چگونگی فرستادن دورود بر پيامبر(ص) در خطبه 72 نهج‌البلاغه

حجت‌الاسلام سیدنواب موسوی، مدرس حوزه علمیه لرستانحجت‌الاسلام سیدنواب موسوی، مدرس حوزه علمیه لرستان در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، با شرح فرازهایی از خطبه‌ 72 نهج‌البلاغه «اللَّهُمَّ دَاحِيَ الْمَدْحُوَّاتِ وَ دَاعِمَ الْمَسْمُوكَاتِ وَ جَابِلَ الْقُلُوبِ عَلَى فِطْرَتِهَا شَقِيِّهَا وَ سَعِيدِهَا. صفات النبي‏: اجْعَلْ شَرَائِفَ صَلَوَاتِكَ وَ نَوَامِيَ بَرَكَاتِكَ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ، الْخَاتِمِ لِمَا سَبَقَ» اظهار کرد: بسیاری از صاحبان کتب تاریخی قبل از سید رضی این خطبه را نوشته‌اند و از خطبه‌های مشهور نهج‌البلاغه است.

وی با بیان اینکه در این خطبه درود چندین صفت الهی بیان بر پیامبر را آموزش می‌دهد و از مهم‌ترین مواردی که در قرآن آموزش داده شده درود بر نبی مکرم اسلام است، خاطرنشان کرد: در این خطبه به این موضوع اشاره شده است که خداوند زمین را برای زندگی انسان بسط و همه چیز را برای انسان گسترانده است.

موسوی با بیان اینکه خداوند متعال فطرت را در وجود انسان‌ها قرار داده است و تمام انسان‌ها به طور فطری میل به کمال دارند، گفت: پیامبران برای انسان را به فطرت درونی برگردانند و انسان‌ها در مسیر غایت خلقت حرکت کنند.

مدرس حوزه علمیه لرستان با یادآوری اینکه بحث همه انسان‌ها مایه‌های فطری را دارند و اگر گوش جان به معلمان فطرت که انبیای الهی هستند بدهند به سعادت می‌رسند، گفت: نتیجه پشت پا زدن به فطرت جوشیدن شقاوت در درون انسان و نتیجه توجه به فطرت، سعادت انسان است.

وی با بیان اینکه در این خطبه امام علی(ع) در دعای خود از خداوند متعال می‌خواهد که در این برکات درود شایسته و برازنده خود را بر پیامبر قرار دهد، گفت: مولای متقیان در این خطبه با دعا نسبت به نبی مکرم اسلام کلام خود را ادامه می‌دهد و در ادامه صفات نبی مکرم اسلام بیان می‌شود.

موسوی با بیان اینکه درود و تحیت بر نبی مکرم اسلام عامل ماندگاری نام، یاد و مکتب اسلام و شریعت نبوی است، خاطرنشان کرد: فرستادن درود بر نبی مکرم اسلام برترین دعاها و راهکار رسیدن به خواسته‌ها است از طرفی صلوات و درود بر پیامبر(ص) سبب ایجاد رشته محبت انسان با نبی مکرم اسلام است.

مدرس حوزه علمیه لرستان با یادآوری اینکه اگر چیزی را زیاد یاد کنیم نشانه محبت است، ادامه داد: در کنار محبت نبی مکرم اسلام می‌توان به بسیاری از مکارم اخلاقی رسید‌ کمااینکه صلوات و درود ما بر پیامبر(ص) اجلال از مقام نبوی است.

وی با بیان اینکه امام علی(ع) با اشاره به صفات نبی مکرم اسلام در خطبه مذکور، اضافه کرد: اولین ویژگی نبی مکرم اسلام، عبد بودن است کمااینکه آن حضرت نماد کامل بندگی خالصانه و نزدیکترین مخلوق به خداوند بوده و ریشه و اساس تمام توفیقات آن حضرت عبودیت او است.

موسوی با بیان اینکه ویژگی دیگر نبی مکرم اسلام این است که رسول و فرستاده خداوند متعال است، ادامه داد: نبی مکرم اسلام ختم کننده، پایان‌بخش حلقه رسالت، خاتم‌المرسلین و آخرین نسخه الهی برای بشریت است.

مدرس حوزه علمیه لرستان با یادآوری اینکه پیامبر اکرم(ص) فاتح درب‌های علم و معرفت به سوی بشریت است، خاطرنشان کرد: اندیشه‌های نبی مکرم اسلام درب‌های علم، معرفت، حقایق مغفول و گره‌های ذهنی بر ذهن انسان را باز می‌کند.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

استقبال جوانان و گروه‌های دانش‌آموزی از مراسم اعتکاف استان زنجان

عباس خسروی، دبیر ستاد اعتکاف استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در زنجان، با بیان …