استاد دانشگاه تهران : آسیب درخت کهنسال برغان البرز قابل ترمیم است

به گزارش ایرنا، دکتر” کامبیز پورطهماسی” روز سه شنبه در حاشیه بازدید و بررسی علمی وضعیت آسیب دیدگی درخت حدود ۵۰۰ ساله روستای برغان استان البرز افزود: محدودیت خاصی در روند رشد درخت مشاهده نشده اما این امر مستلزم مراقبت و توجه ویژه است.

به گفته این استاد دانشگاه تهران درختان کهنسال به‌طور طبیعی از درون دچار فرسایش و پوسیدگی می‌شوند و ما موظف هستیم با اقدامات مناسب، استحکام و پایداری آن را تقویت کنیم.

وی در تشریح برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای حفاظت از این درخت گفت: باید سه برنامه مشخص برای حفظ و تقویت درخت کهنسال برغان در نظر گرفته شود؛ نخست، بررسی دقیق پایداری سازه‌ای درخت به‌منظور افزایش مقاومت آن در برابر عوامل طبیعی از جمله وزش بادهای شدید است.

پورطهماسبی افزود: با توجه به افزایش سطح شاخ‌وبرگ در فصول بهار و تابستان، فشار باد بر درخت بیشتر شده و احتمال آسیب‌دیدگی آن افزایش می‌یابد؛ هدف ما افزایش استحکام این درخت و جلوگیری از سقوط یا آسیب‌دیدگی آن در برابر این عوامل است.

استاد دانشگاه تهران : آسیب درخت کهنسال برغان البرز قابل ترمیم است

وی ادامه داد: دومین اقدام، ترمیم بخش‌های آسیب‌دیده و ترک‌خورده‌ی درخت است؛ برخی از این شکاف‌ها به‌منظور وارد کردن آب ایجاد شده‌اند و نیاز به بازبینی و ترمیم دارند؛ این فرآیند به تقویت ساختار درخت و جلوگیری از گسترش پوسیدگی کمک خواهد کرد.

به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در سومین قدم برای بازدید کنترل‌شده‌ی مردم از داخل این درخت تاریخی باید تدابیر لازم اندیشیده شود و با همکاری هیات امنای مسجد و دهیاری، شرایطی فراهم خواهد شد تا مردم بتوانند از این میراث طبیعی بازدید کنند در عین حال، اصول ایمنی و حفاظتی رعایت شده و اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی صورت خواهد گرفت.

پورطهماسبی گفت: علاوه بر این، پوشش‌های حفاظتی و ضدحریق در بخش‌های داخلی درخت انجام خواهد شد تا از گسترش پوسیدگی و بروز آتش‌سوزی جلوگیری شود؛ سلامت درخت تحت بررسی‌های مستمر قرار دارد.

وی ادامه داد: در برخی بخش‌های غیرفعال، نشانه‌هایی از پوسیدگی، قارچ‌ها، موریانه‌ها و حشرات چوب‌خوار مشاهده شده که به طور حتم در طرح حفاظتی ما مدنظر قرار می‌گیرد؛ این اقدامات به افزایش طول عمر و حفاظت از این میراث طبیعی کمک شایانی خواهد کرد.

این استاد دانشگاه گفت: نمی‌توان به‌طور دقیق مدت زمان مشخصی برای عمر درختان تعیین کرد. عمر درختان بسته به گونه‌ی آن‌ها و شرایط زیستی بستگی دارد. درختان چنار اگرچه طول عمری به اندازه‌ی هزار یا ۲هزار سال ندارند، اما در صورت مراقبت‌های اصولی و حفاظت از آن‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از آفات و عوامل مخرب، می‌توانند سالیان طولانی به حیات خود ادامه دهند اگر چه رشد آن‌ها اُفت می‌کند ولی حداقل زنده می‌مانند.

پورطهماسی تأکید کرد: این اقدامات به ما کمک می‌کند تا از این میراث طبیعی ارزشمند حفاظت کنیم و آن را برای نسل‌های آینده نیز حفظ و نگهداری کنیم.

یکی از ۲ درخت کهنسال روستای برغان استان البرز پنجشنبه شب دوم اسفندماه جاری براثر آتش سوزی ناشی از روشن کردن شمع توسط برخی افراد دچار آسیب شد که باتلاش آتش نشانان کرج و شهرستان ساوجبلاغ مهار شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ایران از سرآمدان جهان در پیشگیری از بیماری ها دامی

به گزارش ایرنا، دکتر “علیرضا رفیعی پور” روز سه شنبه در حاشیه چهارمین کنگره ملی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ