به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علیرضا رحیمی روز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جوانان، سالروز میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان را تبریک گفت و اظهار داشت: از زمان استقرار دولت چهاردهم رویکردی که به نقش مردم در سیاست گذاری در عرصه های مختلف توجه دارد، در اجرای برنامه حوزه جوانان نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مهمترین رویکرد برنامه های این معاونت دخالت دادن و مشارکت جوانانی است که برای آنها تصمیمگیری میشود، افزود: جلساتی با حضور سازمانهای مردم نهاد (سمنها) در سطح کشور برگزار و شبکه ای تشکیل شده تا کاملا نمایانگر و بازتابی از اراده و فکرهای سمن ها باشد.
معاونان جوانان وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه از جوانان در سیاست گذاری و اجرای برنامهها استفاده میکنیم، ادامه داد: این معاونت در عرصه های مهم از جمله دیپلماسی عمومی کشور به طور جدی وارد شده و از ظرفیت آن برای تکمیل دیپلماسی رسمی ارزشمند و مهم بهره می برد.
رحیمی تاکید کرد: در شرایطی که امپراتوری رسانه ای دنیا به دنبال تصویر نادرستی از ایران است، استفاده از ظرفیت جوانان در عرصه های مختلف ورزشی، هنر، علم و کارآفرینی اتفاقاتی است که به ارایه تصویر درست از جوانان و کشور کمک میکند.
وی با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان جهان گفت: باید به هژمونی رسانه ای که تصویر مخدوشی از ما ارایه می کند توجه کنیم و در سازمان های بین المللی رایزنی می کنیم تا میزبان مناسبی برای رویدادهایی که در سال آینده پیش رو داریم، باشیم و در این خصوص از ظرفیت بریکس و شانگهای استفاده خواهیم کرد.
دبیر شورای عالی جوانان و نوجوانان در ادامه مجلس مشورتی را از دیگر برنامه های این معاونت عنوان کرد و افزود: مجلس مشورتی جوانان ایران در دست بررسی و تصویب نهایی است که در صورت تصویب نهایی در شورای عالی جوانان به ریاست رئیسجمهور ، سال آینده اولین مجلس مشورتی جوانان را شکل خواهیم داد.
رحیمی با بیان اینکه در این مجلس بدون واسطه نظر و فکر کسانیکه ایده هایی در این رابطه دارند را میشنویم ، اظهار داشت: جوانان ۱۵ تا ۳۵ ساله امکان انتخاب شدن خواهند داشت و الگوی این مجلس برگرفته از مجلس شورای اسلامی است.
۹۴۷ هزار و ۹۳۱ جوانان در نوبت وام ازدواج
معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین درباره آماری از پرداخت وام ازدواج اظهار داشت: تا پایان آذرماه تعداد ۴۰۶ هزار و ۷۳۴ وام ازدواج پرداخت شده است.
رحیمی با اشاره به اینکه تاکنون ۹۴۷ هزار و ۹۳۱ جوانان در نوبت وام ازدواج برای وام ازدواج ثبت نام کرده و در نوبت وام هستند، گفت: برآورد بودجه ۲۷۰ همتی برای وام ازدواج در سال آینده در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه سخت گیری های عجیب و غریب برای ضامنین دریافت وام و سنگ اندازی برای جوانان قابل قبول نیست، گفت: وزیر ورزش و جوانان در هیات دولت از وام های ازدواج دفاع کرده است.
وی یادآورشد: باید بررسی شود که این وام ها آیا به افزایش نرخ ازدواج کمک میکند و به ازدواج های پایدار منجر میشود؟
رحیمی با اشاره به اینکه اگر نیاز به اصلاح باشد باید شیوه حمایت اصلاح شود، تاکید کرد: شاهد هستیم که در کف خیابان وامهای ازدواج خرید و فروش میشود و یا در برخی مناطق محروم موجب افزایش کودک همسری شده و با اینکه برخی جوانان وامها را دریافت کرده و برای پرداخت اقساط مشکلات عدیده ای دارند؛ بنابراین این موضوع باید بررسی شود و پیگیری آن وظیفه ماست.
چگونگی خدمت سربازی نیازمند بازنگری است
معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین درباره خدمت سربازی نیز اظهار داشت: نگاه رئیس جمهور، وزیر ورزش و جوانان و بنده این است که تحول باید در این خصوص انجام شود و ایجاد تحول با انجام طرحهای جدی و ساختاری ممکن خواهد شد.
رحیمی افزود: در چند حوزه نیازمند بازنگری قوانین هستیم از جمله در خدمت سربازی و نظام وظیفه اجباری که ارکان مختلف حاکمیت باید درگیر باشند و دولت تصمیم گیر نیست.
وی گفت: گروهی در کمیسیون شورای عالی جوانان روی این موضوع کار میکنند و مطالعه تطبیقی از کل جهان و کشور را انجام میدهند و موضوع را بررسی میکنند.
وی بیان داشت: این گروه به طور جدی کار میکند و نتایج آن با ستاد نیروهای مسلح به اشتراک گذاشته میشود.
وی افزود: نظر شخصی بنده این است که شکل فعلی انجام وظیفه عمومی می تواند به صورت بهتری انجام شود شاید نگاه به سمت ارتش حرفهای با حقوق مناسب کمک کننده باشد .
طرح شبکه مدیران آینده
معاون جوانان وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه شبکه مدیران آینده طرح دیگری است که الگوی آن از سخنان رهبری که فرمودند ما برای آینده کشور باید مدیر جوان تربیت کنیم، گرفته شده است، افزود: طرحی ارائه شده است که در آن جوانان ایران با یک فرصت برابر و عادلانه دستاوردها و موفقیتهای خود را در سامانه جوان پلاس ارائه کنند، برخی آموزش ها نیز بر اساس شاخصها و شایستگی افراد ارائه میشود.
رحیمی ادامه داد: بنا داریم که در سال اول ۱۰ هزار نفر را آموزش بدهیم که سه قسمت خواهد داشت که بخشی از آن به صورت مجازی است.
به گفته وی، قسمت دوم آموزشها حضوری است و در استانهای مختلف برگزار می شود و بخش سوم آموزش به صورت کمپی است که جوانان به مدت ۵ روز تا یک هفته آموزشهای فارغ از رشته تحصیلی خود که به عنوان توانمندی اجتماعی نیاز دارند مانند مهارتهای زندگی و کارآفرینی را کسب می کنند.
رحیمی تاکید کرد: این افراد به عنوان دستیاران دولت وفاق به مدت ۴ ماه فعالیت خواهند کرد و بدون اینکه قول ردیف استخدام بدهیم، دوره کارآموزی خود را ثبت خواهند کرد.
دبیر ستاد ملی جوانان و نوجوانان افزود: این حضور بر اساس رشته تحصیلی آنها خواهد بود و خروجی این طرح ۱۰ هزار جوان دوره دیده است که توانمندی فعالیت در دولت یا در بخش خصوصی را خواهند داشت.
وی این طرح را یکی از برنامهها برای معکوس کردن موج مهاجرت نخبگان عنوان کرد و افزود: به طور قطع دولت هم میتواند از این افراد به عنوان مدیران استفاده کند.
منبع