرستان مشگین شهر، افزود: از مجموع ۵۷۲ قشلاق عشایری استان اردبیل، عشایر ۱۱۹ قشلاق با مشکل کمبود آب شرب مواجه هستند.

وی با بیان اینکه برای ساخت و تکمیل چهار پروژه نیمه تمام آبرسانی در مناطق عشایر نشین استان ۲ هزار میلیارد اعتبار نیاز است، اظهار کرد: با تکمیل این پروژه ها تمامی عشایر استان اردبیل از آب شرب سالم و پایدار برخوردار شده و مشکل آب شرب این قشر زحمتکش برای همیشه حل خواهد شد.

وی کمبود آرد یارانه ای، تامین آب شرب، برق، گاز و مناسب نبودن راه های ارتباطی را از جمله مهم ترین مشکلات عشایر استان ذکر کرد.

سرپرست اداره کل امور عشایر استان اردبیل اضافه کرد: بر اساس آخرین بررسی های صورت گرفته عشایر ۱۱۹ قشلاق در مناطق مختلف این استان مشکل آنتن‌دهی، ۲۶ قشلاق مشکل برق، ۸۰ قشلاق مشکل گاز و ۱۴۶ قشلاق این استان به علت عدم وجود زیرساخت های مناسب در تامین آب شرب سالم و پایدار مشکل دارند.

پیرجاهد با اشاره به نبود مسجد و خانه بهداشت در بیشتر قشلاقات استان اردبیل، ادامه داد: با اینکه در دهه فجر امسال ۲۱ مدرسه در مناطق عشایری این استان افتتاح شد اما هنوز ۶۶ مدرسه کانکسی و نا ایمن در مناطق عشایر نشین استان وجود دارد.

وی در خصوص مشکل آب قشلاقات شهرستان مشگین‌شهر گفت: آب شرب ۲۲ قشلاق این شهرستان از قره‌سو تامین می شود و پروژه آبرسانی به قشلاقات مشگین شهر ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تامین اعتبار مورد نیاز این پروژه نیمه تمام در کمترین زمان ممکن به بهره برداری خواهد رسید.

وی درباره حل مشکل تامین آرد عشایر نیز افزود: هر ماه ۳۰۰ تن آرد در بین عشایر استان توزیع می شود که با احتساب با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت عشایر استان سرانه هر نفر حدود ۴.۵ گیلوگرم است در حالی که سرانه آرد عشایر در کشور ۱۰ کیلوگرم است.

سرپرست اداره کل امور عشایر استان اردبیل اظهار کرد: برای جلوگیری از برخی سوءاستفاده‌های احتمالی در تامین و توزیع آرد عشایر، در بین عشایر قشلاقات منطقه مغان به‌ جای توزیع آرد، نان پخته شده توزیع می‌شود، ولی در قشلاقات شهرستان مشگین‌شهر به علت عدم وجود زیرساخت ها این امکان مقدور نیست.

تامین آب شرب عشایر استان اردبیل نیازمند ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار است

نیمی از عشایر استان اردبیل ترک دامداری کردند

سرپرست اداره کل امور عشایر استان اردبیل با اشاره به ترک دامداری توسط خانواده‌های عشایری گفت: به علت وجود مشکلات عدیده مانند مشکل تامین نهاده های دامی و هزینه بالای نگهداری دام در سال های اخیر نیمی از عشایر این استان ترک دامداری کرده اند.

پیرجاهد با بیان اینکه تعداد دام عشایر استان اردبیل در سال های گذشته حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار راس بود، افزود: هم اکنون این تعداد به یک میلیون و ۲۵۰ هزار راس کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه ضربه‌ای مهلک به تولید به ویژه قشر زحمتکش عشایر است، اظهار کرد: خشکسالی، حذف ارز ترجیحی، افزایش قیمت نهاده و ثبات قیمت دام باعث ترک دامداری از سوی عشایر استان شده است.

وی با اشاره به نقش عشایر در اقتصاد استان و کشور، بیان کرد: عشایر استان اردبیل با حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت نقش مهمی در اقتصاد استان و کشور دارند به طوری که بخش مهمی از نیاز دامی و لنبی استان و منطقه را تامین می کنند.

سرپرست اداره کل امور عشایر استان اردبیل اضافه کرد: صنعت دامپروری عشایر نباید آسیب‌ بیند چرا که با آسیب این صنعت امنیت غذایی جامعه به مخاطره افتاده و همه به ویژه تولید کشور دچار آسیب و خسران می شود.

پیرجاهد ادامه داد: با وجود ناملایمات زیادی که عشایر متحمل شده‌اند، هنوز این قشر کم ادعا و کم توقع مانند رزمندگان دوران دفاع مقدس امروز با کمترین امکانات در سنگر تولید به طور شبانه روز تلاش و فعالیت می کنند.

این مقام مسئول با اشاره به نقش عشایر در جنگ اقتصادی، بیان کرد: عشایر با تولیدات خود پرچمدار اقتصاد مقاومتی است و همه باید قدردان این قشر زحمتکش، صادق و بی ریا باشیم.

تامین آب شرب عشایر استان اردبیل نیازمند ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار است

موزه عشایر استان اردبیل راه‌اندازی می‌شود

سرپرست اداره کل عشایر استان اردبیل گفت: با هدف حفظ و صیانت از فرهنگ اصیل عشایر، موزه عشایر این استان راه‌اندازی می‌شود.

پیرجاهد افزود: این موزه با هدف حراست و صیانت از فرهنگ و سنت اصیل عشایر در اردبیل راه‌اندازی می‌شود، تا بتوان در کنار انتقال فرهنگ و سنت‌های عشایر به جامعه به‌ویژه نسل جوان ، آثار و توانمندی‌های این جامعه را نیز در این موزه به عرصه نمایش گذاشت.

وی با بیان اینکه جشنواره فرهنگی، ورزشی عشایر برای اولین بار در استان برگزار می‌شود، اظهار کرد: در قالب جشنواره اقوام باید اهتمام ویژه‌ای نسبت به برگزاری این جشنواره داشته باشیم تا توانمندی‌های عشایر در تولید محصولات دامی و صنایع دستی و همچنین سنت‌های اصیل این قشر زحمتکش جامعه را معرفی و صیانت کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی صحیح در برگزاری جشنواره‌هایی نظیر جشنواره کوچ عشایر مغان و یا جشنواره لبنیات بیان کرد: تمام این اقدامات با همدلی و هم‌افزایی سران جامعه عشایری امکان‌پذیر است.

سرپرست ادره کل امور عشایر استان اردبیل با اشاره به تعیین تکلیف شرکت‌های تعاونی عشایری در شهرستان‌ها اضافه کرد: در بیشتر شرکت‌های تعاونی عشایر نهاده‌های دامی توزیع می‌شود و با طی فرآیند قانونی در صدد سنددار کردن شرکت‌های تعاونی و تملک آنها هستیم.

عشایر استان اردبیل ۱۶۸ شهید تقدیم نظام اسلامی کردند

سرپرست ادره کل امور عشایر استان اردبیل گفت: جامعه عشایر این استان ۱۶۸ شهید والامقام و ۴۸ جانباز تقدیم نظام اسلامی و کشور کرده اند.

پیرجاهد با اشاره به حضور عشایر استان اردبیل در کمک‌رسانی به حادثه‌دیدگان در حوادث طبیعی مانند زلزله، سیل، افزود: امروز در جنگ اقتصادی نیز عشایر محکم و با قدرت در مقابل همه فشارها و تهدیدها ایستاده و برای تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش می کنند.

وی توسعه عدالت در تمامی ابعاد را از جمله گفتمان اصلی انقلاب اسلامی برشمرد و اظهار کرد: با همدلی مسئولان و عمل کردن دستگاه های مرتبط به وظیفه خود بخشی عظیمی از مشکلات قشر عشایر قابل حل است.

وی بیان کرد: عشایر به عنوان ذخایر انقلاب، از دیر باز مرزبان شایسته برای کشور بوده و همیشه و در همه حال از جمله دوران کرونا و کمک های مومنانه در کنار دیگر همنوعان و هموطنان بوده و وطن دوستی، ولایت پذیری و ولایت باوری آنها باعث شده در تمامی صحنه های انقلاب حضور پرشکوه داشته باشند.

سرپرست ادره کل امور عشایر استان اردبیل با بیان اینکه عشایر مظهر ادب، غیرت و ناموس هستند، اضافه کرد: عشایر ریشه، شناسنامه، تمدن و هویت ملی ما هستند به طوری که فرزندآوری در این قشر بیشتر و وقوع طلاق و دیگر آسیب های اجتماعی در این قشر بسیار کمتر است.

پیرجاهد با اشاره به نقش عشایر در اقتصاد و امنیت کشور، ادامه داد: همه باید با احترام و تکریم با این قشر زحمت کش و قانع برخورد کنیم و احترام آنها را نگه داریم.

وی با بیان اینکه هر دستگاه آلاچیق عشایر یک واحد تولیدی است، گفت: نباید نگاه سیاسی، قومی و قبیله ای به عشایر داشته باشیم، چرا که آنها ویترین فرهنگ و سنت اصیل اسلامی بوده و در طول تاریخ ثابت کرده اند که صادقانه و در اوج بی مهری برای پیشرفت و توسعه کشور تلاش می کنند.

تامین آب شرب عشایر استان اردبیل نیازمند ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار است

به گزارش ایرنا، عشایر استان اردبیل با ۲۰ هزار خانوار و با بیش از ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.

عشایر این استان ساکن در ۱۱ شهرستان ، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ “اوبه” (اقامتگاه موقت) زندگی می‌کنند.

عشایر استان اردبیل سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید می‌کنند.

هم‌اکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایل‌های بزرگ کشور محسوب می‌شود.

عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوه‌های باغرو و بزغوش سپری می‌کنند و شغل اصلی آنها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

راه ارتباطی۵۰۷ روستای استان اردبیل بازگشایی شد

کلیم اله وثوقی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به بارش …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ