هوش مصنوعی سینما را از انحصار حرفه‌ای‌ها خارج کرده‌است

به گزارش خبرنگار رسانه ایرنا، اولین رویداد تخصصی هم‌افزایی دانش و هنر تحت عنوان «تحول سینما با هوش مصنوعی از تخیل تا واقعیت» با هدف بررسی چالش‌ها و فرصت‌های فناوری هوش مصنوعی در صنعت سینما، با حضور صاحب‌نظران و اساتید حوزه سینما و هوش مصنوعی در محل پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در اولین رویداد «تحول سینما با هوش مصنوعی از تخیل تا واقعیت» همچنین تفاهم نامه همکاری میان پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی و انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران امضا شد.

محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی، طی سخنانی ابراز داشت: این پارک به‌عنوان تنها پارک تخصصی در حوزه فرهنگ، هنر و صنایع خلاق، برای ورود به دنیای هوش مصنوعی برنامه دارد. دنیا به‌گونه‌ای پیش می‌رود که به‌سرعت در حال بهره‌مندی از هوش مصنوعی است. ما نیز باید تلاش کنیم از این فرصت به‌خوبی استفاده کنیم. البته نباید این مساله مورد غفلت قرار گیرد که این تکنولوژی مانند هر ابزار دیگری ما را با چالش‌هایی روبرو می‌کند.

وی افزود: برنامه‌ریزی‌ها باید به‌گونه‌ای صورت گیرد که در عرصه استفاده از این فناوری منفعل عمل نکنیم و برای ورود به دنیای بزرگ هوش مصنوعی آماده باشیم. باید بدانیم دنیا در تمامی حوزه‌های مختلف با سرعت و شتاب بسیار زیادی در حال استفاده از هوش مصنوعی است. اگر آماده نباشیم از دنیا بسیار عقب خواهیم ماند.

در ادامه نشست، ابراهیم نبیونی، معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی، با خوش آمدگویی به حضار به اهمیت برگزاری نخستین رویداد هم‌افزایی دانش و هنر تحت عنوان «تحول سینما با هوش مصنوعی از تخیل تا واقعیت» اشاره کرد و گفت: پارک‌های علم و فناوری موظف‌اند از کسب‌وکارهای نوپا در حوزه‌های مختلف حمایت کرده و آن‌ها را به سمت تجاری‌سازی رهنمون کنند.

وی افزود: تعداد پارک‌های تخصصی در کشورهای مختلف محدود است و این موضوع درباره ایران نیز صدق می‌کند، به‌طوری‌که تنها در حوزه‌های کشاورزی، نفت و فناوری اطلاعات پارک‌های تخصصی وجود دارد. این بدان معناست که حوزه فرهنگ به طور واقعی مورد حمایت قرار نگرفته است. بااین‌حال پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی بر موضوع فرهنگ و فناوری‌های نرم تمرکز کرده و توجه ویژه‌ای به این مساله دارد و خوشبختانه تاکنون ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان و استارتاپ توسط این پارک حمایت شده و در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند.

معاون فناوری این پارک همچنین تأکید کرد: هوش مصنوعی به‌عنوان یک موضوع مهم در صنایع خلاق مطرح است و ما باید از فرصت پیش‌آمده به‌خوبی بهره‌مند شویم.

نبیونی ابراز امیدواری کرد برگزاری این رویداد بتواند گام مثبتی برای حمایت از شرکت‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی و صنایع خلاق باشد و صاحب‌نظران و متخصصان هنر و فناوری را در کنار یکدیگر شبکه منسجمی را تشکیل دهند.

داود مسعودی، دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، در این نشست به اهمیت شبکه‌سازی میان هوش مصنوعی و دیگر صنایع فرهنگی مانند سینما اشاره کرد و افزود: استفاده مؤثر از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی حیاتی است و به همین دلیل ایجاد انجمن خصوصی در این زمینه ضرورت پیدا کرد.

مسعودی همچنین با اشاره به جایگاه ایران در تولید علم، گفت: کشور ما با رتبه ۱۷ جهانی در تولید علم در میان کشورهای پیشرفته قرار دارد، اما در حوزه عمل با رتبه ۹۷ روبرو هستیم که این فاصله زیاد است و باید تلاش کنیم تا به یک رتبه نزدیک‌تر دست یابیم.

آناهیتا جورابلو، مجری نخستین رویداد «تحول سینما با هوش مصنوعی: از تخیل تا واقعیت» و مدیرعامل شرکت فناور آرتیستچی، در سخنانی به‌سرعت پیشرفت هوش مصنوعی در سینمای ایران اشاره کرد و گفت که این فناوری به‌عنوان دستیاری قدرتمند در حال ورود به صنعت سینما است. هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین انسان شود و باید به‌عنوان یک ابزار حمایتی در نظر گرفته شود.

وی افزود: دنیای سینما امروزه با سرعت شگفت‌انگیزی در حال پیشرفت است. فناوری‌های نوین، الگوریتم‌های هوش مصنوعی، جلوه‌های بصری پیشرفته و موارد دیگر همگی به مدد صنعت سینما آمده‌اند و تجربه‌های سینمایی فراتر از حد معمول را فراهم کرده‌اند. در کشورهایی که در حوزه سینما بسیار موفق عمل کرده‌اند، این پیشرفت سریع‌تر صورت می‌گیرد. اگر بخواهیم در عرصه جهانی بدرخشیم و سهم خودمان را از این انقلاب نوآورانه به دست بیاوریم، باید با همان سرعت و شجاعت در این مسیر حرکت کنیم و نباید از این قافله عقب بمانیم.

هوش مصنوعی سینما را از انحصار حرفه‌ای‌ها خارج کرده‌است

در این مراسم، حسن جورابلو، دبیر رویداد تخصصی «تحول سینما با هوش مصنوعی»، گزارشی از روند برگزاری این رویداد ارائه داد و تصریح کرد: ایده اولیه برگزاری این رویداد در دی‌ماه، هم‌زمان با برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای فناوری‌های نرم و صنایع خلاق که توسط موسسه فناور آرتیستچی، فعال در صنعت سینما، مطرح شد و با استقبال مسئولان پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی مواجه گردید. پس از این استقبال، تصمیم بر آن شد که این رویداد به طور مجزا و با کیفیت مطلوب برگزار شود.

جورابلو افزود: با مدیرعامل خانه سینما رایزنی‌هایی انجام شد که به برگزاری جلسات مشترک با صنوف مختلف منجر گردید. پس از انجام مذاکرات متعدد، در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی، تصمیم بر این شد که این رویداد تخصصی توسط موسسه آرتیستچی برگزار شود. هدف از برگزاری این رویداد، ایجاد شبکه‌سازی برای آینده سینمای ایران و تعاملی اثربخش با هوش مصنوعی بود.

در این رویداد، داود مسعودی، دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، حسین شیخ‌الاسلامی، منتقد سینما و بنیان‌گذار بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال، و امیر سحرخیز، تهیه‌کننده و کارگردان انیمیشن با سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر، سخنرانی کردند.

حسین شیخ‌الاسلامی منتقد سینما و بنیان‌گذار بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال با ارائه سخنرانی تحت عنوان «زیست‌بوم سینما و موج هوش مصنوعی: تصویر آینده»، به تأثیرات اجتماعی و فناوری هوش مصنوعی در سینما پرداخت و تلاش کرد به پرسش کلیدی اینکه چه بر سر انسان می‌آید، پاسخ دهد. او همچنین به بحث درباره ماهیت هوش مصنوعی پرداخت و آن را به‌عنوان یک ابزار یا گونه‌ای غیر زیستی مورد بررسی قرار داد.

شیخ‌الاسلامی باورهای بنیادی فناوری هوش مصنوعی را تقسیم‌بندی کرد و گفت که همه رویدادهای کیهان برای الگوریتم‌ها رخ می‌دهند و این الگوریتم‌ها با فرض بی‌نهایت بودن داده‌ها می‌توانند پیش‌بینی‌هایی را ارائه دهند. او افزود، عملکرد اصلی فناوری به تحلیل، حل مسئله و ایجاد داده‌های حل متفاوت خلاصه می‌شود.

امیر سحرخیز تهیه‌کننده و کارگردان انیمیشن، با اشاره به تحولات سریع در حوزه هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: برخی نگران تأثیرات منفی این فناوری بر مشاغل سنتی در صنعت سینما و انیمیشن هستند. هوش مصنوعی تا حدود بسیار زیادی ممکن است جایگزین بازیگران، فیلم‌برداران و نویسندگان در صنعت سینمای جهان شود.

سحرخیز همچنین تأکید کرد: باید به‌جای نگرانی از این تحول، از هوش مصنوعی به‌عنوان ابزاری برای توسعه و پیشرفت بهره‌برداری کنیم.

پس از آن، پنل تخصصی با حضور مهرداد خوشبخت، کارگردان و تدوینگر سینما؛ تورج اصلانی، مدیر فیلمبرداری؛ حمید ضیایی‌پرور، متخصص ارتباطات و پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی؛ فاطمه غفاری، بنیان‌گذار نخستین کارخانه تولید مجازی فیلم؛ ابوذر صفاریان، کارگردان و پایه‌گذار سینمای مستقل دیجیتال ایران؛ و پانته‌آ تاج‌بخش، بازیگر و فیلمنامه‌نویس سینما برگزار شد.

کاربرد هوش مصنوعی در سینما

بر اساس این گزارش در ادامه پنل تخصصی «کاربرد هوش مصنوعی در سینما» در رویداد «تحول سینما با هوش مصنوعی: از تخیل تا واقعیت» برگزار شد و چندین کارشناس برجسته این حوزه در آن حضور داشتند.

مهرداد خوشبخت، فیلمساز، به موضوع ارزش اشتراک‌گذاری تجربیات و نقش مثبت هوش مصنوعی به‌عنوان دستیار در نوشتن و تحقیقات اشاره و تأکید کرد: این فناوری می‌تواند به کارگردانان در خلق ایده‌های اولیه کمک کند.

تورج اصلانی مدیر فیلمبرداری و کارگردان سینما، در این پنل تخصصی به‌ضرورت پذیرش و به‌کارگیری هوش مصنوعی در تولید سینما اشاره کرد و گفت که این فناوری جدید به جزء جدایی‌ناپذیری از زندگی ما تبدیل شده است.

وی تأکید کرد: که مانند دوران گذار از آنالوگ به دیجیتال، سینماگران باید با تحولات هوش مصنوعی همگام و همراه شوند و از قضاوت‌های منفی در برابر آن پرهیز کنند. اگرچه ممکن است برخی مشاغل تحت‌تأثیر فناوری کاهش یابند، اما این ابزار می‌تواند به‌عنوان یک دستیار مدرن در صنعت سینما نقش بسیار مؤثری ایفا کنند.

حمید ضیایی‌پرور، استاد ارتباطات و پژوهشگر در حوزه هوش مصنوعی، از تحولی بزرگ در تولید محتوا با ورود هوش مصنوعی خبر داد و اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: این فناوری‌ها تولید محتوای عمومی را بسیار تسهیل کرده و صنعت سینما را از انحصار حرفه‌ای‌ها خارج کرده و برای شهروندان عادی نیز این امکان را فراهم کرده تا بتوانند محتوای سینمایی و هنری تولید کنند، از جمله سوژه‌های ممنوعه که قبلاً مورد سانسور قرار می‌گرفتند. این تحول، خطوط ممیزی را کنار زده و به احیای صداها و تصاویر مربوط به سلبریتی‌ها و هنرمندان کمک می‌کند و همچنین یادگیری فنون سینمایی را برای افراد تسهیل می‌سازد.

هوش مصنوعی سینما را از انحصار حرفه‌ای‌ها خارج کرده‌است

فاطمه غفاری تهیه‌کننده سینما و بنیان‌گذار اولین کارخانه تولید مجازی فیلم، طی سخنانی گفت: به‌عنوان یک تهیه‌کننده به دنبال ساختن آینده‌ای بهتر برای این حوزه هستیم. ما در تلاش هستیم که الگوهای مناسبی را ارائه کنیم. طی این سال‌ها تلاش کرده‌ایم تا فضایی مناسب فراهم شود تا افراد مستعد بتوانند در این حوزه مسیر خود را پیدا کنند.

ابوذر صفاریان کارگردان و پایه‌گذار سینمای مستقل دیجیتال ایران در سخنان خود تصریح کرد: داستان هوش مصنوعی و هوش طبیعی در حال تبدیل‌شدن به یک روایت جدید است. همچنین تعاریف هنرمند و اهمیت هنر نیز در حال دگرگونی است و این تغییرات موجب لذت و جذابیت بیشتری در دنیای سینما می‌شود.

کارگاه تخصصی «مدل‌های تولید ویدئو با هوش مصنوعی» توسط معین یارمحمدی، متخصص در زمینه کار با هوش مصنوعی در تصویر و سینما، و همچنین طراح جلوه‌های ویژه بصری در پایان این رویداد سینمایی برگزار شد. این کارگاه با معرفی بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای ساخت عکس و ویدئو آغاز شد. سپس به اصول اولیه پرامت‌نویسی و اهمیت حفظ کاراکتر و استایل در تصاویر برای ثبات در پروژه‌های تصویری پرداخت. همچنین، شرکت‌کنندگان با تکنیک‌های پرامت‌نویسی برای تولید ویدئو و تبدیل عکس‌ها به ویدئو آشنا شدند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اعطای بیش از ۴۵۰۰ جایزه ویژه البرز به نخبگان بیانگر رشد علمی کشور است

حیدر ارشدی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان اینکه جایزه ویژه البرز (نوبل …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ