به گزارش ایرنا، دکتر صالح قاسمی روز یکشنبه در همایش رویداد جوانی جمعیت در شهرستان دشتستان افزود: ساختار جوان جمعیتی از مشخصههای کشورهای در حال ظهور است و سالمندی جمعیت و روند بالای سالخوردگی وجه مشترک همه کشورهای توسعهیافته است.
وی با اشاره به انتقال قدرت اقتصاد جهانی از کشورهای توسعهیافته صنعتی کنونی به کشورهای نوظهور ادامه داد: روند بسیار سریع حرکت بهسوی سالخوردگی جمعیت در کشور میتواند به یک بحران تبدیل شود، این امر برنامهریزی برای ارائه خدمات به سالمندان را با مشکل مواجه میکند.
این پژوهشگر و محقق تحولات جمعیت ایران بیان کرد: نخبگان جامعه در تغییر فرهنگ و اصلاح فرزند آوری نقشی مهم دارند.
قاسمی افزود: جامعه ایرانی، جامعه هوشمندی است و در طی سه سال اخیر که گفتمان جمعیت شکلگرفته، تعداد تولدهای سوم، چهارم و پنجم روند افزایش پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: ما خانواده ایرانی را فرزند خواه و فرزند دوست میدانیم و نشستها و همایشهایی که در استانها و شهرستانها برگزار میشود، حاکی از این است که عزم و اراده جدی در کشور ایجاد شده و این عزم و اراده با اجرای درست قانون و تبیین ابعاد فرهنگی، نگرشی موضوع بین نخبگان جامعه میتواند به یک فرهنگ تبدیل و الگوی فرزند آوری اصلاح شود.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت با اشاره به شاخص سالمندی و ارائه تجربه ژاپن در این زمینه از شاخص سالخوردگی بهعنوان یک مگاترند (ابرروند) نام برد که در همه دنیا مطرح است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان نیز در این همایش گفت: نرخ باروری کلی (تعداد متوسط فرزندانی که یک مادر در طول دوران باروری به دنیا میآورد) در سال گذشته در شهرستان دشتستان ۱.۵۱ است که انتظار داریم در سال جاری با هدفگذاری و برنامهریزهای انجام شده به مورد انتظار استان ۱.۶ برسیم.
دکتر ماریا خویشدوست افزود: هدف ما از برگزاری همایش رویداد جوانی جمعیت در شهرستان این است که سفیران سلامت و رابطین بهداشتی، فرهنگیان و اقشار مختلف دانشگاهی ضمن آموزش در این زمینه، بتوانند فرهنگ فرزند آوری را به خانوادهها آموزش و آن را در جامعه تبیین کنند.
این همایش با همکاری اعضای قرارگاه جمعیت و صیانت از خانواده شهرستان دشتستان با دبیری شبکه بهداشت و درمان دشتستان برگزار شد و رابطین بهداشتی، داوطلبان سلامت، فرهنگیان، دانشگاهیان و طلاب حوزههای علمیه و مسئولان شهرستان حضور فعالی در آن داشتند.
منبع