محسن شیرمحمد روز جمعه به مناسبت روز نیروی هوایی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نام ورامین با نیروی هوایی عجین شده و از اوایل دهه ۱۳۴۰ به تدریج نامآورانی از دشت ورامین وارد نیروی هوایی در رستههای مختلف از جمله خلبانی شدند و این گروه به تدریج و پس از طی دورههای مقدماتی پرواز و شرکت دردورههای پیشرفته خلبانی جت را با موفقیت گذراندند.
وی گفت: با آغاز دوران هشت سال دفاع مقدس، نیروی هوایی به عنوان مهمترین یگان آماده کشور به مقابله با متجاوزین بعثی پرداخت و در این میان خلبانان دشت ورامین نیز در دفاع از کشور نقش بیبدیلی داشتند.
وی افزود: شهید منصور ستاری، شهید مصطفی اردستانی، شهید یزدان سخائی، شهید نصرالله اصیل ادب، شهید علیرضا فتوحی شعار، شهید مصطفی ایلبیگی، مرحوم محمود کنگرلو، مرحوم نورمحمد هداوندخانی، آزاده احمد وزیری، حسن سیاه منصوری، حسین خلیلی، امیر(حیدر) خلیلی، ابوالفضل مهرگانفر، حسین تاجیک، مسعود خرمی متین، امرالله سیاه منصوری، اصغر آذینفر، سلیمان(بیژن) عالیدائی، صدر سعیدی، جمشید حسینی، احمد خانی رودبارک، قاسم علیدائی، مرحوم خسرو آریانژاد، یحیی جانمحمدی، مردان شجاعی بودند که بیادعا، حماسه بزرگی را خلق کردند تا پای جان جهت پاسداری از میهن خویش ایستادند و تاریخ را رقم زدند.
شیرمحمد تصریح کرد: برخی از این افراد جان خود را در طبق اخلاص قراردادند و آسمانی شدند و آزاد مردانی از تبار ایشان، سالها بعد اسیر خاک گشتند و آنها که همچنان در قید حیات هستند، همچنان گمنام به زندگی خود ادامه میدهند.
نویسنده کتاب زندگینامه شهید علیرضا فتوحی شعار با عنوان ” بر فراز آسمان ” اظهار داشت: یکی از دلیرمردان نیروی هوایی شهرستان ورامین، شهید علیرضا فتوحی شعار است که بسیاری از افراد، از رشادت و از خودگذشتگی وی اطلاع زیادی ندارند.
این نویسنده دفاع مقدس تصریح کرد: شهید امیر سرلشگرعلیرضا فتوحی شعار در سال ۱۳۳۶ در روستای خاوه از توابع شهرستان ورامین در خانواده ای کشاورز به دنیا آمد.
با آغاز جنگ تحمیلی که نیروی هوایی نقش به سزایی در پیروزی های رزمندگان اسلام داشت ، شهید فتوحی شعار همگام با سایر خلبانان در ده ها مأموریت خطرناک شرکت نود و بسیاری از مواضع دشمنان را بمباران کرد.
دشمن بعثی که از ورود به خاک کشور مأیوس شده بود هدف دیگری را در پیش گرفت و تلاش نمود تا صادرات نفت ایران را جزیره خارک قطع نماید و از این رو تمام توان نیروهای هوایی و با استفاده از سلاح های پیشرفته اهدایی قدرت های جهانی نظیر هواپیماهای سوپراتاندارد ، میراژ و موشک های اگزوست برای قطع صادرات نفت بر روی این جزیره راهبردی متمرکز کرد.
در این زمان مأموریت مهم دیگری به نیروی هوایی واگذار شد و آن دفاع همه جانبه از منطقه خارک و شمال خلیج فارس بود و در این بین شهید فتوحی شعار که در پایگاه بوشهر خدمت می کرد همراه با سایر خلبانان صدها ساعت برفراز آسمان نیلگون خلیج همیشه فارس پرواز کرد و بارها با هواپیماهای دشمن درگیر شد و باعث گردید تا صادرات نفت از خارک متوقف نشود .
سرانجام در ۲۸تیرماه۱۳۶۶ هنگام اوج جنگ در خلیج فارس با به صدا درآمدن زنگ آلرت به نشانه حمله هوایی دشمن به صدا درآمد. بلافاصله یک فروند فانتوم اف-۴ که خلبانی آن را سروان سید ابوالمجد احمدی و علیرضا فتوحیشعار برعهده داشتند به پرواز درآمد.
این فانتوم در یک نبرد هوایی نابرابر به محاصره چندین فروند از میراژهای عراقی درآمد و مورد هدف موشکهای آنها قرار گرفت و با وجود خروج اضطراری ،علیرضا فتوحیشعار به دلیل اصابت ترکش موشک به شهادت رسید و پیکرش با چتر نجات در دریا فرود آمد.
پیکر این شهید سرافراز پس از چند روز به ورامین منتقل و طی یک مراسم باشکوه در گلزار سید فتح الله به خاک سپرده شد.
شهید فتوحیشعار تا زمان شهادت به مدت ۷۷۰ ساعت پرواز با جنگنده فانتوم را به ثبت رسانده بود.
روز ۱۹ بهمن در تقویم جمهوری اسلامی به نام روز نیروی هوایی نامگذاری شده است.
منبع