نقش انواع آلودگی‌ها در وقوع مرگ‌های زودهنگام

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، بر اساس این گزارش، آلودگی ناشی از پلاستیک، زباله‌های الکترونیک و آفت‌کش‌ها به معنای نقض گسترده حقوق بشر است و عامل دست‌کم ۹ میلیون مرگ زودهنگام در سال محسوب می شود؛ در حالی که همه‌گیری کرونا از آغاز تاکنون ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار کشته برجای گذاشته است.

مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیرهای زودهنگام آلودگی هواست که بر اساس این گزارش سالانه موجب ۷ میلیون مورد مرگ‌ومیر می‌شود. مرگ‌های مرتبط با آلودگی بیشتر در کشورهای فقیر یا با درآمد متوسط روی می‌دهد که ۹۰ درصد مرگ‌های این چنینی را در سطح جهانی دربرمی‌گیرد. کارگران خط مقدم (کارخانه‌های شیمیایی) در خطر قرار دارند و بیش از ۷۵۰ هزار نفر از آنان در سال به دلیل مواجهه مستقیم با مواد شیمیایی مانند آزبست جان می‌دهند.  

دیوید بوید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر و محیط زیست و نویسنده گزارش یاد شده گفت: رویکرد فعلی در مورد مدیریت مخاطرات ناشی از آلودگی و مواد سمی به وضوح شکست خورده است و به موارد فراوان نقض حقوق بشر در زمینه رسیدن به محیط زیست سالم، پاک و پایدار منجر شده است. 

وی افزود: اکنون تعهد قانونی و اخلاقی ما را وا می دارد که بهتر عمل کنیم.  

این گزارش که قرار است در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ماه آینده ارائه شود، خواستار ممنوعیت استفاده از مواد رفلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروآلکیل در لوازم خانگی مانند لوازم پخت‌وپز نچسب شده است که ارتباط مستقیمی با موارد ابتلا به بیماری سرطان دارد.

این گزارش همچنین خواستار پاکسازی سایت‌های آلوده و در موارد شدید جابجایی جوامع متاثر از این آلودگی شده است که بسیاری از آنها افرادی فقیر، به حاشیه‌ رانده‌ شده و بومی این مناطق هستند که به اصطلاح مناطق قربانی نامیده می‌شوند. این واژه که از ابتدا برای توصیف مناطق آزمایش هسته‌ای نام‌گذاری شده بود در گزارش یاد شده از نظر معنایی بسط پیدا کرده و شامل محل‌های به‌شدت آلوده‌ یا خالی از سکنه به دلیل تغییرات اقلیم نیز می‌شود. 

بوید گفت: امیدوارم با توصیف وضعیت و بیان داستان‌های مناطق قربانی، وجوه مختلف آمارهای درک نشدنی و توجیه‌ناپذیر مرگ و میرهای ناشی از آلودگی را بهتر بفهمیم. 

بوید ابراز امیدواری کرد، گزارش‌ یاد شده که آخرین گزارش وی از سلسله گزارش‌ها در این زمینه و انتقادی‌ترین گزارش است، هنگام ارائه در نشست شورا در ژنو به اندازه کافی موثر باشد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کارشناس داوری: داور نگذاشت استقلال الاهلی را ببرد/ حسینی خطای پنالتی نکرد

نوذر رود نیل کارشناس داوری فوتبال کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی ایرنا با اشاره …