به گزارش ایرنا، سه شنبه های اقتصادی و برگزاری نشست های کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در محل شرکت های صنعتی یکی از رویکردهای استاندار آذربایجان شرقی در دولت چهاردهم است که با هدف بررسی و شناخت بهتر از مشکلات تولیدکننده ها و اتخاذ تصمیم های کاربردی و قابل اجرا برگزار می شود.
بهرام سرمست علاوه بر اینکه روزهای سه شنبه در کارخانه ها حاضر شده و از واحدهای صنعتی و تولیدی بازدید میکند و از نزدیک در جریان مطالبات و مشکلات آن ها قرار می گیرد، در قالب برنامه «جمعههای کاری» نیز فرصتی برای فعالان حوزه تولید ایجاد کردهاست تا برای طرح مشکلات خود به صورت حضوری به عمارت استانداری بیایند، ضمن اینکه روزهای پنجشنبه نیز در جلسات شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت در اتاق بازرگانی تبریز شرکت می کند.
ضمن اینکه روزهای دوشنبه هر هفته هم مسائل کلان استان در جلساتی با وزارتخانهها، مراکز و سازمانهای دولتی و نمایندگان مجلس در تهران پیگیری می شود و مگاپروژههای استان از این طریق به سرانجام میرسند.
به گزارش ایرنا، در چارچوب ۱۱ «سه شنبه اقتصادی» برگزار شده در استان حدود ۵۰ واحد تولیدی به صورت میدانی مورد بازدید قرار گرفته و پرونده تعداد بسیاری از واحدها در کنار این موارد، بررسی شده است که به صورت عمده نیاز به تسهیل گری داشتند.
در همین پیوند مسوولان ارشد آذربایجان شرقی و متولیان بخش خصوصی در استان با تدوین میثاق نامه حمایت از سرمایه گذاری همدلی و پیشگامی خود را در تبعیت از رهنمودهای رهبری در استانی که به عنوان سر ایران شناخته می شود نشان دادند .
استاندار آذربایجانشرقی که از زمان شروع به کار خود در استان همواره به نقش بخش خصوصی در اقتصاد استان تاکید و عنوان کرده است در اختلاف بین بخش خصوصی و دولت، طرف بخش خصوصی است، معتقد است: این میثاقنامه، قوت قلبی برای سرمایهگذاران است تا بدانند حمایتهای لازم از آنها در ارکان حاکمیتی استان وجود دارد.
سرمست با بیان اینکه حلقههای زنجیره تولید به خصوص قطعه سازی و صنایع مادر در استان ما تکمیل است، اظهار کرد: اگر اندکی به واحدهای تولیدی استان کمک کنیم، توسعه یافته و به عنوان صنایع مادر میتوانند به بهبود وضعیت سایر صنایع به عنوان تنها منبع تامین کننده قطعات آنها کمک کنند، زیرا برخی زمینه صادراتی و حتی شریک تجاری خارجی دارند.
از آنجا که تسهیل فرایند واردات مواد اولیه و ماشین آلات یکی از خواسته های فعالان تولیدی است، تولیدکننده های استان آذربایجان شرقی در نشست هفته نخست بهمن ماه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان، وقفه در واردات مواد اولیه و ماشینآلات و قطعات صنایع را به عنوان یکی از موانع تولید و کسب و کار عنوان کرده، تسهیل فرایندهای اداری و کاهش کاغذبازی در این زمینه را خواستار شدند.
تأیید ۶۲ پرونده ورود ماشینآلات موردنیاز صنایع تولیدی آذربایجان شرقی
موضوعی که ۲ روز بعد در جلسهای وبیناری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با مسوولان دفاتر تخصصی وزارت صمت پیگیری و منجر به تائید ۶۲ پرونده مربوط به ورود ماشینآلات موردنیاز صنایع تولیدی استان شد.
صابر پرنیان با اعلام اینکه در این جلسه با دفاع از پروندههای متقاضیان، امکان نوسازی بخشی از صنایع استان به ارزش ۹۰ میلیون دلار فراهم شد، خاطرنشان کرد: ماه گذشته نیز ۵۶ پرونده مورد تأیید دفاتر تخصصی وزارت صمت قرار گرفته بود.
وی ابراز امیدواری کرد که روند رسیدگی به پروندههای متقاضیان ورود ماشینآلات و تجهیزات در روزهای آینده با سرعت بیشتری انجام شود تا نیازهای تولیدی و صنعتی استان در کمترین زمان ممکن برطرف شود.
افتتاح ۲۰۵ پروژه صنعتی در آذربایجان شرقی نشانه گشایش های اعتباری دولت و عزم بخش خصوصی
همزمان با دهه فجر ۲۰۵ پروژه صنعتی در استان با مجموع سرمایهگذاری انجامشده بیش از ۱۴ هزار میلیارد نشانه گشایش های اعتباری از طرف دولت و عزم بخش خصوصی است که زمینه اشتغال ۹ هزار نفر را فراهم کرده و نوید بخش افزایش تولید و صادرات استان است.
سرمست استاندار آذربایجان شرقی هفته گذشته در مراسم افتتاح این طرح ها تاکید کرد: صنایع مادر استان نیاز به نوسازی و بازسازی و طرحهای تحول دارند که امیدوار هستیم وزارت صمت از نوسازی این صنایع حمایت کند تا شاهد نقش آفرینی و پیشتازی دوباره آذربایجان در صنعت کشور باشیم.
احیای ۵۳ واحد صنعتی راکد استان آذربایجان شرقی با همکاری دولت و بخش خصوصی
معاون امور صنایع اداره کل صمت استان آذربایجانشرقی در گفت و گو با ایرنا از احیای ۵۳ واحد صنعتی راکد استان در ۹ ماهه سال جاری خبر داد، موضوعی که از عزم و اراده دولت برای بازگشت واحدهای تولیدی به چرخه فعالیت و افزایش اشتغال خبر می دهد.
به گفته نادر اصغرپور اشتغال زایی بیش از ۱۳ هزار نفری این واحدها که در شهرک های صنعتی و خارج از شهرک های صنعتی استان احیا شده و به مدار تولید بازگشته اند، موجب ارتقای جایگاه تولیدی استان در بخش صنعت می شود.
استان آذربایجان شرقی در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار ۶.۴ درصد واحدهای صنعتی کشور ششمین استان کشور است و پنج درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
وی اعلام کرد: استان آذربایجان شرقی در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار ۶.۴ درصد واحدهای صنعتی کشور ششمین استان کشور است و پنج درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
اصغر پور گفت: استان آذربایجان شرقی دارای ۵۷ شهرک و ناحیه صنعتی، یک منطقه آزاد تجاری و یک منطقه ویژه اقتصادی و چهار هزار و ۳۷۲ واحد تولیدی فعال است و حدود ۱۲۶ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
وی با اشاره به اینکه طرح حمایتی بازسازی و نوسازی ماشین آلات صنعتی واحدهای صنعتی از جمله بسته های حمایتی ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت به استان ها از محل کمک های فنی و اعتباری با عاملیت بانک صنعت و معدن است، گفت: در این راستا ۱۴ واحد تولیدی استان جهت تامین مالی برای بازسازی و نوسازی ماشین آلات فرسوده و جلوگیری از توقف تولید به وزارت خانه معرفی شدند که از طریق دفاتر تخصصی بررسی و جهت سپری کردن مراحل دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی می شوند.
گشایش های ارزی برای واردات ۲۷۵ هزار تن مواد اولیه و ماشین آلات برای واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی
اصغرپور معاون امور صنایع اداره کل صمت استان آذربایجانشرقی از واردات ۲۷۵ هزار تن مواد اولیه و کالای صنعتی به ارزش تقریبی یک میلیون و ۲۰ هزار دلار به استان در سال جاری خبر داد و گفت: واردات این بخش که در جهت نوسازی، تجهیز و رونق واحدهای تولیدی انجام می شود، نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۳۹ هزار تن کالا به ارزش تقریبی ۸۶۱ هزار دلار وارد شده است، رشد ۱۸ درصدی را از نظر ارزش نشان می دهد .
به گزارش ایرنا، افزایش واردات ماشین آلات صنعتی البته در کنار ارتقای توانمندی های داخلی برای دستیابی به دانش تولید فناوری های روز با تکیه بر شرکت های دانش بنیان نوید بخش نوسازی و رونق واحدهای صنعتی است که نقش مهمی در رشد اقتصاد داخلی و بازگشت هزینه های ارزی از طریق صادرات دارند.
بر اساس آمار اعلام شده از اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی از مجموع چهار هزار و ۳۷۲ واحد صنعتی استان ، ۵۷۳ واحد در بخش محصولات از لاستیک و پلاستیک ، ۵۳۸ واحد در بخش محصولات از غذایی و آشامیدنی ، ۵۰۳ واحد در بخش سایر محصولات کانی غیرفلزی ، ۴۹۱ واحد در بخش ساخت ماشین آلات و تجهیزات ، ۳۶۳ واحد در بخش محصولات فلزی فابریکی ، ۲۷۵ واحد در بخش ساخت مواد و محصولات شیمیایی، ۲۳۹واحد در بخش ساخت منسوجات و یکهزار و ۳۹۰ واحد صنعتی نیز در سایر بخش های تولیدی مشغول فعالیت هستند.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان تبریز با وجود ۲ هزار و ۱۴ واحد صنعتی فعال است که ۴۶ درصد واحدهای فعال استان را به خود اختصاص داده است.
در این راستا شهرستان آذرشهر با داشتن ۵۵۶ واحد صنعتی سهم ۱۳ درصدی ، شهرستان شبستر با داشتن ۵۰۵ واحد صنعتی سهم ۱۲ درصدی و شهرستان بستان آباد با داشتن ۳۰۱ واحد صنعتی سهم هفت درصدی از کل واحدهای فعال استان را دارا هستند.
منبع