«طیبه گروسی کهن» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روزشمار هفته سلامت مردان شامل «باورهای نادرست در زمینه واکسیناسیون کووید ۱۹»، «پاندمی کرونا و سلامت روان مردان»، «سلامت باروری مردان و جوانی جمعیت»، « مولفه های اجتماعی مرتبط با سلامت مردان»، «کنترل عوامل خطر کرونا در محیط کار»، «سواد سلامت و نقش آن در سلامت مردان» و «نقش شیوه زندگی سالم در پیش گیری از سرطان های شایع مردان» می شود.
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون مردان به دلیل مواجهه بیشتر با ویروس کرونا(ویژگیهای بیولوژیک، مسئولیت اجتماعی و شغلی) از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: مسایل فرهنگی، رفتارهای ناسالم و مصرف دخانیات مردان را بیش از زنان در معرض ابتلا به وروس کرونا قرار می دهد که همین امر نشاندهنده اهمیت بحث واکسیناسیون مردان است.
وی با تاکید بر اینکه تزریق واکسن نقش چشمگیری در کاهش عوارض و مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا دارد، گفت: در این زمینه تکمیل فرآینده تزریق واکسن شامل هر سه نوبت بسیار لازم و ضروری است هرچند که تزریق واکسن نافی رعایت دستورالعمل های بهداشتی همچون استفاده از ماسک، شستن مرتب دست ها و فاصله گذاری اجتماعی نیست.
کارشناس میانسالان مرکز بهداشت شهرستان همدان در ادامه با اشاره به عوامل موثر بیولوژیک، روانشناختی و اجتماعی در سلامت روان، افزود: تمامی این عوامل در همه گیری ویروس کرونا نقش آفرین هستند که در کنار برخی عوامل اجتماعی و روانی و داشتن نگرانی و دغدغه های اقتصادی و خانوادگی می توادند منجر به ایجاد یا تشدید اختلالات روانی فرد در این شرایط شود.
وی با اشاره به اهمیت آموزش خودمراقبتی و دگر مراقبتی روان به مردم، افزود: بهبود غمگینی، افزایش شادمانی و امید برای افزایش رضایت از زندگی، مولفه های مهم نظم بخشی به هیجان در ایام شیوع کرونا محسوب می شود.
گروسی، کاهش افکار منفی و سرزنش های درونی در ایام همه گیری ویروس کرونا را موجب تقویت روحیه دانست و گفت: افزایش امید یکی از مسائل بسیار مهم در این شرایط است و ضرورت دارد به گذشته مثبت و خاطرات خوب زندگی فکر کرد.
اول تا هفتم اسفند تحت عنوان «هفته ملی سلامت مردان» نامگذاری شده و شعار و رویکرد برنامه های این هفته در سال جاری «مشارکت مردان، واکسیناسیون حداکثری(کرونا)، محافظت جمعی» است.
منبع