اینترنت چگونه به ایران وارد شد؟

سال ۹۳ که رهبر انقلاب نامه‌ای خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی نوشته بودند، برای مصاحبه‌ای درباره‌ی آن، سراغ محمدجواد لاریجانی رفته بودیم. لاریجانی که یکی از سه نفری بود که از طرف امام مأمور شده بود تا پیام ایشان درباره‌ی آینده‌ی شوروی و کمونیسم را به دست گورباچف برساند، تطبیق و مقایسه‌ی خوبی میان این دو نامه کرد.

در بین گفت و گوها، به این نکته اشاره کرد که در این سال‌ها با توجه به رشد چشم‌گیر تکنولوژی‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی، اتفاقا زمینه برای انتقال هرچه بهتر و بیشتر پیام رهبر انقلاب نسبت به پیام امام خمینی وجود دارد. او بعد خاطره‌ی جالبی گفت که این روزها که بحث طرح صیانت، مجدد بر سر زبان‌ها و خروجی رسانه‌های این‌ور آبی و آن‌ور آّبی افتاده، شنیدنش خالی از لطف نیست.

می‌گفت: در دهه‌ی هفتاد شمسی که تازه بحث پدیده‌ای به نام اینترنت در جهان در حال مطرح شدن بود، ما در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، متوجه آن شدیم. بلافاصله به وزیر پست، تلگراف و تلفن وقت نامه‌ای نوشتیم و ماجرا را توضیح دادیم. بعد از چند وقت اما نامه‌ای از طرف وزیر آمد که این اینترنت، همان فکس است و چیز چندان مهمی نیست. ما که دیدیم آقای وزیر متوجه اهمیت ماجرا نشده، مجدد نامه‌ای را تنظیم کرده و این‌بار به دفتر رهبر انقلاب ارسال کردیم.

لاریجانی می‌گفت چند روز بیشتر نگذشت که نامه‌ای از دفتر آقا برای ما ارسال شد که حاوی هامش ایشان بر نامه‌ی ما بود. در آن نامه، آقا برخلاف دیگر مسئولان، به شدت از این موضوع استقبال کردند و سه نکته‌ی مهم و کلیدی را مطرح کردند:

? اول اینکه چنین فناوری‌ای بسیار مهم است و از همین حالا روی آن سرمایه‌گذاری کنید.
? دوم اینکه چنین فناوری‌ای قطعاً برای جوانان بسیار جالب است، بنابراین اجازه دهید در آن میدان‌دار شوند.
? و سوم هم اینکه به فکر آلودگی‌های احتمالی آن هم باشید و مراقبت کنید به مردم و جامعه آسیب وارد نکند.

لاریجانی می‌گفت اگر حمایت آقا به این محکمی نبود، شاید ما هیچگاه نمی‌توانستیم به این زودی، همزمان با تحولات روز جهانی، شاهد ورود اینترنت به ایران باشیم.

محمد پورغلامی

منبع: مجله مجازی واو

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تازه‌ترین توصیه رهبر انقلاب اسلامی به معتکفان

تازه‌ترین توصیه رهبر انقلاب اسلامی به معتکفان منبع