آبادی‌هایی که آباد شدند/ رونق بوم‌گردی و اشتغال در روستاهای البرز

به گزارش ایرنا، طرح هادی و پروژه های آن از جمله اقداماتی است که موجب تحول و دگرگونی در سیمای روستایی استان البرز شده و معابر سنگفرش و آسفالته در کنار جاذبه های طبیعی البرز فضایی دل ربا در مناطق روستایی البرز به وجود آورده است.

با اینکه بخشی از روستاهای البرز در دل رشته کوه البرز جای گرفته و جذابیت خاص خود را دارند اما امروز به برکت تامین زیر ساخت ها مناطق آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت، درمانگاه، مدرسه، فضاهای فرهنگی و از همه مهمتر معابر آسفالته و سنگفرش هیچ چیزی کمتر از شهر ندارند و حتی جذابیت آنها بر دل خوش نشینان نشسته و بخشی از محیط روستاها باغ ویلا شده است.

تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ سرآغازی برای تحول در روستاهای کشور از جمله البرز به شمار می رود . این نهاد نوپا توانست با کمک روستائیان بسیاری از لایه ها فقر و محرومیت را کنار بزند و غبار کهنگی را از خانه ها و معابر آبادی بزداید.

طرح های عمرانی از نوسازی و مقاوم سازی خانه های روستایی تا آسفالت و سنگفرش معابر و حتی ساماندهی وضعیت زباله ها به جایی رساند که بخش زیادی از روستاها از وضعیت شکننده گذشته خود فاصله بگیرند و به محیط ایمن ، با طراوت و جذاب برای زندگی تبدیل شوند.

با اینکه تا قبل از انقلاب اسلامی و در دهه های پس از پیروزی انقلاب مهاجرت از روستا به شهرها شتاب داشت اما در این سالها بسیاری از شهرنشینان و خوش نشینان سکونت در مناطق روستایی البرز را انتخاب کرده اند.

این تحول و دگرگونی موجب شده تابخشی از ساکنان مناطق شهری البرز به کار وتولید در روستاها روی بیاورند و در واقع مهاجرت معکوس در حال شکل گیری است.

آبادیهایی که آباد شدند/ رونق بومگردی و اشتغال در روستاهای البرز

در کنار فعالیت های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، تامین زیر ساخت ها توسط سایر دستگاههای اجرایی بهانه ای برای ترک روستا باقی نگذاشته و حتی در این سالها بسیج سازندگی برای تبدیل آبادی ها به روستای مولد پای کار آمده است .

اهتمام در تحول روستایی

آبادیهایی که آباد شدند/ رونق بومگردی و اشتغال در روستاهای البرز

“علی محمدی ” مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این استان حدود ۳۰۰ روستا دارد که طرح هادی در ۸۸ درصد این روستاها اجرا شده است . در اجرای این طرح آسفالت و سنگفرش معابر ، مقاوم سازی واحدهای مسکونی و تامین زیر ساخت ها دنبال شده است.

وی ادامه داد: تاکنون طرح هادی در ۱۹۵ روستای استان بازنگری شده و امسال نیز ۳۸ روستای دیگر در حال بازنگری است.

محمدی افزود: ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار البرز دارای طرح هادی هستند و محدودیتی برای اجرای این طرح وجود ندارد.

مقاوم سازی خانه های روستایی

آبادیهایی که آباد شدند/ رونق بومگردی و اشتغال در روستاهای البرز

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان البرز گفت : از مجموع ۶۰ هزار واحد مسکونی روستایی استان البرز تاکنون ۳۲ هزار واحد آنها با حمایت و نظارت بنیاد مسکن نوسازی و مقاوم سازی شده و اکنون کمتر از هشت هزار واحد مسکونی روستایی استان نیاز به مقاوم سازی و نوسازی دارند. محمدی ادامه داد: نوسازی و مقاوم سازی دیگر واحدهای روستایی بر اساس برنامه تعریف شده در استان البرز دنبال می شود.

وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت پیشگیری از خطرات زلزله و سایر حوادث طبیعی مقاوم سازی خانه های روستایی از اولویت ها است.

۹۰۰ هزار متر مربع آسفالت معابر

آبادیهایی که آباد شدند/ رونق بومگردی و اشتغال در روستاهای البرز

مدیرکل بنیاد مسکن البرز گفت : بیش از ۹۰۰ هزار متر مربع از معابر روستایی البرز آسفالت شده ضمن آنکه بخش زیادی از این معابر نیز سنگفرش شده است.

وی ادامه داد: تحویل قیر رایگان به دهیاری ها یکی از اقدامات بنیاد مسکن برای آسفالت معابر روستایی است که با حمایت دولت انجام می شود.

صدور سند ثبتی برای خانه های روستایی

محمدی با بیان اینکه تاکنون ۲۷ هزار جلد سند ثبتی برای واحدهای مسکونی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفری البرز صادر شده است ، گفت : صدور اسناد ثبتی با کمک اداره کل ثبت اسناد و املاک البرز با سرعت پیش می رود.

بومگردی روستایی در البرز

آبادیهایی که آباد شدند/ رونق بومگردی و اشتغال در روستاهای البرز

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با بیان اینکه روستاهای این استان دارای جذابیت های منحصربه فرد برای هدف گردشگری است،گفت: به همین دلیل بخش زیادی از طرح های زیرساختی گردشگری استان در روستاها متمرکز شده است.

آبادیهایی که آباد شدند/ رونق بومگردی و اشتغال در روستاهای البرز

“نادر زینالی ” افزود: تاکنون تعداد زیادی مجوز ساخت واحد اقامتی، پذیرایی و خدمات گردشگری در روستاهای استان صادر شده تا بتوان از ظرفیت مناطق روستایی برای رونق اقتصادی مردم و تبدیل البرز به مقصد گردشگری بهره برد.
وی اظهار کرد: در زمان حاضر موضوع بومگردی از اولویت های اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی است و طرح های متعددی در این بخش تعریف شده است.

بیش از ۲۰۰ روستای البرز از جمله برغان و واریان هدف گردشگری هستند.

اعطای تسهیلات اشتغالزایی در مناطق روستایی

آبادیهایی که آباد شدند/ رونق بومگردی و اشتغال در روستاهای البرز

مسوول بسیج سازندگی استان البرز از اعطای ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی از سوی این نهاد از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال به متقاضیان طرح های تولیدی در مناطق روستایی و کم برخوردار استان خبر داد.

سرهنگ‌پاسدار ” محمد فلاحتکار” افزود: با استفاده از این تسهیلات ۲ هزار و ۷۱۹ نفر مشغول به کار شدند.درصد قابل توجهی از اشتغالزایی در بخش خیاطی و قالیبافی بوده است.

آبادیهایی که آباد شدند/ رونق بومگردی و اشتغال در روستاهای البرز

وی گفت: تسهیلات اشتغالزایی مشاغل خانگی و خرد در قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی در قالب خیاطی ، دامپروری و دانش بنیان اعطاء می شود تا فعالیت های تولیدی در مناطق روستایی و کم برخوردار رونق بگیرد.

حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفری البرز در روستاها زندگی می کنند. طرح آبرسانی به ۱۵۵ روستای البرز از ۲ سال پیش آغاز شد و تاکنون بیش از ۱۲۰ روستا از نعمت آب آشامیدنی سالم و پایدار برخوردار شده اند.

همچنین حدود ۲۷۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان تحت پوشش شبکه گاز سراسری هستند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تمامی مراکز دولتی و غیردولتی استان البرز چهارشنبه تعطیل شد

《 احمد افضلی » سه شنبه شب در گفت و گو با ایرنا با تاکید …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ