به گزارش ایرنا اولین حضور میدانی یک مقام عالیرتبه در این منطقه پس از آغاز بهکار دولت سیزدهم را رییس جمهور در نوزدهم شهریور امسال انجام داد.
زمانی که عصر جمعه آیت الله سید ابراهیم رییسی در ادامه سفر به خراسان جنوبی از محله کاظمیه شهر بیرجند بازدید و با جمعی از اهالی این محله گفت و گو کرد، خیلی افراد از این برنامه اطلاع نداشتند.
وی بهطور سرزده به محله کاظمیه بیرجند رفت و مسائل و مشکلات شهروندان این منطقه از مرکز استان را جویا شد.
رییس جمهور در جمع مردم این محله گفت: ما از مشکلات شما بیاطلاع نیستیم و به جمع شما آمدیم تا هم حال شما را جویا شویم و هم کاری برای این مناطق صورت گیرد.
آیت الله رییسی افزود: حاشیه شهر بیرجند مثل بسیاری از شهرهای کشور از مردمانی تشکیل شده که به دلیل ایجاد مشکلاتی چون خشکسالی، کمآبی و تحمیل شرایط به این مناطق مهاجرت کردهاند و اگر زمینههای لازم مهیا شود، جوانان شما اهل کار و فعالیت هستند.
استاندار خراسان جنوبی هم ۱۸ روز بعد از معارفه در اولین برنامه دیدار مردمی خود در مرکز استان به منطقه کمتر برخوردار شمال شهر بیرجند رفت و شرایط محله کاظمیه را از نزدیک بررسی کرد.
جواد قناعت روز جمعه (۲۶ آذر) مسائل و مشکلات این منطقه را مورد بررسی قرار داد و شهروندان نیز نظرات و درخواستهای خود را بیواسطه با استاندار در میان گذاشتند.
جمعی از مدیران کل ستادی و استانی، فرماندار و شهردار بیرجند نیز در این بازدید که بدون اعلام قبلی به رسانهها انجام شد، استاندار خراسان جنوبی را همراهی کردند تا پاسخگوی مطالبات مردم باشند.
ادامه بازدیدهای میدانی روز جمعه
۲ ماه بعد استاندار خراسان جنوبی بار دیگر روز جمعه (۲۹ بهمن) به منطقه شمال شهر بیرجند رفت و از محلههای الهیه، موسی بن جعفر (ع) و کاظمیه بازدید کرد.
دیدار چهره به چهره با مردم، بررسی میدانی مشکلات و دریافت درخواستهای شهروندان از مهمترین اهداف این بازدید اعلام شد و برای این منظور ابتدا محله الهیه مورد بازدید قرار گرفت.
استاندار به همراه جمعی از مسوولان در روز تعطیل بین مردم آمدند تا بدون واسطه به حرفها و مطالبات آنان گوش دهند، وارد کوچه فرعی الهیه سه که شدیم اهالی محله و کوچه به جمع ما پیوستند.
با توجه به اینکه در این کوچه پروژه مسکن مهر مددجویان بهزیستی از سال ۸۹ جانمایی شده ابتدا یکی از معلولان درباره مشکلات واحدهای مسکونی مددجویان بهزیستی سخن گفت.
سید امین رضوی اظهار داشت: با گذشت ۹ سال از احداث واحدهای مسکن معلولان بهزیستی در این محله هنوز برای این واحدها به دلیل نداشتن نمای مناسب و جان پناه پایان کار صادر نشده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند که همراه استاندار بود به میان صحبت آمد و در پاسخ به مشکل مطرح شده از سوی این شهروند گفت: جان پناه به دلیل ایمنی ضروری است و اگر امروز شهرداری مساعدت و پایان کار صادر کند، فردا در صورتی که حادثهای پیش آید، شهرداری اولین نهادی است که باید پاسخگو باشد.
علیرضا توانا افزود: درخصوص نمای ساختمانها هم بهراحتی میشود با یک سیمان طوسی کار کرد و هزینهای هم ندارد تا سیما و منظر محله و شهر قشنگتر شود، برخی ساختمانها که جان پناه استاندارد ندارند با احداث نرده کار اصولیتر شود تا بتوان پایان کار واحدها را صادر کرد و حتما همراهی لازم را با مددجویان بهزیستی خواهیم داشت.
استاندار خراسان جنوبی بعد از شنیدن این صحبتها از سرپرست فرمانداری بیرجند خواست با برگزاری نشستی با حضور شهرداری و مجموعه بهزیستی این مشکل مورد بررسی قرار گیرد و با نزدیک کردن نظرات ۲ مجموعه، مشکل رفع و نتیجه آن به استانداری اعلام شود.
جواد قناعت افزود: صحبت مجموعه شهرداری درخصوص رعایت ایمنی درست و منطقی است و برای جلوگیری از حوادث احتمالی شرط اول ایمنی است اما باید شرایط اقتصادی مردم این محله را هم درک کنیم.
نداشتن پلاک واحدهای مسکونی محله، لزوم راهاندازی خانه محله، نبود مناسبسازی کوچهها و پارک در حال احداث محله با توجه به اینکه ۹۰۰ خانوار از جمعیت اهالی محله از جامعه معلولان هستند توسط یکی دیگر از شهروندان مطرح شد که معاون شهردار بیرجند قول داد ۱۰۰ درصد مناسبسازی پارک را مجموعه شهرداری در راستای رفاه معلولان انجام دهد.
قول راهاندازی خانه محله در الهیه
توانا گفت: بهزودی خانه محله نیز در این منطقه راهاندازی خواهد شد و این قول را به مردم میدهم.
وی درخصوص ثبت پلاک واحدهای مسکونی اظهار داشت: قراردادی با اداره کل پست امضا میکنیم که بهزودی کد پستی و پلاکها نیز دنبال میشود.
یکی دیگر از اهالی محله با اشاره به زمینهای خالی و متروکه، آن را به عنوان مشکل جدی مطرح کرد و گفت: این زمینهای خالی به پاتوقی برای معتادان و افراد خلافکار در شبها تبدیل میشود.
با توجه اینکه این اراضی معارض شخصی دارد و روال اداری آن در مراجع قضایی در حال طی شدن است، استاندار خراسان جنوبی دستور داد روند اداری تسریع شود.
تدبیر ویژه برای تامین برق و آب منازل بدون مجوز ساخت
خریداری زمینهای دولتی بهصورت قولنامهای از زمینخواران برای تعدادی از اهالی این محله مشکلساز شده و آنان در یک سال گذشته بدون مجوز اقدام به ساخت و ساز در این اراضی ملی کردند که دستگاههای خدماترسان هم از واگذاری آب و برق به این افراد امتناع میکنند.
خانم ۳۵ ساله با چشمانی اشکبار درباره این مشکل با استاندار خراسان جنوبی صحبت کرد و گفت: واقعا اشتباه کردم که زمین قولنامهای را سال ۸۳ خریداری کردم اما برای خرید این زمین پول دادم و در حال حاضر راه و شهرسازی حکم تخریب ۱۰ واحد مسکونی از جمله منزل من را در این منطقه از دادگاه گرفته و اعلام داشته که اراضی ملی است.
صادقی افزود: با تعهد محضری انشعاب گاز به ما واگذار شده و درخواستمان این است که آب و برق هم با همین روش واگذار شود تا در منازل خود ساکن شویم و بعدا این اراضی تعیین تکلیف شود.
استاندار خراسان جنوبی بر لزوم چارهاندیشی برای رفع این مشکل تاکید کرد و گفت: اشتباهی از طرف اهالی صورت گرفته اما باید مشکل مردم را حل کنیم.
قناعت دستور داد نشستی با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، سرپرست فرمانداری بیرجند، اداره کل بازرسی، شهرداری، مراجع قضایی، اداره کل راه و شهرسازی و دستگاههای خدماترسان برگزار و برای حل این مشکل تدبیر ویژه اندیشیده شود.
قدم زدن در کوچههای محله موسی بن جعفر
استاندار خراسان جنوبی و هیات همراه بعد از حضور در محله الهیه راهی محله موسی بن جعفر (ع) و کاظمیه بیرجند شدند و به محض ورود برای شنیدن حرف مردم قدم در کوچه پس کوچههای این محله گذاشتند.
محلات موسی بن جعفر و کاظمیه از مناطق کمبرخوردار مرکز استان با جمعیت ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر است که افراد ساکن در این محلات نیز توان اقتصادی و درآمد بالایی ندارند.
با وجود مدت طولانی از سکونت جمعیت در این بخش از شهر، ارائه عمده خدمات شهری مربوط به چند سال اخیر است، البته تخصیص امکانات زیربنایی نظیر اتصال به شبکه گاز شهری، آب آشامیدنی بهداشتی، برق، اتصال به شبکه دفع آبهای سطحی و فاضلاب تا حد زیادی مشکلات مردم را برطرف ساخته اما کمبود فضاهای آموزشی – فرهنگی، بهداشتی – درمانی و رفاهی به طور چشمگیر در این محله قابل مشاهده است.
محله موسی بن جعفر از بن بست خارج شود
یکی از اهالی این محله با اشاره به احداث پل موسی بن جعفر که برای رفع گره ترافیکی در چند سال گذشته احداث شد گفت: احداث این پل باعث شده کوچههای این محلات که قبلا ۲ طرف بود، یک طرف شود و جمعیت ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفری محله در بن بست قرار گرفتند.
سید مهدی رحیمی افزود: ۲ مصوبه شورای شهر بیرجند را گرفتیم و مقرر شد با احداث یک راستگرد در حاشیه پل، این محله از بن بست خارج شود و براساس آخرین برآورد شورای شهر با پنج میلیارد تومان این مشکل مردم محله برای همیشه رفع میشود.
وی اظهار داشت: محله موسی بن جعفر بیرجند در حاشیه آرامستان شهر قرار گرفته و ترافیک سنگین عصر پنجشنبه به دلیل مراجعه مردم به آرامستان همچنین پارک کردن خودروها در کوچههای این محله برای مردم مشکلاتی را ایجاد کرده که باید مسوولان شهری این موضوع را مدیریت کنند.
استاندار خراسان جنوبی درخصوص خارج شدن این محله از بن بست دستور داد که در اولین فرصت در هفته آینده نشستی با حضور یکی از اهالی و معتمدین محله برگزار شود، شهرداری مستندات خود را ارائه کند و با ارایه درخواستها و پیشنهادات اهالی محله این موضوع مورد بررسی قرار گیرد و تصمیمگیری شود.
مشکلاتی معیشتی و نبود شغل و درآمد بیشترین موضوعاتی بود که از سوی مردم در کوچه پس کوچههای این محلات با استاندار خراسان جنوبی در میان گذاشته شد و شماره تلفنهای این افراد از سوی نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد و بهزیستی و حتی مجموعه استانداری برای پیگیری و برقراری تماس به ثبت رسید.
همچنان مسیرمان را در کوچههای فرعی این محلات ادامه دادیم و در طول مسیر مردم از مسائل و مشکلاتشان گفتند، استاندار در کوچه شهید ابراهیمی ایستاد و به حرفهای اهالی این محله که دور او جمع شده بودند، با صبر و حوصله گوش سپرد.
سرکشی از خانواده ۲ شهروند
مرد حدود ۴۵ ساله خودش را راننده آژانس معرفی کرد و گفت که از چهار ماه قبل همسرش به دلیل دیسک کمر توان حرکت ندارد.
او به همراه پیرزنی حدود ۷۵ ساله از استاندار خراسان جنوبی خواستند که از منازلشان سرکشی کند، درخواستی که مورد استقبال قناعت قرار گرفت و ابتدا راهی خانه این راننده در یکی از کوچههای فرعی محله کاظمیه بیرجند شدیم.
کاووسی با ابراز خوشحالی از حضور نماینده عالی دولت در منزلش گفت: هزینه عمل جراحی همسرم که به دلیل دیسک کمر از چهار ماه گذشته توان حرکت کردن ندارد، ۸۰ میلیون تومان است که توان پرداخت آن را ندارم.
وی افزود: با خودروی مدل ۸۰ در یک آژانس مسافربری کار میکنم ولی درآمد ناچیز کفاف مخارج زندگی را نمیدهد، به دلیل اینکه توان مالی ندارم بدهی من به شرکت گاز حدود ۴۵۰ هزار تومان بود که به دلیل پرداخت نکردن گاز خانه را قطع کردند.
همسر وی لب به سخن گشود و گفت: درخواست من این است یک دستگاه ولیچر برایم تامین شود تا وقتی فرزندم نیست، حداقل بتوانم برای خرید از خانه بیرون بروم.
وی افزود: در گذشته توان مالی ما خوب بود و گاهی از دیگران هم دستگیری میکردیم ولی در حال حاضر گاهی به نان شب خود محتاج هستیم.
این زن گفت: «در گذشته چاره ۱۰۰ هزار بیچاره بودم، الان بیچاره شدم هیچ کس نیست کند چاره من».
استاندار پس از شنیدن مشکلات این زوج، دستور داد در اسرع وقت گاز منزلشان وصل شود و کمیته امداد هم حمایت مالی لازم را انجام دهد.
قناعت افزود: برای تامین عمل جراحی این خانم پیگیریهای لازم از طریق خیرین و نهادهای حمایتی انجام شود.
دستور استاندار برای تامین یک دستگاه ویلچر از طریق نهادهای حمایتی نتیجه دیگر این بازدید بود.
قناعت سپس به خانه پیرزن در یکی از کوچههای فرعی محله موسی بن جعفر رفت و دقایقی را با سعه صدر پای درد دل او نشست.
مهمترین دغدغهای که از سوی این شهروند مطرح شد، اختلافات خانوادگی بود که مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی پیشنهاد داد فرزندش برای دریافت مشاوره و ارائه درخواستهای خودش به کمیته امداد مراجعه کند و برای کمک مالی به این پیرزن هم قول مساعد داد.
منبع