به گزارش ایرنا، حسین فتحی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی روز سه شنبه در مراسم افتتاح این طرح ها گفت: این طرحها شامل یک طرح درمانی، ۳۲ طرح تعاونی و ۵۰ طرح مشاغل خانگی است که زمینه اشتغال یکهزار و ۷۳۶ نفر را فراهم کرده است.
وی افزود: طرح درمانی شامل افتتاح مرکز سیتیاسکن بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز است که به ارتقای خدمات درمانی استان کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به حضور چهار نماینده استان در کمیسیون اجتماعی مجلس، اظهار داشت: حضور این نمایندگان فرصت مناسبی برای پیگیری مسائل کارگری و رفاهی استان در سطح ملی است.
فتحی، عدالت مزدی را یکی از چالشهای اصلی حوزه کار دانست و تأکید کرد: رعایت عدالت مزدی نهتنها موجب افزایش رضایتمندی کارگران میشود، بلکه آرامش صنعتی و بهرهوری را نیز به همراه دارد. در همین راستا، امسال ۲۰ درصد رشد در اجرای یا بازنگری عدالت مزدی در کارگاههای استان داشتهایم.
وی با اشاره به حل مشکلات واحدهای تولیدی استان، گفت: سال گذشته ۲۵ واحد مشکلدار در استان داشتیم که این تعداد اکنون به ۲ واحد کاهش یافته است.
وی از فعالیت ۲ کمیته ابتکاری برای حل مشکلات کارگری در استان خبر داد و گفت: در قالب این کمیتهها، مشکلات ۵۸ هزار و ۹۲ کارگر بررسی و رفع شده است.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، مدت زمان رسیدگی به مشکلات کارگران نیز از ۳۲ روز به ۲۰ روز کاهش یافته است و فرآیند رسیدگی بهصورت سامانهای انجام میشود.
وی افزود: میزان مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان ۲۳ درصد کاهش یافته که نشاندهنده بهبود شرایط اشتغال است.
۲ هزار و ۲۲۰ فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی استان ایجاد شد
فتحی از افزایش اعتبارات مشاغل خانگی خبر داد و گفت: اعتبارات این بخش از ۲۰۲ میلیارد تومان ( ۲ هزار و ۲۰ میلیارد ریال ) در سال ۱۴۰۲ به ۲۲۷ میلیارد تومان ( ۲ هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال ) در سال ۱۴۰۳ رسیده است و امسال ۲ هزار و ۲۲۰ فرصت شغلی در این حوزه ایجاد شده و آذربایجان شرقی رتبه نخست کشور را در این زمینه دارد.
وی گفت: نرخ بیکاری استان در سال گذشته ۷.۷ درصد بود که بر اساس آخرین آمارها در پاییز امسال به ۶.۵ درصد رسیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی به وضعیت تعاونیها نیز اشاره کرد و افزود: اکنون چهار هزار و ۶۴۰ تعاونی فعال در استان وجود دارد که ۹۸ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند و از این تعداد، ۱۹ تعاونی دانشبنیان و فناور هستند که نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان دارند.
وی از رشد ۱۴ درصدی اشتغال در تعاونیهای استان خبر داد و گفت: در سال جاری، صادرات تعاونیها به ۱۳۸ میلیون دلار رسیده که نشاندهنده ظرفیت بالای این بخش در اقتصاد استان است.
۵۹ هزار کارگاه آذربایجان شرقی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی است
یونس دباغ صادقیپور، مدیرکل تأمین اجتماعی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به گستردگی خدمات این سازمان در استان، اعلام کرد: اکنون ۲۸ شعبه تأمین اجتماعی، ۱۳ کارگزاری و ۶ شعبه اقماری در حال خدمترسانی به بیمهشدگان و مستمریبگیران هستند.
وی با تأکید بر جایگاه صنعتی استان، اظهار کرد: آذربایجان شرقی به عنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور، بیش از ۵۹ هزار کارگاه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی دارد و در مجموع، نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت استان، معادل ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، از طریق دریافت مستمری و خدمات درمانی تحت پوشش این سازمان هستند.
وی با مقایسه وضعیت بیمه در سالهای پس از انقلاب، گفت: در سال ۵۷، تنها هشت شعبه تأمین اجتماعی در استان فعال بود، اما این تعداد اکنون به ۲۸ شعبه افزایش یافته و تعداد کارگاههای فعال استان از ۱۲ هزار به ۵۹ هزار مورد رسیده که نشاندهنده توسعه اقتصادی و گسترش پوشش بیمهای است.
دباغ از اجرای چهار طرح تحولی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: یکی از این طرحها، طرح کارجو است که منجر به کاهش تعداد مقرریبگیران بیمه بیکاری شده و تاکنون ۸۷۰ نفر از طریق آن به اشتغال بازگشتهاند.
وی به اجرای طرح خیرین آیندهساز اشاره کرد و توضیح داد: در این طرح که به صورت پایلوت اجرا شده است، با مشارکت مؤسسه های خیریه و دستگاههای حمایتی، حق بیمه دانشجویان به مدت چهار سال پرداخت شده و این مدت برای آنان بهعنوان سنوات بیمهای محسوب میشود.
وی از آغاز طرح بیمهیار در سال جاری خبر داد و گفت: در راستای توسعه خدمات غیرحضوری، امسال نزدیک به ۵۰۰ هزار خدمت غیرحضوری به بیمهشدگان ارائه شده که نشان از رویکرد سازمان در تسهیل فرآیندهای بیمهای دارد.
منبع