تولیدات ناشران برای سنین صفر تا ۱۸ سالگی باید با نظارت آموزش و پرورش باشد

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، ابوذر حسام‌پور روز شنبه در نشست خبری با بیان اینکه این جشنواره یکی از جشنواره‌های مأموریتی وزارت آموزش و پرورش است، اظهار کرد: بسیاری از رویدادها بیشتر کارکرد تبلیغی و تدریجی دارند، اما جشنواره کتاب رشد قبل از اینکه کارکردی تلویحی داشته باشد، در واقع پاسخگوی ماموریتی است که این وزارتخانه به سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی محول کرده است.

وی افزود: طبق مصوبه ۸۲۸ شورای عالی آموزش و پرورش، سازمان پژوهش آموزشی موظف شده است که برای ورود منابع آموزشی و تربیتی به مدارس و مراکز آموزشی، یک تنظیم‌گری و ساماندهی انجام دهد. و این سازمان به عنوان متولی حقوقی تعدیل و برنامه‌ریزی کتاب‌های درسی، همچنین برنامه درسی وزارت آموزش و پرورش برای محتواهای مکمل و مقوم کتاب‌های درسی نیز مأموریت خاصی دارد.

دبیر بیست و دومین جشنواره کتاب رشد ادامه داد: تمامی تولیداتی که ناشران برای رده سنی صفر تا ۱۸ سال تولید می‌کنند، باید تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد. هر ناشر یا تولیدکننده‌ای که محتوا یا منابعی را تولید می‌کند، چه ناشران مکتوب باشند یا تولیدکنندگان منابع غیرمکتوب برای ورود این محتوا به مراکز آموزشی باید مجوز لازم را از وزارت آموزش و پرورش دریافت کند.

به گفته حسام‌پور ، سالانه پس از یک فرآیند یک‌ساله، منابع تولید شده توسط ناشران مختلف کودکان، نوجوانان، و ناشران آموزشی برای سازمان پژوهش ارسال می‌شود و در پایان هر دوره، منابع برتر معرفی می‌شوند. اگر امروز جشنواره کتاب برگزار نشود، این مأموریت در سازمان پژوهش همچنان به صورت فرآیندی ادامه خواهد داشت.

دبیر بیست و دومین جشنواره کتاب رشد خاطر نشان کرد: نکته دوم درباره امتداد این جشنواره است؛ به این معنا که تجهیز کتابخانه‌های مدارس و کلاسی، برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در مدارس با توجه به فهرستی که برای این جشنواره ارسال می‌شود نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

حسام‌پور در خصوص فرآیند برگزاری جشنواره کتاب رشد گفت: این فرآیند یک‌ساله است؛ یعنی از ابتدای فروردین ۱۴۰۲ تا انتهای اسفند ماه ۱۴۰۲ تمامی آثار ارسال شده توسط ناشران (که تعداد آن‌ها ۴ هزار اثر بوده) مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

وی با تاکید براینکه بیش از هزار و ۹۵۰ اثر حائز نشان رشد یا اعتبارنامه نشان رشد شدند، گفت: از میان این ۴ هزار اثر، آثار درجه‌بندی شده‌ و آثار درجه یک و دو مجوز ورود به فرآیند نهایی جشنواره را پیدا کردند که تعداد آن‌ها ۱۰۵۰ اثر بوده است و در نهایت ۲۸۰ اثر وارد مرحله نهایی شد که از میان آن‌ها ۸۵ نامزد انتخاب شدند.

وی افزود: همچنین در اختتامیه جشنواره ۴۲ اثر مورد تقدیر قرار می گیرد؛ بنابراین تعداد کل نامزدها ۸۵ اثر خواهد بود که به عنوان برگزیده‌ها معرفی خواهند شد.

دبیر بیست و دومین جشنواره کتاب رشد با بیان اینکه این کتاب‌ها در ۵ گروه داوری و در ۱۳ محور مورد ارزیابی قرار گرفته‌ است، گفت: گروه داوری دوم، مطالعات علوم انسانی است. محورهایی که ذیل این علوم قرار دارد شامل مطالعات دینی، قرآن‌پژوهی، مطالعات فرهنگی و اجتماعی، مطالعات زبان و ادبیات فارسی و شعر و داستان کودک می‌شود.

حسام‌پور ادامه داد: محور سوم، علوم مهارتی و دانش‌افزایی است که به‌طور خاص شامل کتاب‌های مهارتی و دانشگاهی می‌شود. گروه بعدی نیز به بحث مطالعات هنر و تصویرگری اختصاص دارد که آثار هنری در این گروه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی افزود: پنج جایزه ویژه برای جشنواره پیش‌بینی شده که شامل جایزه ویژه علوم تربیتی، مطالعات علوم انسانی و شعر و داستان کودک با زیرمجموعه شعر کودک، داستان کودک، داستان نوجوان، مستندنگاری و خاطره‌نویسی می‌شود.

دبیر بیست و دومین جشنواره کتاب رشد ادامه داد: جایزه ویژه دستاوردهای ایران اسلامی نیز به موضوعاتی همچون ولایت مداری، آرمان فلسطین، جهاد مقاومت، حق طلبی و استکبار ستیزی اختصاص دارد، جایزه ویژه معنای زندگی نیز مباحث امامان، آزادگی، حیا و غیرت پرداخته و معناداری زندگی را بررسی می‌کند و همچنین جایزه ویژه دست بوسیدنی، فرهنگ قدرشناسی و تقدیر از مقام معلم، مقام مادر و توجه به جایگاه پدر را مدنظر قرار داده است.

حسام‌پور خاطرنشان کرد: آخرین جایزه نیز تحت عنوان رسم زندگی مطرح شده که به سبک زندگی ایرانی – اسلامی، خانواده محوری و خلاقیت پرداخته است.

وی با بیان اینکه بخش‌های مختلفی درخواست مشارکت در جشنواره کتاب رشد را دارند، گفت: امسال دو قسمت جدید نیز با تصمیم‌گیری دخیل شدند که عبارت است از ستاد پیغام نماز که برای موضوع نماز کتاب‌هایی را مورد توجه قرار داده است. همچنین وزارت اجتماعی که موضوع فرهنگی کار را پیشنهاد داده‌اند.

دبیر بیست و دومین جشنواره کتاب رشد با بیان اینکه در نهایت با تعامل آن‌ها، جایزه فرهنگی کار نیز به کتاب‌هایی تعلق خواهد گرفت که در این محورها آثاری ارائه کرده اند، یادآورشد: این دوره جشنواره یک رویداد مستقل تحت عنوان “کتاب نما” تعریف شد؛ یکی از موضوعاتی که برای ما بسیار مهم بود این بود که همیشه در جشنواره‌های کتاب ناشران و نویسندگان ترجمه‌ای داشته باشیم تا آثارشان معرفی شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

روزهای سرد؛ اما گرم در سایه وفاق

به گزارش ایرنا، با ورود سامانه‌ سرد بارشی، دما در شهرستان‌های مختلف استان ایلام به …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ