به گزارش ایرنا، علیرضا جزقاسمی روز سه شنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در تبریز افزود: این وضعیت موجب چالش در تامین آب شرب مردم شده است.
وی با بیان اینکه خشکسالی و کاهش بارندگی در کشور و به تبع آن در آذربایجان شرقی نیز روی داده است، اظهار کرد: بر اساس آمار ارایه شده، امسال میزان بارندگی در آذربایجان شرقی ۶۰ درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش یافته است.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به طرح های در دست اجرای شرکت آب و فاضلاب استان، اظهار امیدواری کرد: با بهره برداری از این طرح ها در تابستان سال ۱۴۰۴ مشکلی در تامین آب شرب مردم ایجاد نشود.
جزقاسمی، با بیان اینکه تبریز به عنوان شهر اولین ها در کشور معروف است، ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب این استان نیز باید جزو اولین ها در کشور باشد و در زمینه مدیریت تقاضا، امور مشترکین، مدیریت هزینه ها و انضباط مالی از نرم افزارهای جدید و هوشمندسازی استفاده کند.
وی با اشاره به افزایش حق انشعاب و آب نما در سال جاری، یادآور شد: از سال ۱۳۹۳ حق انشعاب ثابت بود و افزایش های اعمال شده در قبوض آب مصرفی مردم برای اجرای طرح های بهره برداری و بازسازی شبکه آب هزینه خواهد شد.
فرهنگ استفاده صحیح از آب باید در جامعه گسترش یابد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه بدون آب امکان زندگی و حیات نیست، گفت: باید فرهنگ استفاده صحیح از آب در جامعه گسترش یابد.
ظفر محمدی، افزود: با توجه به تغییرات جوی، شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی ها باید نحوه استفاده از آب در حوزه های کشاورزی، صنعتی و شرب مدیریت و از روش بازچرخانی آب در مصارف صنعتی استفاده شود.
وی با تاکید بر استفاده از فناوری های جدید و هوشمندسازی در مدیریت منابع آبی استان، اظهار کرد: زیرساخت های لازم برای تامین آب شرب مردم باید گسترش یابد.
۱۸ شهر وضعیت قرمز آبی آذربایجان شرقی به پنج شهر کاهش یافت
مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با ارایه گزارش سه ساله از اقدامات انجام شده در این شرکت، گفت: در سه سال گذشته ۱۸ شهر استان در وضعیت قرمز آبی قرار داشتند که این تعداد هم اکنون به پنج شهر رسیده است.
محمد خانی، افزود: در این بازه زمانی، ۹۸۰ روستای استان دارای تنش آبی بودند که این تعداد هم اکنون به حدود ۴۰۰ روستا رسیده است و پیش بینی می شود تعداد روستاهای وضعیت بحرانی استان در تابستان سال آینده به ۶۰۰ روستا برسد.
وی اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب استان در هر ثانیه ۱۵ مترمکعب و در سال حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب تولید می کند و به سه میلیون مشترک شهری و یک میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک روستایی خدمات ارایه می کند.
مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۶۰ درصد آب از منابع سطحی و ۴۰ درصد از منابع زیرزمینی تولید می شود، گفت: ۷۶ درصد از مناطق شهری استان زیر پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند و از متوسط کشوری ۲۰ درصد بالاتر است.
خانی، ادامه داد: در سه سال گذشته سالانه حدود ۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب و ۶۰۰ کیلومتر شبکه آب و لوله گذاری از سوی این شرکت در استان اجرا شده است.
وی اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های عمرانی این شرکت در استان را ۲۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و یادآور شد: از این میزان فقط یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال شامل ۹۰۰ میلیارد ریال از بخش محرومیت زدایی و ۶۰۰ میلیارد ریال نیز از سایر منابع جذب شده است که جوابگوی طرح های توسعه ای نیست.
خانی، با بیان اینکه هم اکنون چند طرح به ارزش هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در استان آغاز شده است، افزود: برای عبور از بحران کم آبی در تابستان سال آینده و تامین آب شرب مردم، باید این طرح ها به بهره برداری برسند.
در این مراسم ابراهیم سلیمانی به عنوان سرپرست شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی معرفی و از تلاش های محمد خانی قدردانی شد.
منبع