حجاب مهم‌ترین پایه حفظ سلامت نفس جامعه است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا تراشیون، سخنران حرم مطهر بانوی کرامتبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س) حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا تراشیون، سخنران حرم مطهر بانوی کرامت، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، حجاب را یکی از ضروریات فقهی مبانی اسلامی و مذکور در آیات الهی دانست و با بیان اینکه فلسفه حجاب به دو بعد انسانی و جنسیتی انسان توجه دارد، اظهار کرد: ما یک وجوه مشترکی داریم که در فقه و احکام بر انسانیت بار شده که از جمله آن می‌توان به نماز و روزه و برخی از مسائل دینی نیز ناظر به بعد جنسیت انسانی مطرح شده که از جمله آن می‌توان به دیه و ارث اشاره کرد.

وی با تأکید بر این که جوامع انسانی برای رشد باید توأمان به بعد انسانی و جنسیتی افراد توجه داشته باشد، افزود: اگر جامعه‌ای بخواهد از لحاظ رفتاری و اخلاقی سالم بماند، باید بر اساس بعد انسانی امورات اجتماعی خود را طراحی و ساماندهی کند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان اگر انسانی با تمرکز بر جنسیت خود، این بعد را بخواهد نمایان سازد و در محیط اجتماعی با آن حضور یابد، قطعاً بعد انسانیت او مخدوش خواهد شد، گفت: فضاهای علمی دنیا و حتی در کشورهایی که به‌زعم خود آزادترین نوع پوشش‌ها را دارند، در فضاهای علمی ایجاد محدودیت می‌کنند و آنها نیز به این موضوع مهم توجه دارند.

تراشیون ضمن اشاره به دیدگاه‌های روان‌شناسان و اندیشمندان حوزه تربیت، با بیان این که وقتی مادری می‌خواهد به بچه شیر می‌دهد نباید از رنگ گرم چون؛ قرمز، زرد و نارنجی استفاده کند؛ چرا که بچه با دیدن این رنگ‌ها هیجاناتش بالا رفته غذا را پس می‌زند و بر روی بچه اثر می‌گذارد و رویکرد رفتاری کودک را تغییر می‌دهد.

وی تصریح کرد: رنگ‌ها و پوشش‌ها بر روی رفتار انسان‌های در جامعه اثر می‌گذارد؛ وقتی آمارهای بین‌المللی را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که در میان کشورهایی مثل کلمبیا، فرانسه، سوئد و… که بیشترین فرزندان نامشروع در آن متولد می‌شوند، پوشش‌های حداقلی را به کار گرفته، طهارت نفس جامعه خود را مخدوش کرده‌اند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه ضمن اشاره به آمار پژوهشکده‌های غربی، یادآور شد: در جوامع غربی به‌ویژه انگلیس بخش زیادی از بانوانی که وارد عرصه شغل و کار و فعالیت‌های اجتماعی می‌شوند، به‌صورت مستمر در معرض تعرض و اذیت و آزار جنسی قرار می‌گیرند.

تراشیون با تأکید بر این که غریزه، حرص را در انسان زیاد می‌کند، تصریح کرد: حیا و حجاب هم از همین جنس است و در هرجایی که حجاب و حیا کاهش پیدا کرده، بدون شک در آن محیط و منطقه آسیب‌ها افزایش پیدا کرده است.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر در پاسخ به چرایی پیشرفت کشورهای غربی در عین ولنگاری اجتماعی، با تأکید بر این که پیشرفت‌های دنیای غرب مرهون نگاه‌های استعماری و استثمار ظرفیت جوامع مختلف است، ابراز کرد: غرب برای رشد و پیشرفت خود از ظرفیت‌ها و استعدادهای دیگر کشورها بهره‌کشی کرده است.

وی با بیان این که اگر غرب توجه به بعد جنسیت و انسانیت داشت، بدون شک از این هم پیشرفته‌تر می‌شد، یادآور شد: مانع بخش بزرگی از عدم پیشرفتی که حق بشریت بوده، ولنگاری است؛ اگر همین مجموعه‌های غربی به‌دوراز ولنگاری جنسی فعالیت می‌کردند، قطعاً پیشرفت‌های چشمگیرتری را رقم می‌زدند. ایران در دهه‌های اخیر گسترش علم و حضور جوانان در مدارج عالی نسبت به خیلی از کشورهای غربی از جایگاه بالاتری داریم، به‌گونه‌ای که تعداد دانشگاه‌های کشور ایران، تقریباً با تعداد دانشگاه‌های تمام اتحادیه اروپا برابری می‌کند.

تراشیون تصریح کرد: بر اساس تجربیات عرصه بین‌المللی اگر فرهنگ بی‌بند باری رضاخانی که با کشتار مسجد گوهرشاد رقم خورد و با کشف حجاب آغاز شد، ادامه می‌یافت، قطعاً امروز ایران همچون بسیاری از کشورهای دیگر با نسل پرمشکل داری مواجه بود؛ بر اساس اعتراف سازمان‌های بین‌المللی ایران جزء پاک‌ترین کشورها از منظر اخلاقی است و این فرهنگی است که ایرانیان بدان مباهات می‌کنند.

وی بر اهمیت تقویت و تعمیق سطح آگاهی نسل‌ها تأکید کرد و با بیان این که دشمن در کنار بمباران اطلاعاتی به دنبال افزایش سطح اطلاعاتی با عمق تحلیلی کم است، خاطرنشان کرد: اگر حجاب به‌عنوان مهم‌ترین پایه حفظ سلامت نفس جامعه کنار گذارده شود، مبتنی بر تجربیات جوامعی که حجاب خود را از بین بردند، جامعه با آسیب نسل مواجه خواهد شد.

این استاد حوزه در ادامه به فرازهایی از آیات سوره نور اشاره کرد و با بیان این که حجاب زمینه‌ حفظ شخصیت و انسانیت را برای جامعه فراهم می‌سازد، گفت: چادر و پوشش زمینه‌ای برای مانع‌شدن ورود انسان‌ها به عرصه نگاه جنسیتی به زن است که در ادامه استحکام بنیان خانواده را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: بخش قابلی توجهی از آسیب‌ها و تهدیدهایی که در خانواده روی می‌دهد، ناظر به بد پوششی‌ها و بی‌حجابی‌هایی که روزبه‌روز گسترش می‌یابد؛ افرادی که دچار لغزش می‌شوند، جزء افرادی هستند که نگاه و پوشش خود را رعایت نکرده‌اند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بر اهمیت فهم مفهوم انسانیت در جامعه تصریح کرد و ابراز کرد: انسان موجودی اجتماعی است که باید وجهه اخلاقیات را در فضای زندگی اجتماعی موردتوجه قرار دهیم.

وی ازبین‌رفتن رقابت‌های ناسالم در حوزه جلوه‌گری را از ثمرات حجاب و عفاف عنوان کرد و اضافه کرد: حجاب برای انسان آرامش روحی می‌آورد؛ کسی که جنس لطیف زن را که در روایات از آن به ریحانه یاد می‌شود را بشناسد، قطعاً زمینه آرامش بانوان را به‌راحتی تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد؛ چرا که آرامش و امنیت از مهم‌ترین نیازهای زیستی انسان‌هاست.

سخنران حرم مطهر کریمه اهل‌بیت(ع) با تأکید بر این که حجاب زمینه‌های کاهش طلاق در جامعه را فراهم می‌سازد، اظهار کرد: بی‌بندوباری یکی از عوامل مهم طلاق است و در محیط‌هایی که بی‌بندوباری بالا باشد، آمار طلاق بالاتر می‌رود.

وی نجات نوجوانان و جوانان را از دیگر پیامدها و ثمرات حجاب و حیا توصیف کرد و ابراز کرد: جوانان ما گناه دارند؛ خدای‌نکرده اگر جامعه آلوده شود، و زمینه ازدواج به هنگام را فراهم نسازیم، نسل جوان ما به سمت گناه کشیده می‌شود. سلبریتی که در ۴۰ سالگی عدم ازدواج خود را فریاد می‌زند، قطعاً دلسوز مردم، جوانان و جامعه نیست.

تراشیون در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر این که نسل‌ها را متمرکز بر وظیفه و رسالت خود که علم‌آموزی و مهارت‌آموزی است می‌سازد و او را از درگیری در مسائل غریزی دور می‌سازد، افزود: حجاب مقوله تک‌بعدی نیست؛ بلکه پشت آن منطق و فلسفه اجتماعی و فردی وجود دارد.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

دوره‌های «گام به گام تا دنیای هوش مصنوعی» برگزار می‌شود

به گزارش ایکنا؛ مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت سازمان قرآنی به‌تازگی فعالیت خود را در حوزه …