به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان دانمارکی متوجه شدند که خطر حمله قلبی و سکته در عرض تنها هفت سال پس از زایمان چهار برابر بیشتر است. بر اساس یافتههای منتشر شده، این خطر تا بیش از ۲۰ سال بعد ادامه دارد.
پره اکلامپسی یک وضعیت بالقوه خطرناک است که زن باردار دچار فشار خون بالا همراه با سطوح بالای پروتئین در ادرار است که نشان دهنده آسیب به کلیه یا سایر علائم آسیب اندام است.
دکتر «سارا هالوم»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه کپنهاگ، گفت: «خطر بالای بیماری قلبی عروقی پس از پره اکلامپسی در سنین جوانی و اوایل پس از زایمان آشکار میشود.»
هالوم میگوید: «این موضوع نشان میدهد که مداخلات برای جلوگیری از حملات قلبی و سکته مغزی در این گروه از زنان نباید تا میانسالی به تعویق بیفتد تا آنها واجد شرایط برنامههای غربالگری قلبی عروقی معمولی شوند.»
برای مطالعه این موضوع، محققان بیش از ۱.۱ میلیون زن باردار را در گروههایی دستهبندی کردند که یک یا چند حاملگی با عارضه پره اکلامپسی داشتند و آنهایی که سابقه اختلال فشار خون بالا نداشتند.
همه آنها قبل از بارداری فاقد بیماری قلبی عروقی بودند. محققان آنها را حداکثر تا ۳۹ سال بعد از نظر حمله قلبی و سکته دنبال کردند.
هالوم گفت: «این به ما امکان داد دقیقاً زمان وقوع بیماری قلبی عروقی در زنان مبتلا به پره اکلامپسی و بدون پره اکلامپسی را ارزیابی کنیم و خطر را در گروههای سنی مختلف و در دورههای مختلف پیگیری تخمین بزنیم.»
این مطالعه نشان داد که تا ۲ درصد از مبتلایان به پره اکلامپسی در اولین بارداری خود در عرض دو دهه پس از زایمان دچار حمله قلبی یا سکته شده اند. این رقم در مقایسه با ۱.۲٪ از زنان مبتلا نشده به این عارضه است.
به گفته محققان، تفاوت در خطر هفت سال پس از زایمان آشکار شد.
تیم تحقیقاتی دریافت که به طور کلی، زنان مبتلا به پره اکلامپسی، چهار برابر بیشتر از زنان بدون پره اکلامپسی در معرض حمله قلبی در طی ۱۰ سال پس از زایمان بودند. آنها همچنین سه برابر بیشتر در معرض سکته مغزی در آن بازه زمانی بودند.
این زنان بیش از ۲۰ سال پس از تولد نوزادانشان هنوز با دو برابر خطر حمله قلبی یا سکته مغزی روبرو بودند.
محققان همچنین این موضوع را بر اساس سن تحلیل کردند و دریافتند که در زنان ۳۰ تا ۳۹ ساله با سابقه پره اکلامپسی، خطر حمله قلبی پنج برابر و سکته مغزی سه برابر بیشتر از زنان همسن و سالی که هیچ پره اکلامپسی نداشتند، بود.
این بدان معناست که بیماری قلبی عروقی در افرادی که سابقه پره اکلامپسی دارند به نظر میرسد در طول بزرگسالی ادامه داشته باشد.
در سراسر جهان، تا ۸ درصد از حاملگیها با پره اکلامپسی همراه است. پروتئین در ادرار و فشار خون بالا میتواند بعد از هفته ۲۰ بارداری یا پس از زایمان خود را نشان دهد. علائم دیگر شامل سردرد شدید، درد معده و حالت تهوع است.
هالوم گفت: «زنان ممکن است این علائم را با علائم بارداری “طبیعی” اشتباه بگیرند و بنابراین تا زمانی که وضعیت شدید نشود، به دنبال کمک پزشکی نباشند. اکثر موارد خفیف هستند، اما پره اکلامپسی در صورت عدم درمان به موقع ممکن است منجر به عوارض جدی برای مادر و نوزاد شود.»
منبع