تاکید رئیس پارلمان لبنان بر گفت و گو برای توافق بر گزینه ریاست جمهوری

[ad_1]

به گزارش ایرنا، نبیه بری روز یکشنبه در یک مقاله افزود: در قبال بن بست موجود در انتخاب رئیس جمهوری نمی توانم دست روی دست بگذارم زیرا کشور تحمل خلا ناشی از تعطیلی نهادهای رسمی را ندارد.

وی اضافه کرد: نیازمند از سرگیری فعالیت نهادهای رسمی به منظور نجات کشور هستیم، ریاست جمهوری که در این زمینه جایگاه ویژه خود را دارد.

بری گفت: پس از پایان مهلت قانونی برای انتخاب رئیس جمهوری، از فراکسیون های پارلمان و سران احزاب درباره گفت و گو به منظور هموار کردن مسیر انتخاب رئیس جمهور نظرخواهی خواهم کرد تا این جایگاه بیش از این خالی نماند.

وی تصریح کرد: گفت و گوی مورد نظر برای جلب بیشتر آرای نمایندگان به منظور انتخاب یک رئیس جمهوری توافقی است و مهمترین کار، جلوگیری از غراق شدن لبنان بحران زده در بحران های بیشتر است.

رئیس پارلمان لبنان گفت: امروز نیازمند متوقف کردن فروپاشی بی سابقه به عنوان شرط اصلی ورود به یک وضعیت بهتر است.

بری درباره تشکیل کابینه نیز گفت که در این کار دخالت نمی کند ولی گفت و گوها و مشورت ها در این باره را از نزدیک دنبال می کند.

وی تصریح کرد: با وجود همه اختلاف ها، در آستانه توافق با فراکسیون های پارلمانی برای گفت و گو به منظور رسیدن به یک نامزد توافقی برای پست ریاست جمهوری هستیم زیرا جلساتی که تاکنون برای انتخاب رئیس جمهوری برگزار شده بی نتیجه بوده است.

بری افزود: فرصتی برای فرار از مسئولیت در انتخاب رئیس جمهوری نیست و آنچه بیشتر ضروری به نظر می رسد، آغاز گفت و گوها است.

وی خواستار آغاز مذاکرات جدی به دور از موضعگیری های غیرقابل اجرای سیاسی شد و گفت: کشور تحمل اختلاف و چند دستگی بیشتر را ندارد و نباید نا امید شویم و از ابتدا، گفت و گو را بی نتیجه بدانیم.

امیدها درباره اینکه جلسه فردا(دوشنبه) پارلمان لبنان به انتخاب رئیس جمهوری منجر شود بسیار پایین است.

برخی منابع در داخل پارلمان لبنان به روزنامه الشرق الاوسط اعلام کردند که اختلافات همچنان درباره ویژگی های نامزد ریاست جمهوری است و گفت و گو ها درباره گزینه ها هنوز آغاز نشده است.

این منابع افزودند: اختلاف ها میان دو طرف همچنان ادامه دارد بطوری که گروه اول شامل حزب الله، جنبش امل و جریان ملی آزاد بر توافقی و اجماعی بودن رئیس جمهوری تاکید دارند و از سوی دیگر حزب نیروهای لبنانی و هم پیمانان آن ها بر انتخاب رئیس جمهوری دارای بیشترین آراء تاکید دارند.

رئیس پارلمان نیز بر انتخاب رئیس جمهوری توافقی و پایبند به توافق طائف اصرار می ورزد.

این اختلاف ها درباره ویژگی های رئیس جمهوری نخستین بخش از اختلاف است و هنوز کار به بررسی گزینه ها نرسیده است هر چند که حزب نیروهای لبنانی و احزاب هم پیمان آن، میشل معوض را به عنوان گزینه مورد نظر خود معرفی کرده است که با ملاحظاتی از سوی حزب الله، جنبش امل و جریان ملی آزاد روبرو شده است.

[ad_2]
منبع

About nasimerooyesh

Check Also

۵۰۰ هزار میلیارد تومان در نهضت ملی مسکن هزینه شد/ بانک‌ها کمتر از یک چهارمِ تعهد خود را عمل کردند – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

[ad_1] به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مهدیار اسماعیلی مدیرعامل صندوق ملی مسکن با اشاره به …