مهم‌ترین مانع موفقیت استارتاپ‌های ایرانی

پیمان بابایی، منتورپیمان بابایی، از مربیان هفدهمین رویداد استارتاپی اسلامی ـ قرآنی طلوع برکت، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به اینکه شش سال است که در رویدادهای استارتاپی حضور داشته و به راهنمایی و هدایت گرو‌ه‌های ایده‌پرداز و خلاق می‌پردازد، گفت: وضعیت استارتاپ‌ها و ایده‌پردازان رو به رشد است و به مرور نیز در حال ارتقا و بهبود هستند. 

وی با اشاره به اینکه در رویداد طلوع برکت شاهد هستیم که شرکت‌کنندگان با ایده‌های خلاقانه قوی‌تر، گروه‌های حرفه‌ای‌تری تشکیل داده و در تلاش برای راه‌اندازی کسب و کار هستند، گفت: برآورد آنچه در این رویداد می‌بینیم حضور افراد جوان‌تر و خلاق‌تر است و این حرکت جای خود را در جامعه پیدا می‌کند و این خبر خوبی است چراکه نیاز داریم در کشور فضای بین صنعت، کسب و کار و دانشگاه‌ها ایجاد و این موارد با هم در یک راستا و شانه به شانه حرکت کنند و هم‌افزایی داشته باشند.

ارتباط دانشگاه و صنعت به کمک استارتاپ‌ها

بابایی با ابراز تأسف از اینکه در سال‌های گذشته فاصله بین دانشگاه و صنعت بسیار زیاد بود و دانشجویان مباحث را به صورت آکادمیک یاد می‌گرفتند و وقتی می‌خواستند وارد صنعت یا فعالیت‌های شغلی شوند دچار مشکل می‌شدند، چراکه با بازار کار آشنا نبودند، گفت: پس نیاز است که این دو با هم فعالیت کنند که این اتفاق مهم در حال رخ دادن است البته هنوز نیاز به کار بیشتری وجود دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که بزرگترین موانع موفقیت استارتاپ‌های ایرانی چیست؟ گفت: برای پاسخ به این سؤال از کلمه تغییر استفاده می‌کنم؛ تغییر ذاتاً سخت است، خود تغییر در لحظه اتفاق می‌افتد اما آمادگی برای تغییر زمان‌بر و نیازمند یکسری پیش زمینه و موارد است که ما را آماده کند تا تغییر لازم رخ دهد.

بابایی با ابراز خرسندی از اینکه تغییر و تحول در جامعه دانشگاهی و صنعت در حال رخ دادن است و کسب‌وکارها نیز در حال تحول هستند، گفت: در سال‌های گذشته کسب و کارها فضای سنتی داشت ولی اکنون شاهد تغییر نسل و ورود جدی نسل Z به بازار کار هستیم. نوع مدیریت و تعامل با این نسل نیازمند این است که نگرش قبلی خود را تغییر دهیم و بتوانیم با این فضای جدید سازگارتر شویم.

وی تصریح کرد: در کنار این موضوع مهم، برخی موارد نیز باید در قالب زیرساخت‌هایی از سوی سازمان‌ها، نهادها و … فراهم شود تا بستر لازم برای این تغییرات ایجاد شود؛ از جمله یکسری بروکراسی‌های اداری باید حذف شود و مراحلی که در بخش‌های مختلف از جمله گرفتن مجوزها وجود دارد باید اصلاح شود. 

این منتور رویدادهای استارتاپی به این مسئله نیز اشاره کرد که نسبت به گذشته امکانات لازم برای فعالیت استارتاپ‌ها تسهیل شده اما هنوز کافی نیست و نیاز است بیشتر بر روی آنها کار شود تا رفته رفته به استانداردهای جهانی نزدیک شویم و افزود: این مسئله نیازمند هم‌افزایی و همکاری ملی است و فارغ از بحث ساختارها، سیستم‌های دولتی و … باید خودمان هم حرکت‌هایی در راستای این هم‌افزایی داشته باشیم.

وی اظهار کرد: با توجه به تجربه‌هایی که در رویدادهایی مثل طلوع برکت شاهد آن هستیم و می‌بینیم که جوان‌ها و قشرهای مختلف به حوزه استارتاپ‌ها ورود می‌کنند، نشان دهنده بهبود شرایط فعالیت استارتاپ‌هاست و حتی اگر سرعت بهتر شدن ما کم باشد، همینکه در حال طی مسیر صحیح هستیم مهم است و البته که باید سرعت را بیشتر کنیم.

مهم‌ترین دلیل شکست یک گروه استارتاپی

بابایی در پاسخ به این سؤال که بزرگترین مشکلی که موجب می‌شود یک گروه استارتاپ با شکست مواجه شود چه بوده است؟ گفت: مواردی از قبیل آشنا نبودن اعضا با نحوه تعامل صحیح، نبود سرمایه‌گذار، تقسیم‌کار اشتباه، عدم طراحی درست اهداف و برنامه‌ها، بحث مالی و حقوقی و … جزو دلایل شکست یک استارتاپ هستند اما مهم‌تر از همه این است که متأسفانه از دوران مدرسه تا زمان فارغ‌التحصیلی مهارت‌های نرم ارتباطی  آموزش داده نمی‌شود.

وی تشریح کرد: نحوه برقراری صحیح ارتباط با اعضای گروه،‌ افراد و سازمان‌های مرتبط با گروه، نوع صحبت کردن، نوع برقراری تعامل، معرفی خود و ایده و مجموعه مهارت‌های نرم و … که شدیداً به آنها نیاز داریم متأسفانه آنطور که باید آموزش داده نمی‌شود و هنوز هم این نقص در نظام آموزشی ما وجود دارد.

این مربی رویداد طلوع برکت اظهار کرد: سیستم آموزشی باید در کنار دانشی که به دانش‌آموزان یاد می‌دهد، از همان سنین کم آموزش‌های لازم ارتباطی و تمرین ارتباطات صحیح را به کودکان ارائه کند. کودکان باید با فضاهای مختلف ارتباطی و شغلی آشنا شوند.

وی تصریح کرد: اگر مهارت‌های ارتباطی صحیح به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود شاهد خواهیم بود که در سنین پایین‌تر کارهای مهم‌تری توسط نسل جوان‌تر شکل گیرد؛ نوجوانان و جوانان ما ظرفیت و پتانسیل زیادی دارند و نسل جدید تمایل دارند زودتر وارد بازار کار شوند و ایده‌های خود را به محصول تبدیل کنند.

اشتغال و درآمد برای جوانان با استارتاپ‌ها

بابایی اضافه کرد: نوجوانان و جوانان از آینده خود نگران هستند و می‌خواهد زودتر به اشتغال و درآمدزایی برسند و استارتاپ‌ها این قابلیت و توان را دارند که در این مسیر به آنها خدمات ارائه دهند؛ پتانسیل لازم در کشور وجود دارد و فقط کافی است با شرایط جدید همسو شویم، قدرت پذیرشمان را بالاتر ببریم، از حالت سنتی خارج شویم، کمی به رشد و تغییرات سرعت دهیم و البته همدلی داشته باشیم. متأسفانه یکی از چالش‌های ما این است که در بخش خصوصی و دولتی منافع شخصی و تک سازمانی درنظر گرفته می‌شود اما اگر نگاه‌های ملی خود را بیشتر کنیم و هم‌افزایی داشته باشیم قطعاً شاهد تأثیر و تغییرات زیادی خواهیم بود. 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کیفیت‌بخشی آموزشی؛ مهمترین اولویت آموزش و پرورش سیستان‌وبلوچستان

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان‌وبلوچستان، حسن بروشکی، مدیرکل …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ