به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این سناتور دموکرات در حساب کاربری خود در توئیتر با انتقاد تند از سیاست غلط «فشار حداکثری» به جا مانده از رئیس جمهوری سابق آمریکا که اجاره نشین کنونی کاخ سفید نیز آن را ادامه داده است، نوشت: به من بگویید پنج سال سیاست «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران چه کرد.
مورفی در حساب توئیتر خود نوشت: به من توضیح دهید که پنج سال (سیاست) فشار حداکثر بر ایران چه کرد و چه جوابی داد؟
وی در ادامه نوشت: برنامه هسته ای ایران پیشرفته تر شد؛ این سناتور دموکرات در ادامه توئیت خود اداعاهای دیگری را مطرح کرد و با اذعان به افزایش توان و قدرت ایران در حوزه های دیگر آنها را به گونه ای دیگر بیان کرد.
کریس مورفی درحالی سیاست غلط کاخ سفید در قبال ایران را در توئیتر خود به باد انتقاد گرفت که ادامه نمایش ارائه ابتکار عمل از سوی ایران در مذاکرات وین، باعث انفعال طرف غربی به سرکردگی آمریکا شده است.
هیات مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ایران در حالی به مذاکرات خود در وین با محوریت لغو تحریمها ادامه میدهد که نمایش ارائه ابتکار عمل توسط کشورهای غربی تکرار میشود که باعث تطویل غیرضروری مذاکرات شده است.
طی روزهای گذشته با توجه به صداهایی که از هیات حاکمه آمریکا شنیده میشد، نشان میداد که انسجام کافی برای اتخاذ تصمیم سیاسی در مسیر پیشرفت مذاکرات وین وجود ندارد. در ادامه این اختلافات در آمریکا ریچارد نفیو طراح تحریمهای ایران، به دلیل اختلاف با رابرت مالی رئیس هیات آمریکایی، از تیم مذاکرهکننده جدا شد و به وزارت خارجه بازگشت.
روز گذشته نیز خبری مبنی بر جدا شدن نفیو از وزارت امور خارجه منتشر شد. ریچارد نفیو در اکانت توییتری خود نوشت: من در تاریخ ۶ دسامبر(۱۵آذر) از تیم آمریکا به دلیل اختلاف نظر حقیقی در مورد سیاست جدا شدم و هفته گذشته نیز از وزارت خارجه آمریکا خارج شدم.
وی افزود: اگرچه افراد زیادی توصیف درستی از دیدگاهها و سوابق من نمیدهند، اما با توجه به ماهیت جاری مذاکرات در وین، نمیخواهم درحال حاضر جزئیات بیشتری را علنی بیان کنم.
از وین شنیده می شود که تیمهای چین، روسیه و اتحادیه اروپا از تعلل آمریکا در تصمیمگیری و عدم همکاری کشورهای اروپایی در روند مذاکرات گلایه کردهاند؛ بنابراین میتوان چنین ارزیابی کرد ایران، چین و روسیه مواضع نزدیک به هم دارند و آمریکا و سه کشور اروپایی با بیعملیهای خود در روند مذاکرات باعث کندی آن شدهاند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به نزدیک شدن به مرحله حساس و مهم مذاکرات وین، لزوم جدیت و مسؤولیت پذیری طرف های مذاکره کننده با ایران را مورد تاکید قرار داد و رسیدن به این مرحله از گفت وگوها را بیش از هر چیز، ناشی از رویکرد منطقی و نیز ابتکار عمل طرف ایرانی دانست.
وی بر لزوم توافق دسته جمعی میان همه طرفهای مذاکرهکننده بر سر متن واحد و ضرورت لحاظ شدن مطالبات مشروع جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
**۱۳۰۲**
منبع