مددکاری اجتماعی می‌تواند به حوزه مشکلات زنان سرپرست خانوار ورود کند

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر حبیب جباری روز چهارشنبه در چهارمین کنگره آنلاین بین المللی و سی و ششمین همایش مددکاری اجتماعی در ایران به مناسبت روزهای ملی و جهانی مددکاری اجتماعی با موضوع مددکاری اجتماعی و ادغام اجتماعی در سخنرانی خود با عنوان نقش ادغام اجتماعی در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار افزود: در نگاه محدودتر فراگیری اجتماعی به حوزه خاص جامعه شناختی افراد مرتبط می شود و در این مورد تحلیل روابط و مناسب اجتماعی، طرد خواسته یا ناخواسته زنان خودسرپرست مطرح می شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در نگاه وسیع به فراگیری اجتماعی در قالب توسعه فراگیر مطرح می شود و به معنی اینکه توسعه ای که در فرایند توسعه به هیچ عنوان و دلیل خاص از فرایند توسعه کنار گذاشته نشوند.

وی گفت: مددکاران اجتماعی با ورود به حل مشکلات اجتماعی، نقش اثربخش خود را نشان دهند. رویکرد فراگیری اجتماعی در این مقاله مورد تاکید است و با این دیدگاه با دیدن علل مشکلات اجتماعی خانوارهای زن سرپرست، از ابزارهای موثرتری مدنظر خواهد بود .

معاون امور آمایش سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین موارد دیگر درباره خانوارهای زن سرپرست را اینگونه مطرح کرد و اظهار داشت: توجه به تنوعات درونی خانوارهای زن سرپرست، اینکه خانوارهای زن سرپرست طردشدگی را به یک اندازه تجربه نمی کنند بلکه مسائل مختلف در زمینه نابرابری در مورد آنها مطرح است.

وی خاطرنشان کرد: فقر بخش عمده ای خانوارهای زن سرپرست متفاوت از فقردرآمدی است و نوع فقر آنها از نوع مزمن است، زن سرپرستی خانوار بیشتر تشدید کننده فقر آنها است، تقلیل زن سرپرستی خانوارها به نیاز به پول شوهر و پدر، مردانه بودن فرصت های اشتغال و نابرابری در حوزه فرهنگی و نیاز به فراگیری اقتصادی برابر و همچنین کم توجهی به طرد فضایی و تله فضایی فقر و محرومی و پیگیری سیاست های جدایی گزینی و خانوارهای زن سرپرست موجب تشدید طرد اجتماعی این گروه ها شده است.

بدون مددکاری اجتماعی آثار مثبتی در جامعه شکل نمی‌گیرد

روری تروئل دبیرکل فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی نیز در این کنگره گفت: باید بگویم که بدون مددکاری اجتماعی آثار مثبتی در جامعه شکل نمی گیرد.

وی در سخنرانی خود با عنوان اهمیت ادغام اجتماعی در حوزه مددکاری اجتماعی با ارائه پیامی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این همایش اظهار داشت: امیدوارم موفقیت مناسبی در این کنگره حاصل شود تا موفقیت‌های بیشتر در عرصه مددکاری اجتماعی را شاهد باشیم. 

تروئل ادامه داد: فراگیری و ادغام اجتماعی نکته بسیار ارزشمند و پرمصداقی است و برای مددکاران بسیار مهم است.

دبیرکل فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی گفت: کشورهای مختلف جهان می توانند از تجربیات خوب ایران در برگزاری همایش ها و کنگره های بین المللی این کشور در حوزه مددکاری اجتماعی به خوبی استفاده کنند.

وی ادامه داد: مددکاران اجتماعی باید به صورت گروهی کار کنند تا نقاط ضعف آینده را بهتر شناسایی کنند و تجربیات خودشان را به دیگران گزارش دهند تا برای جلوگیری از بحران های آتی موثر باشد تا بتوانند به خوبی از مردم پشتیبانی کنند.

تروئل خاطرنشان کرد: اگر همه مددکاران اجتماعی به عنوان یک گروه واحد کار کنند و مددکاران اجتماعی بتوانند فلسفه خودشان را پیاده کند در این صورت کار این گروه بسیار موثرتر خواهد شد.

دبیرکل فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی تصریح کرد: باید عقیده داشته باشیم به صورت منسجم در یک سازوکار فعالیت کنیم و چالش ها را بشناسیم تا مشکلات را حل کنیم، به مددکاران اجتماعی اعتقاد داریم و چشم انداز خوبی دارند چون حمایت از افراد آسیب پذیر را انجام می دهند و همه باید به مددکاران اجتماعی برای مشارکت اجتماعی و انسجام اجتماعی کمک کنیم.

به گزارش ایرنا، انجمن مددکاران اجتماعی ایران تا کنون سه کنگره بین المللی در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به مناسبت روز جهانی مددکار اجتماعی برگزار کرده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

احیای کارگروه هماهنگی و برنامه ریزی تربیت معلم

به گزارش ایرنا از وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کاظمی روز دوشنبه در اولین کارگروه …