شهرام شفیعی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در استان آذربایجان شرقی نیز که یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور به شمار می رود ایرنا با پوشش مستمر برنامههای توسعهای، سیاستهای حمایتی و دستاوردهای علمی، بستری برای همافزایی دانش و تجربه میان کشاورزان و متخصصان فراهم آورده است.
وی ادامه داد: این رسانه، نقشی مهم در آگاهیبخشی درباره موضوعاتی چون مدیریت منابع آب، توسعه کشتهای دانشبنیان و افزایش بهرهوری ایفا کرده و همواره بازتاب دهنده صدای تولیدکنندگان بوده و نقش تاریخی خود را در ترویج کشاورزی به نحو احسن به انجام رسانده است.
وی با تبریک ۹۰ سالگی ایرنا، از تلاشهای مدیریت، کارکنان، خبرنگاران، عکاسان و گزارشگران فعال این مجموعه در آذربایجان شرقی در مسیر اطلاعرسانی شفاف و مسئولانه قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این رسانه همچنان به عنوان صدایی رسا در مسیر توسعه پایدار کشاورزی گام بردارد.
بنیان ایرنا در سال ۱۳۱۳ خورشیدی و با تأسیس «آژانس پارس» در چهارچوب سازمانی وزارت امور خارجه، با هدف گردآوری، ترجمه و انتشار اخبار ایران و جهان گذارده شد که نزدیک به چهار دهه بعد، وزارتخانهای با عنوان اطلاعرسانی فعالیت خود را در دولت وقت آغاز کرد و به این ترتیب در سال ۱۳۴۲، آژانس پارس به «خبرگزاری پارس» با نام اختصاری پانا (PANA) تغییر نام داد.
پیش از این، آژانس پارس برای مدتی به طور مشترک با رادیو فعالیت می کرد و تهیهکنندگی اخبار این رسانه را بر عهده داشت.
پایهگذاری وزارتخانه «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند و در این تغییرات، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد و به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری ایرنا (IRNA) تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
منبع