جنگ لبنان نبرد تکنولوژی و ایمان بود

«محسن اسلام‌زاده» یکشنبه پنجم اسفندماه ۱۴۰۳ با حضور در استودیوی پخش زنده خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) هم‌زمان با برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری شهیدان سیدحسن نصرالله دبیرکل فقید حزب‌الله و سیدهاشم صفی‌الدین رئیس فقید شورای اجرایی حزب‌الله، اظهار داشت: بعد از به شهادت رساندن سید هاشم همه فکر کردند دیگر حزب‌الله تمام‌شده و به زودی اسرائیل همه مرزها را رد خواهد کرد. طبق خوابی که خودشان فکر می‌کردند تا رودخانه لیتانی می‌رسند اما در نهایت آنچه آنها می‌خواستند نشد.
«این جنگ بین ایمان ما و تکنولوژی آنها بود. اصلاً نمی‌توانیم تصور کنیم آنها از چه تکنولوژی استفاده می‌کنند؛ با چه بمبی یک ساختمان ۱۵ طبقه یکباره بریزد؛ یکباره این همه پیجر منفجر شود؛ آنها همه چیزهایی که در جنوب لبنان اتفاق می‌افتاد را توسط تحلیل‌های هوش مصنوعی، جنگنده‌ها و پهپاد خود رصد می‌کردند اما با این همه ابزار نتوانستند پیروز جنگ باشند.»

در ناامیدترین شرایط، مردم لبنان و غزه از پیروزی حرف می‌زنند
این مستندساز سینما گفت: رژیم صهیونیستی این جنگ را تا آنجا ادامه داد که شروع به بمباران کورکورانه و استفاده از تانک‌های مرکاوا کرد اما همه دیدند این تانک‌ها چطور توسط حزب‌الله سرنگون می‌شد. در ناامیدترین شرایط، مردم لبنان، غزه و حماس نه از مقاومت بلکه از پیروزی حرف می‌زنند. کسی که خانه و زندگی‌اش را جلوی چشمانش منفجر کرده بودند اما از مقاومت حرف می‌زد و می‌گفت من به وظیفه‌ام عمل کرده‌ام.

در ناامیدترین شرایط، مردم لبنان، غزه و حماس نه از مقاومت بلکه از پیروزی حرف می‌زنند. کسی که خانه و زندگی‌اش را جلوی چشمانش منفجر کرده بودند اما از مقاومت حرف می‌زد و می‌گفت من به وظیفه‌ام عمل کرده‌امحالا جهان بدون سیدحسن چطور خواهد شد؟
اسلام‌زاده گفت: بعد از شهادت سیدحسن نصرالله مردم بهت‌زده بودند و ما با یک سؤال بزرگ رو به رو بودیم که بعد از سید حسن چه می‌شود؟ سی و چند سال سیدحسن امنیت لبنان بوده و حالا جهان بدون سیدحسن چطور خواهد شد؟ این خیلی مهم بود و تا چند هفته همه فکر می‌کردند که سیدحسن خواهد آمد. روزهای اول شهادتش همه ما بهت داشتیم؛ افراد انگشت‌شماری بودند که بغض‌شان شکسته بود و گریه می‌کردند. تقریباً ۲ تا سه روز طول کشید تا پیکر شهید نصرالله را پیدا کردند. بعد از ۲۴ ساعت که من بالای سر ساختمان محل شهادت سیدحسن رسیدم هنوز داشت می‌سوخت. اینها همه سؤال بود که از چه بمب‌هایی استفاده کرده‌اند. شهید صفی‌الدین را هم وقتی به شهادت رساندن آنجا بدتر بود و تا ۲ هفته نمی‌گذاشتند هیچ کسی به محل شهادت آنها نزدیک شود.

کارگردان مستند «شیخ صباح» افزود: چون مراسم تشییع برگزارنشده بود مردم لبنان بغض داشتند. برخی ترسیده بودند که اکنون اسرائیل جنگ خود را با شدت ادامه خواهد داد و سرنوشت لبنان چه می‌شود اما این سؤال‌ها و اضطراب‌ها زمان زیادی نبرد و خیلی زود مقاومت و روحیه مردم بازآفریده شد.

صدای پهپاد از بالای سر ضاحیه جنوبی قطع نمی‌شد
اسلام‌زاده توضیح داد: صدای پهپاد از بالای سر ضاحیه جنوبی قطع نمی‌شد اما همه این برنامه‌های و تکنولوژی در نهایت تنها چیزی را که از بین نبرد مقاومت و ایستادگی مردم مقاومت و لبنان بود.

وی درباره تکنولوژی که اسرائیل در جنگ با لبنان استفاده کرد، گفت: ما از توان تکنولوژی غربی‌ها اطلاع نداریم. گروه مقاومت نیز جاهای زیادی را زدند اما وقتی میزان تخریب را با میزان تخریبی که اسرائیل ایجاد کرد مقایسه می‌کنیم، خیلی قابل قیاس نبود. به نظرم میزان تخریب برخی بمب‌هایی که آنها می‌زنند از انفجار نبود بلکه از خلاء ناشی از انفجار بمب ایجاد می‌شد؛ یعنی وقتی انفجار رخ می‌دهد خلاء‌ ایجاد می‌شود که میزان تخریب را بالا می‌برد.

هوش مصنوعی در بمب‌های رژیم صهیونیستی
این مستندساز بیان داشت: گاهی با یک بمب یا خمپاره در منطقه ضاحیه، انفجار سنگینی رخ می‌داد که چندین ساختمان ۱۵ طبقه از بین می‌رفت که به نظر می‌رسد هوش مصنوعی در این بمب‌ها و جنگ بی‌تاثیر نبوده است. یکی از چیزهایی که اسرائیلی‌ها روی آن حساب کرده بودند از طریق فشار ناشی از آوارگی مردم لبنان بود. من طرابلس هم رفتم. طرابلسی‌ها هرچند می‌گفتند با جنوب لبنانی‌ها خوب نیستند اما آنها هم از مردم جنوب پذیرایی کردند؛ یعنی لبنانی‌ها توانستند این بحران یک میلیون آواره را مدیریت و رد کنند و از آن سربلند بیرون بیایند.

الان همه به این باور رسیده‌اند که اگر در مقابل اسرائیل مقاومت نکنید همان واقعه صبرا و شتیلا تکرار خواهد شد و این سیدحسن نصرالله و حزب‌الله بود که دست اسرائیل را کوتاه کرد
وی درباره اینکه می‌گفتند ایران نگذاشت لبنان با همه قوا به جنگ با رژیم صهیونیستی برود نیز توضیح داد: چنین چیزی صحت ندارد. واقعاً اینطور نیست که سیدحسن یا حتی یمنی‌ها یا عراقی‌ها هر چه ما دیکته می‌کنیم عمل کنند. آنها حتماً برای خود تصمیم می‌گیرند. اینکه با ایران مشورت کنند فرق دارد با اینکه همه آنچه ما می‌گوییم، عمل کنند. سیدحسن ۱۰ ماه افکار عمومی لبنان را مدیریت کرد. مخالفان در لبنان بیلبردهایی را زده بودند که ما جنگ نمی‌خواهیم اما سیدحسن این نفوذ را با سخنرانی‌های خود به زیبایی مدیریت کرد.

اسلام‌زاده یادآور شد: مسیحی‌های لبنان نیز کشورشان برایش مهم است. لبنانی‌ها یادشان است که رژیم صهیونیستی در مدت سه روز به بیروت رسید و ۳۰ هزار نفر را در صبرا و شتیلا قتل‌عام کرد. الان همه به این باور رسیده‌اند که اگر در مقابل اسرائیل مقاومت نکنید همان واقعه تکرار خواهد شد و این سیدحسن نصرالله و حزب‌الله بود که دست اسرائیل را کوتاه کرد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

حزب الله و الگوی رهبری کوانتومی

سیدحسن نصرالله حدود یک دهه بعد از تشکیل اولین هسته‌های مقاومت اسلامی در لبنان، سکان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ