«دستبافته صلح»؛ نماد هنرمندانه وفاق از مازندران در نمایشگاه گردشگری تهران + فیلم


به گزارش ایرنا، هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران از امروز فعالیتش را آغاز می‌کند و مازندران نیز مانند سال‌های گذشته در بخشی از محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران قرار است با معرفی ظرفیت‌ها و فرصت‌های مرتبط با گردشگری این استان در سالن‌های ۷، ۳۱ و ۳۸ پذیرای علاقه‌مندان به این صنعت درآمدزا اعم از اقشار مختلف مردم، سرمایه‌گذاران و مسئولان باشد.

وجه تمایز نمایشگاه امسال گردشگری تهران با دوره‌های اخیر، جدا شدن بخش صنایع دستی از این رویداد است. با نظر وزارت میراث فرهنگی، هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته به طور مستقل به بخش گردشگری می‌پردازد و برای حوزه صنایع دستی نیز آبان امسال سی‌وهفتمین دوره نمایشگاه صنایع دستی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شده بود. اما پیوند ناگسستنی بین صنایع دستی و گردشگری سبب شده که کماکان در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران صنایع دستی اثرگذار باشد؛ مانند دستبافته‌های مازندران که قرار است در این نمایشگاه راوی شعار اصلی رویداد، «یعنی گردشگری و صلح» باشند.

یکی از برنامه‌های سالن مازندران در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران، رونمایی از «دستبافته صلح» است. اثری مشارکتی که پارسال در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران نخستین رج‌های تار و پودش روی دار به هم گره خورد و در همان روزهای برگزاری نمایشگاه نیز با حضور مشارکتی مسئولان و مردم از اقشار و اقوام و ملیت‌های مختلف به مرور بافته شد.

پارسال و در روزهای برپایی این نمایشگاه گردشگری اقشار مختلف مردم و تعداد قابل توجهی از مسئولان از جمله وزیر وقت میراث فرهنگی و دبیرکل سازمان جهانی گردشگری پای دار بافت دستبافته سنتی مازندران نشستند و تار و پود آن را شانه زدند تا اثری مشارکتی بافته شود و آن اثر امسال به عنوان نمادی از وفاق و صلح رونمایی می‌شود.

نمادی برای «وفاق ملی» و «صلح در جهان»

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با بیان این‌که «دستبافته صلح» در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران رونمایی می‌شود، به خبرنگار ایرنا گفت: این دستبافته نمادین در روزهای برگزاری هفدهمین جشنواره بین‌المللی گردشگری تهران بافته شد و با توجه به این‌که گروه‌های مختلف مردم از اقوام گوناگون و مسئولان ملی و بین‌المللی پشت دار آن نشستند و در بافت این دستبافته مشارکت داشتند، تصمیم گرفتیم که به عنوان نمادی از «وفاق ملی» و «صلح در جهان» آن را رونمایی کنیم.

حسین ایزدی اظهار کرد: شعار امسال نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران نیز «گردشگری و صلح» است و این همخوانی بین شعار نمایشگاه و تولید اثری که با مشارکت گروه‌های مختلف مردم و مسئولان ملی و بین‌المللی بافته شد ما را بر آن داشت تا از این اثر مشارکتی ببه عنوان نماد «صلح و وفاق» رونمایی کنیم.

وی افزود: انتخاب این دستبافته مازندرانی به عنوان «دستبافته صلح» از نظر موضوعی و مفهومی نیز قابل اهمیت است. زیرا همه دستبافته‌ها به واسطه قرار گرفتن تار و پودهایی از جنس و رنگ‌های مختلف، در ذات و ساختارشان می‌توانند نمادی از انسجام و وفاق و یکپارچگی باشند. این تناسب موضوعی و مفهومی هم میل ما برای ارائه و رونمایی «دستبافته صلح» در نمایشگاه بین‌المللی تهران را بیشتر کرد.

محور قرار دادن دستبافته‌ها به عنوان نمادی برای وحدت اقوام و شناعلاوه بر «دستبافته صلح» که به گفته معاون گردشگری مازندران قرار است همین هفته در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران رونمایی شود، پیش از این هم در گستره‌ای ملی انجام شده بود.

آبان امسال در سی‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی «صدیقه اصغری» هنرمند بافنده مازندرانی در غرفه‌ «دختر ایران‌بانو» که در سالن مازندران برپار کرده بود بافت جاجیمی با مشارکت کودکان ایرانی را آغاز کرد که این جاجیم بافته شده با دستان کودکان ایرانی با عنوان «جاجیم بچه‌های ایران»، دی امسال در ساری با حضور مدیرکل میراث فرهنگی مازندران برش خورد و به عنوان اثری مشارکتی رونمایی شد. حالا قرار است دستبافته دیگری از مازندران این بار در گستره‌ای بین‌المللی راوی و حامل پیام صلح و وفاق باشد.

به گزارش ایرنا، هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران از ۲۳ تا ۲۶ بهمن با شعار «گردشگری و صلح» در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار می‌شود. مازندران امسال با شعار «مازندران، بهشت سرمایه‌گذاری گردشگری ایران در این نمایشگاه حضور دارد و محور فعالیت‌ها و برنامه‌های این استان در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران نیز اقتصاد دریامحور و گردشگری آبی است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فراخوان دومین جشنواره «آسمون» منتشر شد

به گزارش ایرنا از روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، دومین جشنواره «آسمون» با محوریت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ