اشک تمساح شورای حقوق بشر سازمان ملل در حمایت از آشوب های داخل ایران

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، اگرچه شماری از کشورهای غربی در استانداردهایی دوگانه، سیاست‌های حقوق بشری ایران را مورد انتقاد قرار دادند، اما برخی کشورها همچون ونزوئلا، زیمبابوه، چین و سوریه از جمله کشورهایی بودند که این شورا را به پیشبرد «معیارهای دوگانه» متهم کردند.

سفیر و نماینده دائم ونزوئلا طی سخنانی در جریان نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران، گفت: برگزاری چنین نشستی، هیچ توجیهی ندارد. ما در جریانات اخیر، شاهد کمپین رسانه ای و شبکه های اجتماعی علیه ایران بودیم. وی همچنین کشورهای غربی و سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری را به استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر متهم کرد. نماینده دائم ونزوئلا همچنین با ایجاد هر سازوکار جدید دیگر حقوق بشری در مورد ایران مخالفت کرد.

سفیر ونزوئلا اقدام کشورهای غربی در برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران را در ادامه سیاسی کاری های این کشورها در سوء استفاده از شورای حقوق بشر برای اهداف سیاسی این کشورها دانست.

وی افزود: مردم ایران سال هاست تحت تحریم های کشورهای غربی قرار دارند و حقوق بنیادین آنها نقض می شود. این کشورها باید نقض حقوق مردم ایران را متوقف و از ادامه سیاست های خود علیه مردم ایران خودداری کنند.

از طرف دیگر، نماینده سوریه در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از «سیاسی شدن» موضوع حقوق بشر در ایران انتقاد کرد و او نیز همچون نماینده ونزوئلا از معیارهای دوگانه شورای حقوق بشر سازمان ملل در رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر در کشورهای جهان انتقاد کرد.

همچنین نماینده دائم کوبا با اعلام مخالفت با برگزاری نشست نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران، گفت: برگزاری این نشست، نمونه دیگری از رفتار تبعیض آمیز دولت‌های غربی در شورای حقوق بشر است. ما مخالف تحمیل تحریم علیه ایران و دخالت در امور داخلی ایران و نقض حاکمیت ملی این کشور هستیم.

گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد که نماینده نیکاراگوئه در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز در حمایت از جمهوری اسلامی ایران گفت: «از همه اعضا می‌خواهیم بی‌طرف عمل کنند و در امور کشورها دخالت نکنند».

نماینده روسیه که به طور غیرحضوری در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل صحبت می‌کرد، قدرت‌های غربی را به استفاده سیاسی از موازین حقوق بشری متهم کرد و صدور قطعنامه‌ برای کمیته حقیقت‌یاب را بدون موافقت جمهوری اسلامی «غیرمشروع» خواند و گفت: «مداخله در امور داخلی ایران پایان داده شود».

در ادامه، سفیر و نماینده پاکستان در نشست ویژه شورای حقوق بشر گفت: این شورا تاکنون ۳۵ نشست ویژه برگزار کرده است که جز چند موردی که در مورد اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل بوده، مابقی علیه کشورهای در حال توسعه بوده است که صرفا بر روی حقوق محدودی از مردم این کشورها (سیاسی و مدنی) توجه کرده است، ولی حقوق اقتصادی مردم مورد توجه قرار نگرفته است.

وی افزود: ما اغتشاشات در ایران و اقدام تروریستی در شاهچراغ را محکوم می‌کنیم و اقدام مسوولانه ایران در روشنگری و ارائه گزارشات مختلف را مورد توجه قرار می‌دهیم. حمایت و ارتقای حقوق بشر صرفا از طریق گفت وگو حاصل می‌شود.

از طرف دیگر، نماینده چین در نشست ویژه شورای حقوق بشر گفت: این شورا شاهد افزایش سیاسی کاری‌ها و تنش‌هاست که موجب نگرانی شدید است؛ گفت وگو و همکاری باید مبنای کار شورای حقوق بشر باشد و بیطرفانه و مستقلانه و غیرجانبدرانه باید به مسائل حقوق بشری بپردازد.

سفیر و نماینده چین در نشست ویژه شورای حقوق بشر گفت: نباید حقوق بشر و شورای حقوق بشر تبدیل به وسیله دخالت در مورد داخلی کشورها شود. چین از برگزاری این نشست ویژه حمایت نمی‌کند. ما توجه ها را به تحمیل تحریم‌ها علیه ایران جلب می‌کنیم. این تحریم‌ها که آسیب‌های جدی به مردم ایران وارد می‌کنند، باید متوقف شوند. از ایران تشکر می‌کنیم که توجه کافی به مسائل داخلی خود دارد.

همچنین نماینده ایران با قرائت بیانیه خود، نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره ایران را شرم آور و هولناک خواند.

خدیجه کریمی، نماینده ایران در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز (پنجشنبه) خاطرنشان کرد که آلمان با انگیزه سیاسی برگزاری این نشست را درخواست کرده است.

نماینده ایران در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در بخشی از سخنان خود همچنین اشاره به اقدامات خصمانه شبکه های فارسی زبان معاند، تصریح کرد، این شبکه ها با اقدامات نفرت پراکنی بر خلاف رویه های حرفه ای رسانه ای عمل کرده و به خشونت، قتل و درگیری ها دامن می زنند.

وی با اشاره به شهادت و مجروح شدن شماری از نیروهای امنیتی در جریان اعتراض‌ها، از وضع تحریم های جدید علیه کشورمان انتقاد کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران را اقدامی مزورانه عنوان کرد و در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آلمان گفت: به سیاست مزورانه خود در حوزه حقوق بشر پایان دهید.

کاظم غریب‌آبادی در واکنش به برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران و اظهارات وزیر امور خارجه آلمان در این نشست، با انتشار یک رشته توییت نوشت: وزیر امور خارجه رژیم آلمان امروز یک بیانیه فریبکارانه در شورای حقوق بشر ارائه کرد. آلمان، همان کشوری است که رژیم صدام را به سلاح شیمیایی مجهز کرد و موجب شد ۱۳ هزار نفر، از جمله کودکان و زنان و از جمله در شهر کردنشین سردشت، جان خود را از دست بدهند و بیش از ۱۰۰ هزار نفر نیز مجروح شوند.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: رژیم آلمان که همچنان حقوق بشر ایرانیان را از طریق تحریم های غیر انسانی یکجانبه نقض می‌کند و با سابقه سیاه خود در همدستی برای ترور شهید سلیمانی، باید به سیاست فریبکارانه و مزورانه خود در حوزه حقوق بشر پایان دهد.

غریب آبادی ادامه داد: در حالی که حقوق ایرانیان به طور گسترده توسط رژیم‌های آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه از طریق تحمیل اقدامات قهری یکجانبه و حمایت و میزبانی از گروهک های تروریستی که جان ۱۷ هزار ایرانی بی گناه را گرفته اند، نقض می‌شود، برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران یک اقدام مزورانه است.

کشورهای غربی حاضر در این جلسه از جمله آمریکا، سوئیس، فنلاند، اسلوونی، اتریش، استرالیا و رژیم صهیونیستی و … با انتقاد از عملکرد حقوق بشری جمهوری اسلامی از ناآرامی هاای ایران حمایت کردند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

توقف دوباره استقلال در روز روایت یوسفی از قدرت‌نمایی در وزنه‌برداری قهرمانی جهان

به گزارش ایرنا، ۳۰ آذر ۱۴۰۳ با اخبار مختلفی از حوزه ورزش ایران و جهان …