به گزارش ایرنا ، عمران احمدی روز شنبه در نشست خبری با بیان اینکه گمرک در استان اردبیل در چهار نقطه اردبیل، بیلهسوار، فرودگاه بینالمللی اردبیل و گمرک امانات پستی فعال است، افزود: در ۱۰ ماه امسال در مجموع ۳۱۳ هزار تن کالا و بار به ارزش ۱۷۰ میلیون دلار از گمرکات استان اردبیل به خارج از کشور صادر شده است.
وی اظهار کرد: صادرات کالا و بار از گمرکات استان اردبیل در ۱۰ ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۴۷ درصد و از لحاظ ارزش ۷۴ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه بیشتر کالاهای صادراتی از استان اردبیل به ترتیب به کشورهای جمهوری آذربایجان، عراق و افغانستان صادر شده است، اضافه کرد: محصولات دامی، آهن آلات و فولاد، تره بار، صیفی جات و محصولات کشاورزی، شیشه و آینه، رویه درب ، نئوپان ، ام دی اف ، رنگ روغن، متانول و مصالح ساختمانی از جمله عمده کالا و بار صادراتی از گمرکات این استان بوده است.
مدیرکل گمرک استان اردبیل بیان کرد: در ۱۰ ماه امسال ۲۲ هزار تن کالا و بار به ارزش ۱۷۴ میلیون دلار از طریق گمرکات استان به کشور وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از لحاظ وزنی ۱۶ درصد و به لحاظ ارزش ۳۵ درصد افزایش داشته است.
احمدی با اشاره به اینکه عمده کالاهای وارداتی به استان به ترتیب از کشورهای ترکیه، چین و هلند است، ادامه داد: اجزا و قطعات ماشین آلات تولیدی، کامیونهای کشنده و مواد اولیه واحدهای تولیدی از جمله عمده کالای وارداتی در این مدت است.
۳۶ هزار تن سیب زمینی از استان اردبیل صادر شد
مدیرکل گمرک استان اردبیل گفت: در ۱۰ ماه امسال ۳۶ هزار تن سیب زمینی به ارزش ۱۱ میلیون دلار از این استان به کشورهای جمهوری آذربایجان، عراق، افغانستان و روسیه صادر شده است.
احمدی با بیان اینکه صادرات سیب زمینی از گمرکات استان اردبیل همچنان آزاد است، افزود: دستگاههای متولی در راستای عمل به وظایف تنظمی و نظارتی خود در صدور مجوزها برای صادر کننده مسئولیتهایی بر عهده دارند و گمرک به عنوان هماهنگ کننده و تسهیلگر در روند صادرات اقدامات لازم را انجام میدهد.
وی با اشاره به وجود ۱۷ انبار اختصاصی واحدهای تولید و صادرکنندگان در نقاط مختلف استان اردبیل، بیان کرد: مدت زمان توقف کالا در انبار گمرکات پنج ماه و در انبارهای اختصاصی واحدهای تولید و صادرکنندگان هشت ماه است.
مدیرکل گمرک استان اردبیل اضافه کرد: در راستای کمک به واحدهای تولیدی و برای صرفهجویی در هزینهها و جلوگیری از آسیبدیدگی کالاها، طبق دستورالعمل ابلاغی انبار اختصاصی تحت کلید گمرک در محوطه واحدهای تولیدی احداث و راه اندازی شده تا کالا در این مکان تخلیه شود و همکاران ارزیاب به انبار کالای تولیدکننده مراجعه کرده و نظارت و تشریفات لازم را انجام میدهند تا زمان صادرات کالا در بازه زمانی کوتاهتری طی شود.
احمدی ادامه داد: برای اینکه تراز تجاری کشور و استان مثبت باشد عمده تمرکز بر صادرات است، در عین حال برای حفظ قدرت رقابتپذیری تولیدکنندگان انواع کالاهای سرمایهای و واسطهای مانند ماشینآلات موردنیاز تولیدکنندگان و یا مواد اولیه وارد میشود.
وی با بیان اینکه گمرک اردبیل یکی از ۱۰ گمرک تخصصی خودرو و فرایند ترخیص ماشینآلات و کشندههای بزرگ در کشور است، گفت: این گمرک همچنین موفق به اخذ گواهی کمرگ تخصصی مشتقات نفتی شد.
وی از تلاش گمرک استان اردبیل برای اخذ مجوز با عنوان گمرک تخصصی تجهیزات الکترونیکی مانند کامپیوتر و لوازم جانبی، گوشی تلفن همراه و فرش و پوست و چرم خبر داد.
مدیرکل گمرک استان اردبیل همچنین به تلاش برای راه اندازی پایانه های صادراتی توسط بخش خصوصی در نقاط مختلف این استان اشاره کرد و افزود: با راه اندازی این پایانه ها در واقع ایجاد پنجره واحد تجاری می شود که علاوه بر صرفه جویی اقتصادی، در تسریع روند اجرای امور گمرکی نقش مهمی دارد.
احمدی ادامه داد: با تمهیدات اندیشیده شده زمان صادرات کالا و بار از گمرگات استان اردبیل بسیار کاهش یافته به طوری که این زمان به طور میانگین سه تا چهار ساعت است.
تردد بیش از ۱۲۶ هزار دستگاه کامیون از گمرک بیله سوار
مدیرکل گمرک استان اردبیل همچنین از ثبت تردد ورودی و خروجی ۱۲۶ هزار و ۶۳۲ دستگاه کامیون از گمرک بیله سوار در ۱۰ ماه سال جاری خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۵ هزار و ۸۸۲ دستگاه کامیون وارد کشور و ۶۰ هزار و ۷۵۰ دستگاه کامیون هم از مرز ایران خارج شدند.
وی با اشاره به تردد ۲ هزار و ۷۴۰ دستگاه اتوبوس از پایانه مرزی بیله سوار در ۱۰ ماه سال جاری، افزود: از این تعداد هزار و ۳۸۵ دستگاه اتوبوس از باکو به نخجوان و هزار و ۳۵۵ دستگاه اتوبوس نیز از نخجوان به باکو از طریق مرز بیله سوار تردد کردند.
وی با بیان اینکه روزانه ۱۰ دستگاه اتوبوس اتباع جمهوری آذربایجان را به نخجوان و بالعکس جابجا میکند، اظهار کرد: در ۱۰ ماه امسال ۱۰۵ هزار و ۷۹۷ مسافر از طریق پایانه مرزی بیله سوار تردد کردند که نسبت مدت مشابه پارسال ۴۰ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل گمرک استان اردبیل بیان کرد: ۱۰۴ هزار و ۴۶۴ نفر از این مسافران خارجی و هزار و ۳۳۲ نفر از آنها ایرانی بودند.
احمدی اضافه کرد: در ۱۰ ماه سال جاری یک میلیارد و ۸۵۱ میلیون دلار کالا و بار از گمرگ بیله سوار ترانزیت خروجی شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است.
ایکسری گمرک بیلهسوار امسال راهاندازی میشود
مدیرکل گمرک استان اردبیل گفت: امسال با حضور مقام عالی استان دستگاه ایکس ری کامیون در گمرک بیلهسوار راهاندازی خواهد شد و انتظار میرود روند بازرسی از کامیونها تسهیل شده و با دقت بیشتر و زمان کمتری انجام شود.
احمدی با بیان اینکه شرکت دانش بنیان و بخش خصوصی برای راه اندازی دستگاه ایکس ری کامیون در گمرک بیله سوار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به صورت BOT (قرارداد ساخت، بهرهبرداری و انتقال) هزینه کرده است، افزود: با بهره برداری از دستگاه ایکس ری هر روز می توان هزار دستگاه کامیون را اسکن، بررسی و بازررسی کرد در حالی که به طور میانگین روزانه ۲۵۰ دستگاه کامیون از گمرک بیله سوار تردد میکند.
وی با اشاره به اینکه با نصب و راهاندازی این دستگاه فرایند تشریفات گمرکی در بیلهسوار به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت، اظهار کرد: علاوه بر این هرگونه مغایرت بین کالای موجود و کالای اظهار شده در کمترین بازه زمانی مشخص میشود و نیاز به فک پلمب کامیونها نخواهد بود.
این مقام مسئول با اشاره به ضرورت استفاده از فناوریهای نوین و ابزارهای پیشرفته در گمرکات، ادامه داد: در حال حاضر به دلیل وجود حساسیتهای فراوان در ورود و خروج در مرزها و گمرکات، ایکسری مسافری و ایکسری خودرو در گمرک بیلهسوار فعال است.
احمدی همچنین گفت: درآمد گمرکات استان از ابتدای سال جاری تاکنون با ۴۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به هشت هزار و پنج میلیارد ریال رسیده است.
وی با اشاره به فعالیت سه نوبته و شبانه روزی گمرک بیله سوار، بیان کرد: کمبود نیرو یکی از مشکلات اساسی گمرگات استان است و امیدواریم این مشکل با مساعدت و همکاری دستگاه های مرتبط حل شود.
مدیرکل گمرک استان اردبیل اضافه کرد: در مجموع ۱۳۱ نفر در گمرگات استان فعالیت می کنند که ۶۸ نفر از آنها در گمرک بیله سوار مشغول کار هستند.
احمدی ادامه داد: در صورت آماده بودن زیرساخت ما آماده راه اندازی گمرک در منطقه ویژه اقتصادی نمین و منطقه آزاد تجاری اردبیل هستیم.
به گزارش ایرنا، بیلهسوار مغان در ۱۶۵ کیلومتری شمال اردبیل و در همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است و گمرک و پایانه مرزی این شهرستان تنها گذرگاه فعال مرزی استان اردبیل است.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمالغربی ایران و همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، زنجان و کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.
منبع