به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حمیدرضا پوریانفر، مدیر گروه بیوتکنولوژی قارچهای صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی امروز ششم بهمنماه در مراسم بازدید اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از بخشهای مختلف جهاددانشگاهی خراسان رضوی در مشهد، اظهار کرد: گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه و استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خوداتکایی، توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه، دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به خصوص برای نسل جوان و گسترش طرحهای کاربردی و نیمهصنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری نتایج پژوهش از مهمترین اهداف سازمان جهاددانشگاهی است.
وی در ادامه بیوتکنولوژی را یک رشته کلیدی، فرارشتهای و میان رشتهای تعریف کرد و افزود: بیوتکنولوژی دارای زیر شاخههای صنعتی، میکروبی و دارویی است. پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی مشهد سه محور تولید نژادهای هیبرید قارچهای خوراکی، تولید ترکیبات دارویی از قارچهای دارویی و تولید بیواتانول را برعهده گرفته است.
احمد شریفی، مدیر گروه بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاد دانشگاهی خراسانرضوی نیز به معرفی محورهای اصلی فعالیت این گروه پرداخت و گفت: تحقیقات زیستفناوری و فیزیولوژی در گیاهان باغبانی، تولید و عرضه محرکهای رشد، سیستمهای نوین کشت و مدیریت هوشمندسازی و تمرکز بر نهادههای اولیه تولید مبتنی بر منابع داخلی کشور از جمله آنهاست.
وی بیان کرد: از آنجا که رویکرد در این گروه، رویکردی مسئلهمحور است و بخش بسیاری از آب در بخش کشاورزی استفاده میشود، استفاده از روشهای جدیدی که بتواند به بهرهوری اقتصادی آب مصرفی کمک کند برای کشاورزان و افزایش بازدهی مصرف آب در حوزه کشاورزی اهمیت دارد.
شریفی همچنین بااشاره به دستاوردهای گروه بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاددانشگاهی خراسانرضوی گفت: در بخش تکثیر گیاهان به روش کشت بافت دانش بسیار قوی در اختیار داریم و چون نیاز به دستورالعملهای اولیهایی وجود دارد که در شرایط کشت بافت ایجاد (set up) را به انجام رساندهایم و گروه ما از جمله معدود گروههایی در کشور هست در این حوزه قوی کار کرده است.
در ادامه فرشته حسینی، معاون آموزشی پژوهشی فرآوری موادغذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: تبدیل و فرآوری مواد غذایی از جمله صنایع مولد و راهبردی است که نقش مهمی در امنیت غذایی و ایجاد ارزش افزوده فرآوردههای کشاورزی دارد. در این زمینه، گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی، ارتقای کیفیت، کاهش ضایعات و هزینههای تولید، همچنین ایجاد تنوع در مواد غذایی و کاهش آلودگیهای زیست محیطی را از طریق بهینهسازی و طراحی روشهای فرآوری موادغذایی در سر لوحه فعالیتهای خود قرار داده است.
وی بااشاره به اهم فعالیتهای گروه پژوهشی فرآوری موادغذایی در جهاددانشگاهی خراسان رضوی، تصریح کرد: بهینهسازی روشهای فرآوری مواد غذایی به منظور کاهش ضایعات و افزایش بهرهوری، طراحی روشهای فرآوری مواد غذایی با استفاده از فناوریهای نوین، استفاده از ریزو زیست فناوری در تولید و بستهبندی مواد غذایی، توسعه فرآوردههای نوین غذایی و ارائه راهكارهای فنی مهندسی صنایع غذایی از محورهای اصلی این گروه است.
انتهای پیام
منبع