صفدر صفدری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشاورزان نباید گول تبلیغات فضای مجازی را بخورند و متاسفانه نهال های عرضه شده در فضای مجازی دارای شناسه و سالم نیست و باید از تولیدکنندگان نهال شناسه دار تقاضا کنند.
وی توصیه کرد که کشاورزان نهال های مورد نظر خود را از نهالستان های دارای مجوز خرید و فاکتورهای خرید را نیز نگهداری کنند چرا که اگر مشخصات درج شده در برچسب تقلبی باشد، در مراجع قضایی پیگیری و مطالبات خود را از فروشندگان خواهان باشند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی به ایجاد نهال های با بارکد الکترونیکی خبر داد و گفت: کشاورزان می توانند از طریق تلفن هوشمند از برچسب نهال های گواهی شده از مشخصات نهال به طور کامل آگاه شوند.
وی با بیان اینکه اصالت نهال در برچسب ها مشخص شده است اضافه کرد: اکنون از باغداران می خواهیم که به این موضوع توجه جدی داشته باشند و از خرید نهال های بر پایه بذری و خوداظهاری خودداری کنند.
صفدری ادامه داد: اکنون در نهالستان های این استان انواع نهال های با کیفیت زیر نظر کارشناسان کمیته فنی نهال تولید خواهد شد که بعد از نظارت و بازرسی و تایید فنی به نهال مورد نظر برچسب و شناسه زده خواهد شد.
وی با بیان اینکه ایجاد باغ یک سرمایه گذاری بلند مدت محسوب می شود افزود: اگر باغداران به اصالت و سلامت نهال ها توجه نداشته باشند بعد از گذشت چند سال با درختانی بی کیفی مواجه خواهند شد که به اجبار باید تخریب کنند.
۶۰ درصد از ۴۶ هزار باغ استان درجه ۲ و سه است که باید اصلاح و احیا شود بنابراین می طلبد تا بر زمان و کاشت نهال های گواهی شده و شناسه دار دقت بیشتری شود تا بخش از اقتصاد استان تقویت شود.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
منبع